Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ani jeden pomiar w poscie http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post439583 nie jest z pola bliskiego. Nie zebym byl upierdliwy ale polecam lekture: http://www.mh-audio.nl/Nearfield.asp

Skomentuj

zgadzam się z parohem .
      Pomiarów NF się nie bramkuje to po drugie

No i na tych pomiarach zniknęły te odbicia o których mówiłem i są widoczne na tych pomiarach :
      http://diyaudio.pl/showthread.php/25...by-Bran%C5%BCa
      Nie żebym sie czepiał ale wyglądają na bramkowane .

To mój pomiar ushera :

Bramka 8.5ms .
      pomiar z 1m na osi tw.
      Last edited by raven1985; 04.03.2015, 14:55.

Skomentuj

wiedziałem że się oto czepicie dlatego zrobiłem też z 1cm

tamte były wykonywane z około 3cm.

Zrobiłem bramkowane bo o takie prosiliście ( przynajmniej tak Was zrozumiałem ) mogę zrobić nie bramkowane ale w tym przypadku nie będzie większej różnicy.

Pomiary wykonywałem dokładnie tak samo jak przy projekcie który pokazujesz ( nie bramkowane ). Tylko tak jak się umawialiśmy dla innego głośnika który Ty wybrałeś ... pokazałem w jakiej obudowie.

Ja robiłem pomiary na osi głośnika 8948A nie na osi wysokotonówki

bramkowanie u Mnie to 24ms

Jeśli są nieprawidłowości w pasmie 100Hz w górę o który był spór to proszę je wskazać
        Jeśli są nieprawidłowości w pasmie przetwarzania głośnika w obudowie to proszę je wskazać.

Ale błagam nie szukajcie na siłę byle niuansika byle tylko dowalić bo to trochę dziecinne jest.

Zrobiłem dokładnie to o co Mnie prosiliście ....

1 osoba wspomniany u góry projekt już składa do kupy niedługo dostanę opinie jak gra darmowy projekt Odemnie .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Nie żebym sie czepiał ale wyglądają na bramkowane .
        - masz dwa wykresy z wytłumioną komorą i nie wytłumioną. Na jednym i drugim jest nałożony pomiar nie bramkowany i bramkowany. Czy mam rozumieć że posądzasz mnie o kłamstwo ??

To mój pomiar ushera :
        w jakie obudowie u Ciebie były głośniki ?? , zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
        Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 15:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
          zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
          No, ale to normalne przy krótkim bramkowaniu.. Po co mu zakres poniżej 500Hz do projektowania zwrotnicy w 2drogach?:)

Skomentuj

No to wrzuć pomiar swoimi metodami bo ja akurat mam pomierzony ten głośnik na dworzu z bramką 8.5ms czyli wiarygodny od około 100Hz dokładnie gdzie zaczyna się BS
            ..

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Twoje pomiary zawieraja sygnature pomieszczenia, a tak byc niepowinno
            ..

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            ktory pokazuje mozliwosci zespolu glosnikowego w zakresie basu, ale nieobarczonego odbiciami Twojej komory
            ..

czarny wykres powstały z pomiaru brakowanego 4ms (z 60cm w pomieszczeniu na osi tiwa ) + pomiar z pola bliskiego (~2cm )
            ..

dlatego odbicia Ci podbijają bas i nie widzisz BS-u
            ..

całe posty można poczytać kilka stron prędzej ... żebym nie był posądzony zaraz że zdania "wyrwałem z kontekstu"

skupmy się na meritum sprawy zostałem oskarżony ze moje pomiary są niewiarygodne w pasmie powyżej 100Hz. Zaprzeczyłem po czym zostałem poproszony o zestaw pomiarów udowadniających.
            Wy napisaliście jakie to mają być pomiary i Wy wybraliście głośnik.
            Proszę wskazać nieprawidłowości zamiast szukac nowym dziur w całym

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            No, ale to normalne przy krótkim bramkowaniu..
            to tez napisałem , ale zwróciłem uwagę bo pomiar miał być do porównania z moim a ten co Raven pokazał się nie nadaje bo nie ma tego pasma na nim.
            Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 16:00.

Skomentuj

Bardzo lubicie materiały zewnętrzne :

SB i Wavecore oba 17stki celulozowe i pomiary rzecz jasna w odgrodach IEC
              Pomiary fabryczne: SB nie łączony i WC łączy pomiary
              Prawdopodobnie obie firmy korzystają z tego samego oprogramowania. Przynajmniej jeszcze niedawno na pomiarach Wavecora było logo DAAS

17 stka accutona. Accuton też nie potrafi robić pomiarów bo ma pofalowane pasmo powyżej 100Hz i tez nie łączy pomiarów.

17 I scana to samo. pofalowane pasmo powyżej 100Hz i zaznaczona odpowiedź pomieszczenia pomiarowego poniżej 100Hz

No niestety ale głośnik tak jak pokazuje Wavecore nie gra ... Cudownie by było jakby głośnik miał pasmo równe od linijki.
              Powiecie mi co jest nie tak w moich pomiarach czy znowu wymyślicie nową niezgodność w czymś tam ??
              A może przyznacie że jeśli ktoś robi coś inaczej Jak Wy to nie znaczy że robi to źle :) :flapper:
              Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 18:55.

Skomentuj

w jakie obudowie u Ciebie były głośniki ?? , zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
                Punkt 100Hz jest dokładnie 7dB niżej niż 1k tyle ile wynosi bafel step :)

Nałożenie symulacji BS ma pomiar.

Buda 200x430mm

17 I scana to samo. pofalowane pasmo powyżej 100Hz i zaznaczona odpowiedź pomieszczenia pomiarowego poniżej 100Hz
                No ale tam nie ma takich dołów i gór jak u Ciebie w pomiarach które prezentowałeś wcześniej :
                np tu :

Tutaj wygląda to tym bardziej dziwnie bo aluminiowy głośnik ma pasmo bardzo równe bez tak pofalowanej charakterystyki .

Jeśli robisz na zwrotnice na pomiarach pokazanych obecnie to nie mam więcej pytań .
                I przepraszam że się czepiałem .

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Bo brzuch robi się w kuchni a nie na siłowni
                  A znasz jakąś dobrą stronę z dietami? potrawami itp. Pytam, bo tego jest od groma, i nawet gruba baba co łazi na zumbe raz w tygodniu też ma blogi o zdrowym jedzeniu...

Ja szukam raczej czegoś mocno nacechowanego na zrzut tłuszczu, czegoś prowadzonego przez ludzi z doświadczeniem, którzy przeszli takie i inne mody... najlepiej ze zdroworozsądkowym podejściem

chce wygladac tak za pół roku

Skomentuj

Tutaj wygląda to tym bardziej dziwnie bo aluminiowy głośnik ma pasmo bardzo równe bez tak pofalowanej charakterystyki
                    No niestety nie do końca :

Niestety posiłkuje się SB metalowa 17 bo Seas pomiary łączy

2 sprawa że w tym projekcier z metalowym seasem jest to bez znaczenia jeśli widzimy balans tonalny - to układ 2 drożny

I przepraszam że się czepiałem .
                    - dziękuje i doceniam ...
                    Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                      A znasz jakąś dobrą stronę z dietami?
                      Nie można na dzień dobry porywać się na dietę jeśli do tej pory jedłeś bez diety. Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone. I pamiętaj, pośpiech nie jest wskazany, im wolniej coś Ci przychodzi tym na dłużej z tobą zostanie :)
                      Nie ma co się sugerować blogami ludzi po transformacjach bo każdy ma inny organizm.
                      Na jednego będą dobrze działały interwały a na drugiego długie cardio.

Skomentuj

Nałożenie symulacji BS ma pomiar.
                        - linia BS powinna być 2-3db wyżej tam gdzie charka :):flapper:

Ps. i nie możesz porównywać do Siebie dwóch różnych głośników.
                        Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                          Nie można na dzień dobry porywać się na dietę jeśli do tej pory jedłeś bez diety. Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone. I pamiętaj, pośpiech nie jest wskazany, im wolniej coś Ci przychodzi tym na dłużej z tobą zostanie :)
                          Nie ma co się sugerować blogami ludzi po transformacjach bo każdy ma inny organizm.
                          Na jednego będą dobrze działały interwały a na drugiego długie cardio.
                          Eee...
                          Diete można zmieniać, już powoli zmieniam. Nar azie zero cukierów, browarów
                          ograniczyłęm biały chleb o 1/3 (to jest najgorsze jak się nie ma pomysłu na nic innego), więcej warzyw i owoców.

Ale wolałbym strorę z przepisami żeby sobie fajne jedzenie do pracy robić i w domu obiady :)

Skomentuj

linia BS powinna być 2-3db wyżej tam gdzie charka
                            To zobacz na pomiar producenta :

Tu ładnie widać gdzie co powinno być :)
                            Powyżej 600Hz charka podnosi się.

Skomentuj

-> Branża, Raven i inni,

nie lepiej przenieść te wasze dyskusje do wątku o tym jak robić czy nie robić pomiarów do tool-boxa?

Skomentuj

Tu ładnie widać gdzie co powinno być
                                - Ale to jest charka w odgrodzie :) ... Ja nie porównuje moich charek do innych jeśli chodzi o przebieg. Bo jak niby porównac charki w innych warunkach pracy głośnika.
                                Podałem przykłady tylko po to żebyście zobaczyli że te nierówności powyżej 100Hz i odpowiedź pomieszczenia poniżej 100Hz to najnormalniejsza rzecz a Wy zrobiliđcie z tego aferę.

dobra uciekam do pracowni ...
                                Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:27.

Skomentuj

No w odgrodzie nie będzie BS taka jest różnica :P

100Hz
                                  ale mi nie chodziło poniżej 100Hz bo to jest bez znaczania.
                                  BS występuje powyżej 100hz .
                                  I nikt Ci się nie czepiał poniżej 100hz więc nie wmawiaj nam czegoś czego się nie czepialiśmy :P

Skomentuj

No ale tam nie ma takich dołów i gór jak u Ciebie w pomiarach
                                    - może myli Cię zbyt duża rozdzielczość grafiki moich pomiarów względem innych małych. Przeanalizuj dokładnie skale ...

I nikt Ci się nie czepiał poniżej 100hz
                                    - Ty się nie czepiałem , ale znbam takich co się czepiali. Wystarczy poczytać posty kiedy pokazywałem pomiary :)

narazie ... Jest OK już nic nie pisze ... za to wy możecie poczytam jutro ...
                                    Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:36.

Skomentuj

chce wygladac tak za pół roku
                                      Zależy jak teraz wyglądasz i ile masz kasy :)

A znasz jakąś dobrą stronę z dietami?
                                      Ja szukam raczej czegoś mocno nacechowanego na zrzut tłuszczu, czegoś prowadzonego przez ludzi z doświadczeniem
                                      Fajnie i dobrze gada Michał Karmowski, polecam jego filmiki na YT.

Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone.
                                      Oczywiście im mniej tłuszczu tym lepiej.
                                      Od Karmowskiego też się dowiesz jakie tłuszcze są OK a jakie nie.

Oczywiście posiłek posiłkowi nie równy... zjedz sobie ziemniaki + mięso wieprzowe + surówka, i porównaj to z ryżem + mięso drobiowe + warzywa.
                                      Posiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.

Pytam, bo tego jest od groma, i nawet gruba baba co łazi na zumbe raz w tygodniu też ma blogi o zdrowym jedzeniu...
                                      Bo to jest właśnie baba :)
                                      Niektórym po prostu nie wytłumaczysz.
                                      Co innego jak ktoś jest chory, a co innego jak ktoś myśli że jest chory choć nie jest.
                                      Dla tych drugich mam dość mocną odpowiedź, że w obozach koncentracyjnych grubych i chudych nie było... byli tylko chudzi.

Last edited by marian; 04.03.2015, 20:54.

Skomentuj

Fajnie i dobrze gada Michał Karmowski, polecam jego filmiki na YT.
                                        Ma sporo wiedzy, dobrze gada, ale ma wiele swoich upodobań. No i jego stać na dietę jaką prowadzi :)
                                        Na takim poziomie o jakim on gada, trzeba znać swój organizm. Przykładowo jemu szkodzi nabiał i go odrzuca, a taki Robert Piotrkowicz (jedyny z kartą IFBB-pro) wypija dziennie chyba litr kefiru bo czuje, że pomaga mu to trawić inne rzeczy.

Oczywiście im mniej tłuszczu tym lepiej.
                                        Absolutna bzdura. Tłuszczy potrzebujemy ot choćby do syntezy hormonów steroidowych w naszym organizmie. Wiem o co Ci chodziło, ale nie możesz pisać jak wyżej bo się mity tworzą.
                                        Druga sprawa, znów wszystko zależy od organizmu. Jednemu po tłuszczach będzie nie dobrze i ciężko, na dodatek szybko będzie tyć, a drugi będzie mógł jechać na diecie opartej o zdrowe tłuszcze i będzie czuć się świetnie. Ja póki dietę trzymałem to widziałem, że zdecydowanie lepiej jest mi po tłuszczach niż węglach.

Od Karmowskiego też się dowiesz jakie tłuszcze są OK a jakie nie.
                                        Nie wiem czy to do mnie było ? Jesli tak to takie rzeczy wiem już od dawna, to raczej podstawowa wiedza :)

Posiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.
                                        Tak masz rację, jeśli jednak ktoś całkowicie olewał dietę, często jadał szybkie jedzenie, to myślę że podczas pierwszego etapu obydwa posiłki będą okej.
                                        Najlepsza jest metoda małych kroków. Bo jak się od razu zacznie od wielkich, to jak poźniej jest stagnacja, nie ma za bardzo z czego znowu odejmować :) Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.

Na początek przygody ja bym po prostu skupił się na dobrych nawykach żywieniowych, odrzuceniu śmieci i policzeniu kalorii :)

Skomentuj

Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
                                          Rozumiem :)

odrzuceniu śmieci
                                          No to podstawa, ale kurde czasem jest ciężko... nawet kulturyści przyznają się do "skoku w bok" od czasu do czasu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X