Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Ciągniesz dalej temat literówek i odwracasz kota ogonem.
    Jak o parametrach glosnika odpowiadających za bas i kilku innych.
    A kto tak zrobił, gdy napisałem że znów trzeba Ciebie ciągnąć za język?
    Ja tylko zwróciłem Tobie uwagę.
    Nie ja pytałem o głośnik tylko Paweł i kaka22, więc taka odpowiedź:

Jak pisze wprost to i tak nie lapiesz tylko prosisz o napisanie po polsku wiec po co?
    ...jest właśnie odwracanie kota ogonem od zadanego pytania.
    Najlepiej, pisać o czymś o czym nikt się nie domyśla/nie wie, ale się dowie dopiero gdy się zapyta o co chodzi... bezsens.
    Już kiedyś ktoś Tobie zwrócił uwagę w tej sprawie, a Ty nadal tak piszesz.

Apropo zadanego pytania na temat "sceny", najpierw podaje jej definicję.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Nie
    A Ty nie słyszysz kiedy jest faza zgodna a kiedy nie :)
    Last edited by marian; 27.10.2014, 13:22.

Skomentuj

Panowie, to już się robi nudne...

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
        Panowie, to już się robi nudne...
        No gdzie tam, przecież:

nikt o tym nie napisal na innym forum
        Łukasz chyba mało czyta skoro tak twierdzi :)
        No ale poczekajmy na definicję, może On o czymś innym myśli, o czymś o czym nikt nie wie tylko moderatorzy tego forum :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          A Ty nie słyszysz kiedy jest faza zgodna a kiedy nie
          Marian, ogarnij się i przeczytaj jeszcze raz co ustaliliśmy, bo za sianie propagandy dostaniesz bana i będziesz miał spokój od forum na czas as. To, że zmianę fazy słychać ustaliliśmy dużo wcześniej, ale są też różnice między nami egzekwowania tego w projekcie. I to też juz ustaliliśmy...
          No to jak nie sa potrzebne to na tym zakonczmy temat.
          Ja uwazam ze sa niezbedne pomiary, Ty ze nie.
          Last edited by dolphin123; 27.10.2014, 14:23.

Skomentuj

za sianie propagandy dostaniesz bana
            Jeśli ja dostanę bana lub ostrzeżenie, żądam abyś Ty został wynagrodzony tym samym za pisanie nieprawdy, że niby nie wiem co trzeba zrobić aby mieć poprawną scenę w pomieszczeniu.

Marian widać, ze nie masz pojęcia
            Kolejny który pisze nieprawdę.

Łukasz, podaj definicję albo napisz o czym mowa a dostaniesz odpowiedź.
            Skoro twierdzisz że na innych forach o tym nie było, to przepraszam, ale nie wiem o czym mówisz, więc proszę, wytłumacz.
            Last edited by marian; 27.10.2014, 14:36.

Skomentuj

Marian, napiszę ostatni raz...
              1. Cytuj całe zdania a nie wyciągaj z kontekstu tego co Ci pasuje.
              2. Nikt nie napisał, że nie wiesz co zrobić aby mieć poprawną scenę, próbujesz te słowa mi dopisać, uzgodniliśmy to co napisałem powyżej.
              Zacytuję jeszcze raz, abyś przeanalizował co się pisze i trzeba przyswoić a nie co się powinno wymyślać...
              To, że zmianę fazy słychać ustaliliśmy dużo wcześniej, ale są też różnice między nami egzekwowania tego w projekcie. I to też juz ustaliliśmy...
              No to jak nie sa potrzebne to na tym zakonczmy temat.
              Ja uwazam ze sa niezbedne pomiary, Ty ze nie.

Skomentuj

Nikt nie napisał, że nie wiesz co zrobić aby mieć poprawną scenę, próbujesz te słowa mi dopisać
                Czyli to Ty nie wiesz co trzeba zrobić?
                Czy teraz tylko udajesz że to było nie o mnie?

Skomentuj

pytanie brzmialo:
                  od czego zależy ustawienie sceny w domu
                  czyli co należy zrobić/o co zadbać żeby byla poprawna?
                  a to nie wiem :(

Skomentuj

http://audiotransducers.com/pl/15-16...0015-08s-.html
                    http://audiotransducers.com/pl/ponad...-e0011-06.html

sprawdzi ktoś jaka u was cena wyskakuje??

Skomentuj

Jak zrozumiesz marian post #5526 to dopiero zadawaj pytania.

Skomentuj

578,10 zł SEAS W15CY001 EXCEL
                        817,95 zł SEAS T25CF002 EXCEL

żadnej zniżki, w przypadku SS widzę różne ceny gdy jestem zalogowany i nie zalogowany :)
                        Last edited by Rhainkraft; 27.10.2014, 16:28.

Skomentuj

Prosze:

Ze scenę dzwiękowa uwazam jej poprawność trójwymiarowa. Czyli jak juz pisałem jej szerokość, głębokość i wysokość.
                          Odległość od słuchacza, skupienia pozornym źródeł dźwięku czyli instrumentow i głosow wokalistów.

Ponawiam wiec pytanie:
                          Co należy zrobic i o co zadbać aby scenę ta była poprawna.
                          Last edited by lklukasz; 27.10.2014, 16:33.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
                            578,10 zł SEAS W15CY001 EXCEL
                            817,95 zł SEAS T25CF002 EXCEL
                            czyli to samo co u mnie ok dzięki :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              Panowie, nie tyle to nudne, co bardziej niesmaczne, może żenujące. Jeden uparty jak baran i nie da sobie nic powiedzieć, nie przyjmuje żadnej krytyki i zdania innego niż swoje własne. Dwóch następnych zachowuje się jak podrostki gimnazjalne czerpiący jakąś żałosną satysfakcję z ośmieszania młodszego kolegi. Nie wiem co przez to zyskujecie, wszyscy trzej, ale wygląda to po prostu głupio więc może dajcie sobie po razie i niech każdy pójdzie robić swoje.
                              Last edited by dabyl; 27.10.2014, 16:41.

Skomentuj

Na tym podsumowaniu skończymy :)

Skomentuj

Co należy zrobic i o co zadbać aby scenę ta była poprawna.
                                  Odpowiedniej wielkości pomieszczenie + dobrze rozstawione kolumny w pomieszczeniu + zastosowanie odpowiednich ustrojów akustycznych jeśli trzeba.
                                  Jest pełno informacji w necie jak to zrobić, nawet znani producenci mają swoje artykuły na ten temat.
                                  A jeśli nie o tym mowa, to przepraszam, albo o czymś nie wiem albo coś wymyślasz.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                  Dwóch następnych zachowuje się jak podrostki gimnazjalne czerpiący jakąś żałosną satysfakcję z ośmieszania młodszego kolegi
                                  Młodszego, chyba tylko jeśli chodzi o rejestrację na forum.
                                  Dolphin jest ode mnie młodszy o 5 lat.
                                  A ośmieszają mnie na każdym kroku kiedy się tylko da, zwłaszcza Dolphin, w podziękowaniu za to że Lusztiego już tu nie ma (ponoć z mojej winy), jak i sprzeczki która w tamtym czasie wynikła.

Moderator ma większą siłę przebicia, i nie ważne co napiszę, w większości przypadków zawsze będę na przegranej pozycji.

Na tym podsumowaniu skończymy
                                  Pewnie, Dabyl mi trochę nawrzucał, więc można z uśmiechem zakończyć.
                                  Jest +5 do lansu na forum.

Skomentuj

Łukasz, czekam na Twoją wypowiedź w sprawie sceny.

Skomentuj

wiecie co ? nawet dla mnie ta dyskusja robi się nudna...

Skomentuj

Marian stresujesz sie zupełnie niepotrzebnie

To było pytanie ogólnie nie tylko do ciebie

Te rzeczy ktore wymieniles pomagają w odpowiednim przygotowaniu pomieszczenia odsluchowego.
                                        Ale nie wpływają bezposrenio na postrzegana scenę zdefiniowana wyżej.
                                        Za odpowiednia scenę dzwiękowa miedzy kolumnami odpowiada ich zgranie fazowe.
                                        A najwiecej odpowiada za poczucie głębokości.
                                        Stad wyższość głośników szerokopasmowych w tym aspekcie dźwięku.
                                        Tyle sie tutaj mowi o poprawnym zgraniu fazowym "ze musi byc", tylko nikt nie mowi po co.
                                        Wiem, ze sa pewne zasady budowania zwrotnic a ta jest bardzo ważna ale nikt nie zadał pytania co dzięki niej osiągniemy.

Mozna zrobic kolumny, zeby grały przyjemnie.
                                        Nawet za pomocą prostych filtrów na słuch.
                                        Ale nie beda to kolumny grające poprawnie pod względem technicznym lecz dzwiekowym
                                        Last edited by lklukasz; 27.10.2014, 20:30.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobór miejsca podziału i nachylenie zboczy też subiektywnie wpływa na scenę .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X