Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A co to są "warunki chronione"???
    Komora bezechowa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta

Jak to ktoś niedawno napisał
      "Dawny przodek killera" :(
      Jeśli poczułeś się urażony w jakiś sposób to przepraszam, nie to było moim celem.

Skomentuj

"Pomiary wykonano w warunkach „chronionych”. Charakterystyki mierzone są wolne od wszelkiego rodzaju wpływu dyfrakcji itp.". Moje umowne nazewnictwo - wszelkie odbicia od ścianek "obudowy" w jakiej głośnik jest zamontowany do pomiarów są całkowicie wytłumione w przypadku głośników wysokotonowych wpływ na charakterystykę ma tylko front głośnika.

Skomentuj

Dzięki, myślałem że to jakaś tajemnicza nazwa na chronioną technologię pomiarów.

Skomentuj

Nie to celowy zabieg aby pomiary wykonywane w rożnych obudowach były całkowicie do Siebie porównywalne. Są to pomiary do porównań głośników do niczego więcej.

Skomentuj

ok wszystko jasne :)

Skomentuj

Witam ponownie, mam chęć zrobienia jakiś fajnych monitorów na oku mam dwa gotowe projekty
                Pierwszy
                www.troelsgravesen.dk/W15_Neo3.htm

I drugi
                www.troelsgravesen.dk/SEAS_5INCH.htm

Mam teraz W15 z et338 I chciałbym spróbować czegoś innego, ale sam nie wiem. Raven nie pisał pochlebnie o wstędze. Co możecie powiedzieć o tych projektach od strony technicznej. A może ktoś któryś słyszał?
                Możecie oglądnąć dokumentację czy jest ok.
                Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Jak to ktoś niedawno napisał
                  "Dawny przodek killera"
                  Czy Wałęsa ukryje że był elektrykiem?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Czy Wałęsa ukryje że był elektrykiem?
                    Marianie ile kolumn samodzielnie zaprojektowałeś ?? Bo ja przestałem liczyć po 100. Marianie ile par zwrotnic zlutowałeś ?? bo ja przestałem liczyć po 1000. Czy dlatego że byłem 'elektrykiem" mam na dzień dzisiejszy 10 zleceń w kolejce ?? Bezinteresownie pomagam a Wy dalej powtarzacie jak małpki wypociny jakiegoś "zbawiciela świata" który nawet nie potrafił pomierzyć poprawnie moich zwrotnic "dedykowanych - uniwersalnych".
                    Pochwal się co robiłeś 10 lat temu. Bo do mnie klienci z tamtych lat dzisiaj wracają. Czy robił bym dzisiaj to co robię jakby te wasze docinki były prawdą ?? 1 niezadowolony klient za namową Piku16 i koleżków na 10 lat pracy to dla was oszukiwanie ludzi ??

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                    Jeśli poczułeś się urażony w jakiś sposób to przepraszam, nie to było moim celem.
                    - chyba będę musiał się poczuć urażony. Głową z mur walić nie będę ...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Na prośbe Raven i Pogromcy umieszczam 2 pomiary Harmonicznych z okienkami pokazującymi poziom % w dwóch miejscach. Dajcie znać czy to wystarczy ?? Tak jak poniżej ...
                    http://zap-acoustics.pl/pomiary-morel-mdm-55/

Skomentuj

"uderz w stół a nożyce się odezwą".

Ja tylko spytałem, czy Wałęsa ukryje że był elektrykiem, a tu zaraz takie wrzuty.

Bezinteresownie pomagam
                      Bezinteresownie to się pisze tutoriale.

Skomentuj

Umiem czytać między wierszami.

A co ja ukrywam ?? Czy publiczna nic nie dająca batalia osoby która zechciała być moją konkurencją. Założyła forum i chciała otworzyć sklep a nawet zaczęła świadczyć usługi i Nic JEJ z tego nie wyszło jest jakimkolwiek dowodem ukrywania czegoś przeze Mnie ??
                        Czy jak czegoś nie widać to tego nie ma ?? Czy jak nie pokazuje czegoś to tego nie robię. Czy jak co jakiś czas wypływają na forum stare projekty które robiłem to nagle zaczynają istnieć a prędzej ich nie było ??
                        Jak dzieci ......

Zresztą jak chciałeś mnie obrazić to porównanie do Bani. Bo elektryk został Prezydentem :)
                        Last edited by lklukasz; 20.12.2014, 02:23.

Skomentuj

Czy jak co jakiś czas wypływają na forum stare projekty które robiłem to nagle zaczynają istnieć a prędzej ich nie było ??
                          Ale właśnie o to chodzi.
                          A tu nagle wielka obraza bo ktoś napisał "dawny przodek killera"...

Zresztą jak chciałeś mnie obrazić to porównanie do Bani. Bo elektryk został Prezydentem

Nie o to chodziło...
                          Last edited by lklukasz; 20.12.2014, 02:23.

Skomentuj

I na koniec perełka ... http://zap-acoustics.pl/focal-tb751-ial-beryllium/

głośnik który zadziwił mnie w wielu aspektach. Robi wrażenie od pierwszego usłyszenia.
                            Właśnie ruszył drugi mój projekt z jego udziałem. Relacja będzie na stronie zapraszam.

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Nie o to chodziło...
                            OK luz ...

Skomentuj

Marianie ile kolumn samodzielnie zaprojektowałeś ?? Bo ja przestałem liczyć po 100. Marianie ile par zwrotnic zlutowałeś ?? bo ja przestałem liczyć po 1000. Czy dlatego że byłem 'elektrykiem" mam na dzień dzisiejszy 10 zleceń w kolejce ?? Bezinteresownie pomagam a Wy dalej powtarzacie jak małpki wypociny jakiegoś "zbawiciela świata" który nawet nie potrafił pomierzyć poprawnie moich zwrotnic "dedykowanych - uniwersalnych".
                              Pochwal się co robiłeś 10 lat temu. Bo do mnie klienci z tamtych lat dzisiaj wracają. Czy robił bym dzisiaj to co robię jakby te wasze docinki były prawdą ?? 1 niezadowolony klient za namową Piku16 i koleżków na 10 lat pracy to dla was oszukiwanie ludzi ??
                              Liczysz razem z tymi fajnymi zwrotnicami na resztkach paneli podłogowych z castoramy ?
                              Nikt nie pije do Ciebie o to co robisz teraz jednak przeszłości zapomnieć się nie da i wszyscy tutaj to pamiętają.
                              Dlaczego zatem nie potrafisz przyznać że robiłeś zwrotnice do dupy ? Na jakiej podstawie twierdzisz że pomiary były zrobione źle ? Bo Speaker Workshopem?

Jak my tu robiliśmy pomiary i gotowe konstrukcje to Ty napier**łeś syfiaste zwrotnice na panelach podłogowych więc naprawdę daruj sobie swoje popisywanie ile to kolumn i zestawów zrobiłeś. Ty jesteś teraz Pan Wszechświata bo masz nie wiadomo jaki to system pomiarowy i chcesz się zemścić na nas "cieniasach" którzy mierzą tanim mikrofonem i starym programem w domu w pokoiku ? Czy chcesz "odkupić swoje winy" ?
                              Teraz masz firmę, robisz pomiary, prowadzisz sklep. i myślisz że wszyscy na Ciebie spojrzą jak na guru ? Niestety nie. Nawet jeśli teraz robisz wszystko jak należy to nie zmienia to faktu co działo się wcześniej. Twoich zwrotnic nikt nie mierzył bo kupowali je ludzie bez wiedzy i możliwości, przecież cudownie jest kupić głośniki napisać do "firmy" która zrobi mi zwrotnicę na podstawie ... hmm gwiazd ?!

Jaka batalia publiczna ? Po prostu zostały pokazane pomiary jednej z Twoich zwrotnic w ramach ostrzeżenia, co jest w tym dziwnego ?!

jak tylko ktoś wspomni co było wcześniej od razu się unosisz jak widać gryzie Cie to.
                              Last edited by lklukasz; 20.12.2014, 02:24.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Jak my tu robiliśmy pomiary i gotowe konstrukcje to Ty napier**łeś syfiaste zwrotnice na panelach podłogowych więc naprawdę daruj sobie swoje popisywanie ile to kolumn i zestawów zrobiłeś.
                                A skąd ty wiesz co Ja robiłem. Powiem jeszcze RAZ jak czegoś nie widać to nie znaczy ze tego nie ma.
                                Kiedyś pisałeś " Pan kalkulator" potem jak ktoś pokazał kolumny z pomiarami odemnie to mówiłeś ( albo ktoś inny ) to pomiary nie tych kolumn a pozatym źle zrobione. Jak ktoś pokazał na forum jak pracuje to mówiłeś ( albo ktoś inny ) fotomontaż a dzisiaj krzyczysz " guru"
                                To nie moja wina że ty widzisz tylko to co na allegro i forum. Może kiedyś spotkasz ludzi z branży i porozmawiasz o mnie :).

Aby kogoś oskarżać i oczerniać Trzeba mu udowodnić Winę. A ja widzę tylko domysły i naciąganie.... Jaki sąd przyjmie takie dowody ??

działam ponad 10 lat zawsze dawałem gwarancje zadowolenia na moje produkty z możliwością zwrotu. Zwróciła 1 osoba. Twój znajomy chciał zwrócić 4 komplety po dwóch latach od zakupu.

Podajcie mnie do sądu to wygrzebie korespondecje e-mailową z Nim i się okaże czy ktoś kogoś oszukiwał.

...

Litości naprawdę .... B jak Bohaterze
                                Last edited by lklukasz; 20.12.2014, 02:24.

Skomentuj

A skąd ty wiesz co Ja robiłem. Powiem jeszcze RAZ jak czegoś nie widać to nie znaczy ze tego nie ma.
                                  Nie wiem co robiłeś, wiem tyle ile widziałem w internecie.

Kiedyś pisałeś " Pan kalkulator" potem jak ktoś pokazał kolumny z pomiarami odemnie to mówiłeś ( albo ktoś inny ) to pomiary nie tych kolumn a pozatym źle zrobione. Jak ktoś pokazał na forum jak pracuje to mówiłeś ( albo ktoś inny ) fotomontaż a dzisiaj krzyczysz " guru"
                                  To nie byłem ja. Kto pokazał pomiary Twoich kolumn ? Bo z tego co się orientuję to jedyne pomiary wkleiłem ja, chyba że mnie coś ominęło ?
                                  Nie krzyczę guru. Uważam że teraz robisz dobrą robotę to muszę przyznać jednak nie zmienia to faktu co było kiedyś i nie chcę Ci tego wypominać bo to Ty się po raz kolejny oburzyłeś i wyczytałeś coś między wierszami. Dobrze wiem kim jesteś i mimo to kupiłem u Ciebie głośniki i kilka drobiazgów i nie kryję się z tym, jak widzisz nie pałam do Ciebie nienawiścią.

To nie moja wina że ty widzisz tylko to co na allegro i forum. Może kiedyś spotkasz ludzi z branży i porozmawiasz o mnie .

Aby kogoś oskarżać i oczerniać Trzeba mu udowodnić Winę. A ja widzę tylko domysły i naciąganie.... Jaki sąd przyjmie takie dowody ??
                                  Ta, zrobiłem pomiary i co ? słabe nie ? to tylko Speaker Workshop w domu a Ty teraz działasz komercyjnie i masz lepszy sprzęt co pozwala Ci stwierdzić iż domowe metody są do kitu, więc jak inaczej przedstawić dowody ?

działam ponad 10 lat zawsze dawałem gwarancje zadowolenia na moje produkty z możliwością zwrotu. Zwróciła 1 osoba. Twój znajomy chciał zwrócić 4 komplety po dwóch latach od zakupu.

Podajcie mnie do sądu to wygrzebie korespondecje e-mailową z Nim i się okaże czy ktoś kogoś oszukiwał.

...

Litości naprawdę .... B jak Bohaterze
                                  Chciał zwrócić ponieważ odkrył prawdę iż zwrotnice nie są dobrze zaprojektowane, nigdy tego nie potwierdzisz prawda ?
                                  Nie wiem ile osób zwróciło bo to wiesz tylko Ty i napiszesz to co jest dla CIebie wygodne więc tutaj moje możliwości się kończą.

Za co ja mam Cie podać do sądu ? Dobrze się czujesz? Czy Ty uważasz że ja Cie o coś oskarżam ?
                                  Ja po prostu pokazałem pomiary kilku Twoich zwrotnic, zdziwiony jesteś że ktoś to po takim czasie zrobił ? Ja jestem zdziwiony że tylko ja to zrobiłem i to jest dowód na to że każdy Twój klient na tamte zwrotnice nie miał zielonego pojęcia o akustyce i budowie zestawów głośnikowych.

Może napisz mi na Priva to co Łukasz wymazał bo chyba coś tam jeszcze było ? U mnie jak widzę wywalił tylko wygasanie postu.

B jak Bohaterze
                                  ???

Przepraszam że ośmieliłem się pokazać pomiary Twoich zwrotnic.

Proponuję zakończyć temat bo to i tak nic nie daje, jak widzisz dałeś się sprowokować jednym zdaniem które nie ja napisałem i zaraz poleciały gorzkie żale .

Może kiedyś spotkasz ludzi z branży i porozmawiasz o mnie .
                                  Może , nawet jeśli powiedzą że jesteś super gość i znasz sie na rzeczy niemniej jednak bez honoru i nie potrafiący przyznać się do swoich czynów wykręcając się że to pomówienia czy spekulacje czy jak to jeszcze nazwiesz.
                                  Last edited by Rfck; 20.12.2014, 04:28.

Skomentuj

Może napisz mi na Priva to co Łukasz wymazał bo chyba coś tam jeszcze było ? U mnie jak widzę wywalił tylko wygasanie postu.
                                    Tylko wygasanie wykasowałem
                                    To spam post mozna pisać o wszystkim
                                    A wydaje mi sie, ze ten wątek pomoże oczyścić atmosferę i wyjaśnić nie tylko wam pare spraw
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

niemniej jednak bez honoru i nie potrafiący przyznać się do swoich czynów
                                      - Ok Honorowo się przyznaje że zawiodłem 1% moich klientów a 99% było zadowolonych. z tych 99% duży odsetek jest nadal zadowolonych bo do dzisiaj wracają i się kontaktują. Przepraszam za uniesienie się ( To było niepotrzebne przyznaje ). Mogłem obrócić w żart lub po prostu olać przodka killera i elektryka.
                                      Jak mogę wynagrodzić krzywdy jakie wyrządziłem

Skomentuj

Jak mogę wynagrodzić krzywdy jakie wyrządziłem
                                        Myślę że ten beryl to by mi wystarczył

Skomentuj

RFCK - przypomnij jak masz na Imię ??
                                          Z chęcią bym się przyznał bo jestem osobą Honorowa ale nie ma do czego. Uściślijmy moje produkty:

- zwrotnice "dedykowane" - nigdy pomiarów nie miały bo mieć nie mogły, to produkt wykonywany na odległość. Dla biedniejszych, niewymagających i leniwych klientów. Coś w rodzaju lepszych zwrotnic uniwersalnych które mają zapewnić minimum poprawnej pracy głośników i przyzwoite brzmienie. Nadal takie zwrotnice się sprzedają - ot choćby wczoraj klient z przerobionymi altusami pisał i prosił i nie doprowadzał do myśli ze coś do mnie będzie musiał wysyłać. " Panie to ma być lepsze od tego kondensatora 2,2uf który obecnie chroni mi tubkę" Pamiętacie firmę Janbo ?? wielu klientów zmieniało ich zwrotnice na moje z sukcesem. Jak się janbo o tym dowiedziało zaczęło mi robić Gnój koło zagrody włącznie z tekstami typu ze sprzedaje podrobione jantzeny a cewki nawijam na kiju. Tak takie kopie maili dostałam od Klientów. I co mija pół roku i Janbo się zamyka i zmienia branże na LED.

- zwrotnice projekt owe - tutaj w skrócie bo nie ich dotyczy spór. Klient wysyła głośniki i kolumny i powstaje projekt. Płaci za prawa autorskie lub dostaje gotowe zwrotnice bez praw do udostepniania i kopiowania.
                                          Zwrotnice takie były wykonywane od samego początku mojej działalności. I żeby było śmieszniej na początku był to SW i panasonic podpięty pod zewnętrzną kartę muzyczną. Tak jak to robi Yoshi. I nieraz pisałem że to na początek w pełni wystarczy. Gdzieś mam jeszcze sprzęt z tamtych lat. Stare mikrofony w ramach rozwoju DIY mogę oddać za groszę kto chce ??

- zwrotnice profi - wszelkie udziwnienia na życzenie Klienta. Tutaj też zdarzały się skrajne przypadki dedykowane na cewkach taśmowych impregnowanych i srebrnych kondensatorach i co Ja mam na to poradzić mam zabronić klientowi coś u mnie kupić ??

I powtórzę ostatni raz: Zawsze i na wszystkie moje zwrotnice dawałem gwarancje zadowolenia i dożywotni serwis
                                          Więc koledzy pokażcie Mi moją Winę bo Ja nie widzę ??

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Myślę że ten beryl to by mi wystarczył
                                          - niestety nie mój ... Mnie na Takie nie Stać :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X