Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Frezy od ręki?
    To wyjdzie tylko jeśli natrasujesz sobie czymś ostrym obrys frezu, inaczej nie ma szans aby to ładnie wyszło.

Skomentuj

No wlasnie cienko to widze, inaczej jest gdy otworu jeszcze nie ma, wtedy frezarka z cyrklem i jazda, a tutaj potrzebuje zrobic sam frez
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Jak masz frezarkę (z cyrklem) i fabryczne otwory w obudowie to wytnij krążek o tej średnicy (tak by bardzo ciasno wchodził) wbij go, naznacz centrum i jedziesz. Bardziej martwi mnie to że masz w obudowie to zagłębienie frontu pod blaszaną maskownice co może znacząco utrudnić... Kolejnym problemem może być frezowanie sztucznej okleiny (zakładam że to taka, bo na zdjęciu nie widzę dokładnie czy to okleina naturalna) Z drugiej str. jak zakładasz tą maskownice to poco robić frezy...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Frezy od ręki?
          To wyjdzie tylko jeśli natrasujesz sobie czymś ostrym obrys frezu, inaczej nie ma szans aby to ładnie wyszło.
          Ja kiedys wycialem otwór i dopiero zrobiłem frezy wlasnie z reki
          Tylko musisz dobrze odrysowac i mocno zamocować kolumnę
          I oczywiście bardzo powoli frezowac
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Najprosciej będzie wyciąć deskę żeby miała długość większą od otworu np o 6 cm. Przykleić od środka na tych dodatkowych 3 cm na stronę na środku klocek na grubość płyty frontowej i masz środek robisz frez jak przed wycięciem :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

A później stukniesz i odpadnie :flapper:
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

@Pteterycz Juz to rozkminilem wczoraj ;p
              @ir0nhide maskownicy nie da sie zalozyc wlasnie przez wystajace kosze ale to pikus, bardziej przeszkadza nieszczelnosc komór.

Skomentuj

Niestety tylko w celach serwisowych, ale kawal klocka a raczej 2 ;p

Skomentuj

Z jakiego powodu wątek o AudioShow został zamknięty?

Skomentuj

może przypadkowo

Skomentuj

Sprawa w toku, wyglada jakby pomylka ;-)

Skomentuj

Ok, działajcie, a ja w tym czasie jadę do salonu posłuchać czegoś na spokojnie :thumbup:

Skomentuj

Podobno ja zamknąłem... Ale niechcący
                          Sorki
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A można by fotorelację przenieść do wątku AudioShow, aby potem tych fotek nie szukać?

Skomentuj

Łukaszu nie wiem czy to na pewno Ty, ale jak wczoraj wieczorem siedziałem wątek był otwarty, Ty napisałeś wiadomość, po czym wątek się zamknął

Już myślałem, że jakaś kłótnia mnie ominęła czy coś, a tam nie było nic.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Podobno ja zamknąłem... Ale niechcący
                                Sorki
                                Nie pierwszy raz kiedy po Twoim wpisie watek sie zamyka. Sprawdź swojego srajfona..

Skomentuj

Sprawdze
                                  Bo chyba za szybki jest
                                  Jak bym miał gownianego androida to nawet bym tu nie zaglądał to by sie nic nie zamykało :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam pytanie do wszystkich bardziej ogarniętych odemnie (czyli prawie wszyscy).
                                    Jako że chciałbym trochę poeksperymentować i posłuchać innych rozwiązań, bez zbędnych inwestycji, ubzduralem sobie że wyjdę średnio i wysokotonowy z moich 3 way i po małej modyfikacji zwrotnicy tak aby puszczały całe pasmo na dół zrobić niewielkie monitory.
                                    Ewentualnie czy istnieje jakiś projekt na 2 way z et338 i W 15 CY001. Byłem niedawno świadkiem porównania kolumn Magnat, wielkich 3 way i mini monitorów i powiem że mnie to zaciekawiło. Dodam że moim miejscem odsłuchowym jest pokój około 20m2 i obecnie mam wrażenie ,że bas mi się wzbudza. I chciałbym zobaczyć jak zagrały by fajnej klasy monitory.
                                    Last edited by sylvek; 15.11.2014, 20:57.

Skomentuj

Problemem może być adaptacja akustyczna pomieszczenia i ustawienie kolumn a nie same kolumny.
                                      Spróbować możesz ale moim zdaniem szkoda zachodu i pieniędzy bo ucierpi większość aspektów brzmienia.
                                      Ja masz to pokaż pomiary Twoich kolumn coś tam może będzie widać w tym dolnym pasmie o którym piszesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                        że bas mi się wzbudza
                                        Jeśli masz dobrej klasy 3-way to nie ma sensu bawić się w monitorki, a lepiej kasę zainwestować w ustroje akustyczne. Rozejrzyj się po pokoju i przeanalizuj czy masz wiele gołych ścian, jeśli tak to warto coś zrobić w tym aspekcie.
                                        Jak masz miejsce to zrób coś takiego:
                                        http://www.igsaudio.pl/pl/igs-studio...oje-akustyczne
                                        Myślę, że powinno Ci się coś poprawić.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                          Jeśli masz dobrej klasy 3-way to nie ma sensu bawić się w monitorki, a lepiej kasę zainwestować w ustroje akustyczne. Rozejrzyj się po pokoju i przeanalizuj czy masz wiele gołych ścian, jeśli tak to warto coś zrobić w tym aspekcie.
                                          Jak masz miejsce to zrób coś takiego:
                                          http://www.igsaudio.pl/pl/igs-studio...oje-akustyczne
                                          Myślę, że powinno Ci się coś poprawić.
                                          Dzięki za super link pomieszczenie na pewno nie jest dobrze zaadaptowane, projekt jest roboty wielkiego nie obecnego wiec chyba dobry.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                          Problemem może być adaptacja akustyczna pomieszczenia i ustawienie kolumn a nie same kolumny.
                                          Spróbować możesz ale moim zdaniem szkoda zachodu i pieniędzy bo ucierpi większość aspektów brzmienia.
                                          Ja masz to pokaż pomiary Twoich kolumn coś tam może będzie widać w tym dolnym pasmie o którym piszesz.
                                          Z wykresu nie wiele widać ale proszę

Skomentuj

Czaruję...
                                          X