Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Aktualnie pije paulanera
    Dupy nie urywa. To jest Hefe-waizen powinno być tam czuć banany i goździki. Jak ja go piłem to nie było niczego. A w głupim browarze Majer w gliwicach piłem takiego waizena, że moja niecierpiąca goździka dziewczyna musiała się odsunąć ode mnie

Dobra dosyć o piwie, bo i tak nikogo nie przekonam więc na marne moje wywody.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      W Polsce nie da się kupić lagera typu pilsner
      No ja nie?
      A Pilsner urquel?

Skomentuj

Waloos przekonaj mnie... daj spróbować
        2 buteleczki 0,5L poproszę

Oddam kase :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dupy nie urywa.
          A ja nawet dodam że nigdy więcej tego piwa nie wypiję.

Dobra dosyć o piwie, bo i tak nikogo nie przekonam więc na marne moje wywody.
          Nie rozumiem właśnie do czego masz nas przekonywać.
          Prawisz jak mój znajomy, nie rozumie że mi to po prostu nie smakuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Dokładnie. Dziwi mnie ta próba przekonywania ludzi aby pili jedynie "prawdziwe" piwa. Nie wiem co komu to przeszkadza, tym bardziej, że sam mam takiego znajomego, który tak samo prawi :)

Skomentuj

To tak samo jak z kolumnami
              Masz hijend ze sklepu, DIY i marketowki
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A o Birofilach słyszeliście: http://finanse.wp.pl/kat,1033705,tit...wiadomosc.html .
                Albo to: http://finanse.wp.pl/gid,17284010,ka...y,galeria.html . Faktycznie żaden znany browar się nie załapał. Jest u mnie w Lublinie sklep Świat Piwa czy Alkoholi i naprawdę można tam kupić cuda na kiju jeśli chodzi o gatunki złocistego płynu.
                Last edited by Jacek Zieliński; 01.03.2015, 14:23.

Skomentuj

Jak dyskusja o Audio

Skomentuj

Browar.biz jest mi znany

Myślałem kiedys zeby kupic zestaw i samemu spróbować zrobic piwo
                    Ale nie mam czasu tego pilnować
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukasz daj spokój z browarkiem.. Wpadnę i zrobi się Jasia :)

Skomentuj

A Pilsner urquel?
                        Koncerniak taki sam jak Tyskie, Lechy i żywce. To już Cieszyńskie Brackie bardziej goryczkowe jest.
                        To jest taka sama sytuacja jak np z systemami car-audio BOSE czy coś tego typu. Jest marka, jest reklama to ludzie myślą że musi być dobre. A okazuje się, że bardziej ogarniający rzemieślnik car-audio sobie poradzi zdecydowanie lepiej.

Waloos przekonaj mnie... daj spróbować
                        2 buteleczki 0,5L poproszę

Oddam kase
                        Problem w tym, że jakiś czas temu zmienił się tam piwowar i czy warzy dalej to samo piwo i czy jest tak samo dobre to już nie wiem. No i wyprowadziłem się z Gliwic, więc może być problem :)

Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Bardziej chciałbym uświadomić, bo sam jestem wdzięczny osobie która pokazała mi, że jest inne piwo niż to koncernowe. Koncerniaki piłem z musu, zawsze narzekałem że są przegazowane, wodniste i jakieś dziwne w smaku. Kolega wziął mnie do sklepu specjalistycznego i kupił Lwówek Jankes. Piwo na amerykańskim chmielu. Spodobało mi się i sam zacząłem testować. Być może kogoś zainteresuje to co tu piszę, i za pół roku on podziękuje mi że pokazałem mu coś o czym nie miał pojęcia :)

Skomentuj

Myślałem kiedys zeby kupic zestaw i samemu spróbować zrobic piwo
                          Ale nie mam czasu tego pilnować
                          Nie potrzeba dużo czasu na to poświęcić. Przy zestawie, ok 30 minut na nastawienie i ok godziny na zlewanie i kapslowanie. Brzeczka "chodzi" sobie sama, nie trzeba jakoś specjalnie jej kibicować. Najtrudniejsze jest oczekiwanie na degustację - od momentu zlania piwa do butelek min. 2 tygodnie, aż piwo się nagazuje. Najlepiej jednak poczekać 2 miesiące - wtedy piwo ładnie się klaruje.

Inwestycja w sprzęt to ok 100 PLN (30-40 PLN kubeł fermentacyjny z kranikiem, 40 pln kapslownica, 10-15 pln termometr, 10 pln rurka fermentacyjna).

Idealne są butelki z kapslami a'la grolsch - znacznie przyspiesza się proces butelkowania.

Zestaw kosztuje ok 50-60 PLN, wychodzi jakieś 40-42 butelki piwa. Czyli w okolicach 1,5 pln za butelkę. Piwo jest naprawdę OK, znajomi gdy są w odwiedzinach proszą tylko o DIY.

Skomentuj

Kupuje w http://www.browamator.pl/katalog.php?grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&grupa_rek[6]=&ngrp=&sortuj=#183095 to troche reklama, ale polecam, możecie usunąć jak przekroczyłem zasady forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Łukasz daj spokój z browarkiem.. Wpadnę i zrobi się Jasia :)
                              Nie Jasia a Jacka jak juz

Wpadajcie wszyscy jak zrobie wstępnie seasa excela... wysokotonowke juz mam
                              Taka jaka sobie wymarzyłem :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

excela
                                Tylko pamiętaj żeby dzwona wyciąć

Skomentuj

...i zrobić tak aby AMJ nie piaszczyła :biggrin:

Skomentuj

A da sie porownac glosniki na jutubie? Pewnie! https://www.youtube.com/watch?v=9oFwIyxSKjY :) oczywiscie na sluchawkach

- - - - - aktualizacja - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=8EAFBysViAg&feature=iv&src_vid=9oFwIyxSKjY &annotation_id=annotation_2264055991

Skomentuj

A raven swoje
                                      Bez wycięcia dzwona tutaj nie ma o czym gadać

Będzie zrobione tak aby obalić mity i aby zagrało

Żadnych wykresów przed odsłuchem nie będzie :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No dobra, tak gadaliśmy o "piwie" że zakupiłem Złotego Bażanta i Staroprameta (moje ulubione).
                                        I rozpoczynamy seans Idy... zobaczymy za co ten film dostał Oskara.

Skomentuj

Jak już zobaczysz za co tao daj znać..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X