Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://stereoikolorowo.blogspot.com/...w-salonie.html
    Rozmowa z inż. Dariuszem Kowalskim - ekspertem ds. zasilania, konstruktorem urządzeń zasilających
    Jakby włożyć oscyloskop do zwykłego gniazdka, to może okazać się, iż jest tam i częstotliwość 1000 Hz. Termistor to wszystko ucina, ale nie zabiera energii!
    I wez tu pozniej traktuj powaznie recenzje albo ludzi ktorzy slysza wplyw okablowania.
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

To jeszcze nic w porównaniu z tym co poniżej jednocześnie proszę o wyrozumialość, znalezienie tych cytatów wymagało przeze mnie ponownie przejścia przez traumę połowy wątku o sieciowkach...
      I jeszcze dla zabawy dodam że rownież słyszą różnice miedzy rodowanymi a złotymi terminalami glosnikowymi....

Napisano 05.11.2012 - 17:48 Wracając do Harmonix X-DC350M2R - po dwóch tygodniach muszę powiedzieć, że w moim zestawie urządzeń audio kompletnie się nie sprawdził. Pod koniec tego okresu wyczekiwania na objawienie, zaczęło mnie męczyć słuchanie muzyki. Potwierdziła to osoba postronna, która myślała, ze z moim dotychczas świetnie brzmiącym sprzętem jest coś nie tak. Po wpięciu poprzednio używanego kabla Harmonix X-DC Studio Master odetchnąłem z ulgą - mój sprzęt nadal gra świetnie. M2R stłumił dźwięk, ścieśnił scenę, odebrał transparentność, zabrał dynamikę. Naprawdę słuchanie muzyki było męczące. Może za krótko słuchałem, ale jeśli kabel jest wybitny, to ma to być slychać nawet po takim okresie czasu.

Nawiązując do Ansae.. Jakiś miesiąc temu miałem okazję przetestować, zapewne jako jeden z pierwszych, ich najnowszy topowy kabel zasilający : Ansae Supreme. Testu dokonywałem nie na sprzęcie high endowym, lecz różnice jakie usłyszałem okazały się kolosalne. Wpięty przed listwę dodał dźwiękowi większej szczegółowości, oddechu, scena dźwiękowa zdawała się znacznie pogłębić, bas stał się potężniejszy i bardziej konturowy. To też kabel neutralny, nie zauważyłem, by ocieplał lub schładzał dźwięk. Cena jest wysoka: 6 tysięcy, lecz ja już wiem na pewno, że mam na co zbierać.

Edit ja: zdecydowanie na dobrego lekarza powinien zbierać...

Napisano przez palton w 31.08.2014 - 23:36 w Hi-End W sobotni wieczór, robiliśmy mały upgrade wtyków. Zmieniliśmy oryginalne końcówki przy kablach Tara RSC Master, na topowe rodowane Oyaide. Różnica znaczna, szybciej, dokładniej z lepszą sceną, detalem, barwą itd. W każdym aspekcie lepiej. Testowaliśmy na monoblokach Przemka JR model6 i końcówce Sławka ML 23.5.

Ktoś inny niż palton: Wtyki rodowane do miedziaków zwykle się sprawdzają. Kiedyś robiłem porównania łeb w łeb z Oyaide rodowanymi i złotymi na Oyaide Tunami i rodowane wypadły dużo lepiej. Ciepła sygnatura brzmienia Tunami plus złoto to było za dużo i za gęsto. Tunami to porządny kabel do tranzystora pod warunkiem zastosowania dobrych wtyczek.
      Last edited by kapelli; 06.01.2015, 17:04.

Skomentuj

A Wy dalej jeszcze od tych kablach?? yhhhhhh...

Skomentuj

@kapelli a ja musze przekopac sie przez watek o bezpiecznikach i znalezc wpis jak to koles malo nie spadl z krzesla po wymianie bezpiecznika bo tak mu sie "obraz" muzyki wysunal do przodu

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
            Jakby włożyć oscyloskop do zwykłego gniazdka, to może okazać się, iż jest tam i częstotliwość 1000 Hz. Termistor to wszystko ucina, ale nie zabiera energii!
            Nie wiedziałem że termistor ma takie fajne właściwości :)

Skomentuj

Ja tez nie, ale widocznie inżynier posiadl jakas tajemna wiedze z dziedziny elektroniki

Skomentuj

Bo to jest inżynier audiofili z dyplomem wydanym przez wyższą szkołę audiofili :lol:

Skomentuj

Odbierał ktoś przesyłki na ORLENie ? W niektórych sklepach internetowych w opcji przesyłki jest opcja odbioru towaru na stacjach benzynowych ORLEN, korzystał ktoś z was już z tego ? Zastanawiam się jak będzie szybciej; tak czy klasycznie kurierem...

Skomentuj

Kiedys zamowilem CB radio kurierem. Szybko i sprawnie. Niestety jakis czas temu gdy chcialem zamowic zapalniczke to kurierem nie mozna a odbior tylko na wybranych stacjach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                      koles malo nie spadl z krzesla po wymianie bezpiecznika
                      Ja to spadłem z krzesła ale ze śmiechu.

Skomentuj

Ogladam ten filmik, zblizam sie do konca i mysle no kurcze nie wiem co tu smiesznego, a ten mu jeb w leb ;p

Skomentuj

Skomentuj

"fejki" nie są śmieszne... :unsure:

Skomentuj

Chce zyrandol ;p

Skomentuj

Miałem na myśli, że ja to z krzesła spadam (jak Ci audiphile) ale ze śmiechu jak czytam te ich kuriozalne doznania :)
                                A filmiki przy okazji, ale też zabawne.
                                marian rozwiń myśl, w jakim sensie fejk ?
                                Last edited by ir0nhide; 06.01.2015, 23:09.

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                    Miałem na myśli, że ja to z krzesła spadam (jak Ci audiphile) ale ze śmiechu jak czytam te ich kuriozalne doznania :)
                                    A filmiki przy okazji, ale też zabawne.
                                    Odkad pojawiła sie zakładka hi-end to mnie juz to przestało śmieszyc, po tym jak nagle u połowy z nich po wymianie bezpiecznikow żona tlukaca kotlety w kuchni przylatywala i sie pytała co zmienił i czy nie ma nowych kolumn bo tak swietnie gra...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      No ten filmik co niby go prąd pieści... cały filmik moim zdaniem jest umówiony, że niby koleś się wkurza i go tacką (oczywiście przypadkowo wziętą do ręki, bo jak że czym innym uratować kogoś od porażenia jak nie metalowym przedmiotem) wali w łeb... beznadzieja :unsure:

Skomentuj

Jaką żywicą zalewa się trafo ? albo może ktoś się domyśla jakiej użył ten Japończyk.. ( http://sztukatulka.pl/index.php/2012...ione-w-zywicy/ )
                                        Potrzebuje zalać coś grubo żywicą (najlepiej taką bursztynową), ale żeby miało to później twardą (kruchą?) strukturę...
                                        Last edited by ir0nhide; 08.01.2015, 17:03.

Skomentuj

Jest taka żywica; epidan , Nie wiem jak dokładnie jej używać ale wiem że istnieje nawet na allegro

Skomentuj

Czaruję...
                                          X