Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Mi też, gdyż tego nie da się nie zauważyć.
    Niestety Ida nie wygrała w tej kategorii, a wygrała w "Najlepszy film nieanglojęzyczny".
    Film, który wygrał za zdjęcia wygrał nie bez powodu. Oglądałem Birdmana i ma się wrażenie jakby całość była nagrana jednym ciągiem. Zajebista sprawa a przy tym dobre kadry. W ogóle birdman podobał mi się dużo bardziej niż Ida, który spodobał mi się tylko ze względu na Kuleszę i jej grę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      birdman
      Byłem na tym filmie w ten weekend i mam mieszane uczucia. Fakt, zdjęcia były dobre, tak jak mówisz mało cięcia, aczkolwiek to po pewnym czasie stało się lekko nużące. Na plus zasługuje gra Keatona i Nortona, natomiast w ogóle nie pasował mi Zach Galifianakis w swojej roli. Sama historia tego Birdmana też jakaś wyszukana nie jest. Film dobry, zasługuje na ponowne zobaczenie w celu glębszego zrozumienia, jednak nie mam nawet najmniejszej ochoty tego robić, bo się wynudziłem w kinie.

Skomentuj

A co do cięć, to widzieliście Uprowadzoną 3?
        Zanim zacząłem oglądać przeczytałem kilka wypowiedzi na jednym z portali filmowych.
        Pisali że nie idzie tego filmu oglądać bo można tylko dostać oczopląsów od tych cięć.
        Włączyłem film, przewinąłem troszkę do przodu... wytrzymałem 30sek.
        Przykład:

Skomentuj

Marian to jest dialog widzisz aktualnych rozmówców

Skomentuj

NIe. Jest równomierne cięcie co ok. 1sek bez względu na to czy jest zmiana osób czy ta sama osoba w nowym ujęciu. Dodaje obrazowi dynamiki i wywołuje wrażenie szybkiego tempa. Kolejny przykład reklamopodobnego efekciarstwa. M.in. przez to nie oglądam telewizji, tam jest cięcie co ok. 3-5s i też się nie da oglądać.
            Nawiasem mówiąc oglądałem tą uprowadzoną i IHMo bryndza.

Skomentuj

A co do cięć, to widzieliście Uprowadzoną 3?
              Zanim zacząłem oglądać przeczytałem kilka wypowiedzi na jednym z portali filmowych.
              Pisali że nie idzie tego filmu oglądać bo można tylko dostać oczopląsów od tych cięć.
              Włączyłem film, przewinąłem troszkę do przodu... wytrzymałem 30sek.
              Przykład:
              nie widzę nic w tym dziwnego
              Aktualnie wszystie filmy sa robione w ten sposób

- - - - - aktualizacja - - - - -

Przesada to są dopiero teledyski
              Dlatego nienawidzę oglądać telewizji muzycznych
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                nie widzę nic w tym dziwnego
                Aktualnie wszystie filmy sa robione w ten sposób
                Ale mówisz o tym przykładzie który pokazałem czy całym filmie?
                Innego na YT nie znalazłem, a uwierz mi że to co pokazałem to lajcik :)

Skomentuj

Panowie, gdzie kupię naturalny fornir Dąb, w ilości takiej jakiej ja potrzebuję a nie w takiej jaką firma sprzedaje (minimalna ilość)?
                  Nie potrzebuję dużo, muszę tylko okleić 6 boczków od sprzętu Sony serii ES.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Nie wiem ale wiem, że raczej mw13p kupuje :)
                    madry wybor :)

Skomentuj

Panowie, gdzie kupię naturalny fornir Dąb, w ilości takiej jakiej ja potrzebuję a nie w takiej jaką firma sprzedaje (minimalna ilość)?
                      Na olx szukaj.

Skomentuj

Panowie, gdzie kupię naturalny fornir Dąb, w ilości takiej jakiej ja potrzebuję
                        Ile potrzebujesz tego dębu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Ile potrzebujesz tego dębu?
                          Właśnie już dostałem propozycję.
                          Ale jak by co będę pamiętał

Skomentuj

oki, daj znać ewentualnie na pw.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Twoje pomiary zawieraja sygnature pomieszczenia, a tak byc niepowinno
                              - A twoje nie zawierają sygnatury pokoju ?. bardzo proszę o czytanie ze zrozumieniem i nie wrzucanie wszystkich moich wykresów do jednego worka. Trzeba rozróżniać pomiary porównawcze , robocze i końcowe itd.. A etapie pomiarów roboczych nie wykonuje pomiarów w polu bliskim i łączeń bo tego nie potrzebuje. Jeśli mam wątpliwości to takowe wykonuje i sprawdzam na końcu - zresztą jakbyś przegrzebał forum nie tak dawno nawet to byś znalazł pomiary łączone jako sprawdzające na koniec prac :). Ja wiem że nie wierzysz bo teoria książkowa Ci na to nie pozwala ale Ja wiem że pomiary się pokrywają z łączonymi i dlatego nie robię ich na każdym kroku bo to by była gehenna. Wolę nie ruszać mikrofonu ustawione w polu dalekim aby nie mieć potem pewność przy pracach z filtrami.
                              Co jednak nie oznacza że to co piszesz jest Faktem i prawda - Całkowicie się z Tobą zgadzam

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              No to wrzuć pomiar swoimi metodami
                              - jak znajdę dłuższa chwilę to wrzucę - Sam jestem ciekawy porównania :). Ale nie podoba mi się sformułowanie twoimi metodami bo osoby postronne mogą to błędnie odczytać. :)

Pomiar z postu 6914 pokazuje że ogólny zarys charki mierzonej bez bramkowania i takie złożonej z kilku wykresów przez łączenie jest porównywalny. Ale Ja o tym doskonale wiem i nie wiem po co mi to pokazujesz. Czy ja to gdzieś zanegowałem ?? Mam wrażenie ze znowu się nie rozumiemy :)

Ale ażeby nie było tak kolorowo to nie podoba mi się zakres 80-150 na wykresie łączonym nie ma zaznaczonego wzmocnienia w tym zakresie może z powodu zbyt mocnego wygładzania. A co jakbyśmy robili w tym miejscu podział ?
                              Pomiar łączony OK super - napiszę raz jeszcze potrzebny i zrozumiały. Ale na etapie projektowania filtrów mylący z zbędny. Ktoś projektuje na podstawie wygładzonych wykresów łączonych podziały ?? Po wykonaniu filtracji Super - potrzebny i niekiedy wręcz konieczny aby sprawdzić :)

Dlaczego charka się wznosi na końcu pasma ??
                              Last edited by Zap Projekt; 03.03.2015, 11:58.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                A twoje nie zawierają sygnatury pokoju ?
                                Pewnie zawierają dlatego robi pomiar bramkowany w polu bliskim tak, aby je wyeliminować.

Ja mam serdeczną prośbę. Jako jedyny użytkownik tutaj, masz powiedzmy (nie chcę absolutnie cię urazić) komorę bezechową własnej konstrukcji. Czy mógłbyś zrobić i pokazać dwa pomiary tego samego głośnika niskotonowego w polu bliski, i dalekim 1m na jednym wykresie plus do tego impulse response. Sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądać, poza tym potwierdziłoby to zasadność takiego pomieszczenia. Zastanawiam się nad wygłuszeniem poddasza do pomiarów w ten sposób, koszty są niewielkie a efekt może być ciekawy. Jeśli jest to możliwe będę wdzięczny.

Skomentuj

- Ja wiem że nie wierzysz bo teoria książkowa Ci na to nie pozwala
                                  za to co niektórzy są z książkami na bakier, i przez to tworzą jakieś swoje dziwne teorie i metody pomiarowe :)

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                                    djrobo
                                    ... ŻAL ...
                                    Last edited by Zap Projekt; 03.03.2015, 13:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      masz powiedzmy (nie chcę absolutnie cię urazić) komorę bezechową własnej konstrukcji.
                                      ta komora to taka bardziej bedechowa niż bezechowa, do warunków pola swobodnego to jej sporo brakuje. co nie zmienia faktu że na pewno łatwiej i lepiej się w takim pomieszczeniu mierzy, ale nadal trzeba stosować pomiary bramkowane. a tak btw to te male piramidki nic nie dają, ale na fotkach wygladaję ładnie:)

- - - - - aktualizacja - - - - -

... ŻAL ...
                                      człowiek się uczy całe życie, znaczy - jeśli chce, bo czasem nic do niego nie dociera...

Skomentuj

Kiedy 10 raz odpowiadam na to samo pytanie to nie świadczy dobrze o "Was" ...
                                        Nigdy nigdzie nie napisałem że to komora bezechowa ... Jest to silnie wytłumione pomieszczenie do celów pomiarowych.

Pol-Audio ma podobne. Oni też niewiedzą że małe piramidki nie działają ??
                                        https://www.youtube.com/watch?v=3e4SaWicu2k

Sugeruje już z tymi ciągłymi złośliwościami skończyć bo zachowujecie się jak Dzieci ...

NAW też niedawno pokazał coś nowego "Swojego " :)
                                        https://www.naw.com.pl/index.php?news=show&news_id=62
                                        Last edited by Zap Projekt; 03.03.2015, 14:21.

Skomentuj

Pol-Audio ma podobne. Oni też niewiedzą że małe piramidki nie działają ??
                                          https://www.youtube.com/watch?v=3e4SaWicu2k
                                          Oni też wiedzą że bez pomiarów bliskich się nie obejdzie. (patrz końcówka tego filmu)
                                          Last edited by mobias; 03.03.2015, 14:24.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X