Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Fajnie i dobrze gada Michał Karmowski, polecam jego filmiki na YT.
    Szkoda, ze nie gada ile zezarl koksu w swoim zyciu.

Oczywiście posiłek posiłkowi nie równy... zjedz sobie ziemniaki + mięso wieprzowe + surówka, i porównaj to z ryżem + mięso drobiowe + warzywa.
    Posiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.
    Nieprawda. Ziemniaki to sa bardzo niedoceniane, mieso wieprzowe od czasu do czasu nie zaszkodzi, a surowki... Surowka jest przeciez z surowych warzyw.

Oczywiście im mniej tłuszczu tym lepiej.
    Blad. Lepiej miec za duzo tluszczu w diecie niz za duzo bialka. Nadmiar tluszczy ( tych dobrej jakosci ) nigdy Ci nie zaszkodzi, mozesz jedynie przesadzic z bilansem kalorycznym, za to nadmiar bialka to zabojstwo dla nerek. Najwiekszy mit do dzis ponujacy w swiecie biznesu kulturystyki. Ale to nic dziwnego, bo towar trzeba sprzedac, wiec nalezy wmawiac amatorom, ze potrzebuja duzych ilosci bialek, szczegolnie z odzywek bialkowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Szkoda, ze nie gada ile zezarl koksu w swoim zyciu.
      Nie wiem czy brał czy nie brał, ale o diecie ma wiedzę.

Nieprawda. Ziemniaki to sa bardzo niedoceniane, mieso wieprzowe od czasu do czasu nie zaszkodzi, a surowki... Surowka jest przeciez z surowych warzyw.
      Dałem tylko przykład, który na pewno nie jest nie prawdą.

Blad. Lepiej miec za duzo tluszczu w diecie niz za duzo bialka
      Nie pisałem nic o białku.

Nadmiar tluszczy ( tych dobrej jakosci ) nigdy Ci nie zaszkodzi, mozesz jedynie przesadzic z bilansem kalorycznym
      O to mi chodziło.

Skomentuj

Trzeba sobie zadac pytanie po co sie to robi. Czy chcemy tylko poprawic wlasna sylwetke czy chcemy brac udzial w zawodach i osiagac sukcesy.

Jesli wybieramy to drugie, to musimy cale swoje zycie podporzadkowac kulturystyce, nie ma mowy o normalnym zyciu jak przecietny czlowiek. Wszystko jest wywrocone do gory nogami. Trzeba tez zaakceptowac, ze bez dopingu niczego sie nie osiagnie.

Jezeli jednak to pierwsze, to radzilbym na trzezwo do tego podejsc, nie fiksowac z dieta, tylko jesc normalnie i zdrowo. Trzeba nauczyc sie podstaw treningu, jego wykonywania, opierac sie o podstawowy trening silowy, przeplatany treningiem wytrzymalosciowym. Jesli ktos ma spora ilosc tluszczu, to nie zaszkodzi wrzuc jakies aeroby ale bez szalenstw.
        Kluczem do sukcesu jest regularnosc, utrzymywanie stalych i dlugotrwalych celow za pomoca malych krokow. Dobrze sie wysypiac, nie stresowac, szanowac swoj organizm, sluchac go i nie przeciazac. Z czasem efekty sie pojawia i beda lepsze niz sie na poczatku wydaje.

Skomentuj

No właśnie. Odpowiem conieco zbiorowo. Pooglądam tego faceta o którym pisaliście że zeżarł tony koksu. Ale każdy większy żere koks na wagony. Kiedyś przypadkiem trafiłem na 100-stronnicowy wątek gdzie ludzie opisują różne sterydy które brali i gdzie kupowali na lewo... masakra...

I nie, nie zamierzam być trenerem fitness albo innym zdecydowanie wolę ruch na świeżym powietrzu mimo wszystko :)
          Chce mieć fajne ciało i choć raz w życiu wyglądać jak z obrazka

BTW, narzeczony od znajomej też ma ponoś super ciało, ale ona mi mówi że to masakra i ostry reżim takie coś utrzymać.
          A napompowanym kulturystą nie zamierzam i nie chcę być. Tylko fajną zdrową budowę ciała mieć. Tak że jak mnie laski zobaczą w lato na plaży to im się mokro zrobi

Skomentuj

To że karmowski najadł się koku to pewne. Jednak od samego koksu się nie rośnie, to daje tylko power który trzeba wykorzystać katując się na treningach. W życiu bym nie chciał wyglądaj jak kulturysta ale mam do nich szacunek bo poświęcają baaardzo dużo ze swojego życia.

Kluczem do sukcesu jest regularnosc
            Z czasem efekty sie pojawia i beda lepsze niz sie na poczatku wydaje.
            100% racji, nie ma co przesadzać, bo trening ma sprawiać przyjemność a nie być dla nas katorgą. Po jakimś czasie dojdzie się do tego, że ciężki trening daje wiele radości. A regularność to podstawa. Chyba Jay Cutler kiedyś powiedział, że nawet jak nie miał siły to i tak szedł na siłownie zrobić trening. Mimo tego że był on na wiele mniejszej intensywności niż zawsze, to i tak stawiło go przed tym który na trening nie poszedł.

Skomentuj

Wszystko zależy jaką obecnie masz sylwetkę, ile mięcha i ile procent tkanki tłuszczowej. Pół roku to bardzo mało wbrew pozorom. I nie daj się nabrać na cudowne suple, tylko kilka z nich działa i są to raczej podstawowe specyfiki. Podstawa to trzymanie diety (choćby na 90 plus trening z głową.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                Jednak od samego koksu się nie rośnie
                Po czesci sie rosnie. Te rzeczy zostaly wymyslone dla chorych ludzi, ktorzy mieli rozne problemy z masa miesniowa i hormonami. Generalnie koks pozwala na wejscie, na wyzszy level treningu, regeneracji, syntezy bialek. Dzieki niemu mozna mocniej cwiczyc, wiecej przyswoic i szybciej sie regenerowac, a efektem jest szybki wzrost masy. To tak w ogromnym skrocie, bo temat jest cholernie szeroki.

Jezeli kogos naprawde interesuje ten sport, to powinien zobaczyc ten film https://www.youtube.com/watch?v=_nyVQulPTLc swietna i prawdziwa historia, przecietnego faceta z nadwaga, ktory chcial wygladac jak Ci w gazetach. Przecietny zjadacz chleba moze tutaj zobaczyc z jakim wysilkiem fizycznym i psychicznym to sie wiazalo, oraz co sie stalo zaraz po zakonczeniu zawodow. Pokazuje rowniez, ze nie ma magicznych pigulek, ktore spala caly tluszcz i zbuduja miesnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                  Tak że jak mnie laski zobaczą w lato na plaży to im się mokro zrobi
                  Pogadaj z koleżankami o ich wyobrażeniach na temat faceta. Ja nie raz takie rozmowy odbywałem i wiekszość kończyła się tym samym. Laski (przynajmniej te mądre, nie piszę tu o "solarisach z dyskoteki") brzydzą się takim wyglądem. Wszystkie twierdziły że nie podoba im się widok żył na ciele, że faceci mają cycki większe od nich albo że wyglądają jak napompowane chmury.
                  A powiem Ci, że fotki które oglądaliśmy to wcale nie byli jacyś wielkie mięśniaki.

Prawda jest taka, że na widok sześciopaka na brzuchu i żyły na bicepsie to mokro mają tylko inni faceci.

Skomentuj

->waloos,
                    zgadza się

ale fajnie zrobione ciało robi wrażenie. NIe mówietu o kulturyście w stylu Karmowskiego, bo to się nie podoba, ale delikatna rzeźba zawsze się podoba laskom.
                    Ja nie chcę być koksem tylko mieć fajny brzuch, klatę i postawę :)

Skomentuj

Generalnie koks pozwala na wejscie, na wyzszy level treningu, regeneracji, syntezy bialek. Dzieki niemu mozna mocniej cwiczyc, wiecej przyswoic i szybciej sie regenerowac, a efektem jest szybki wzrost masy. To tak w ogromnym skrocie, bo temat jest cholernie szeroki.
                      PM ale mi nie musisz tłumaczyć jak to działa. Mój kierunek studiów był dosyć mocno powiązany z takimi tematami :) To był skrót myślowy.

Skomentuj

->waloos,
                        zgadza się

ale fajnie zrobione ciało robi wrażenie. NIe mówietu o kulturyście w stylu Karmowskiego, bo to się nie podoba, ale delikatna rzeźba zawsze się podoba laskom.
                        Ja nie chcę być koksem tylko mieć fajny brzuch, klatę i postawę :)

A film okrutny, ja po rozstaniu z babą się rozleniwiłem mega, rok przeleżałem praktycznie...
                        ale minęło i czas się doprowadzić do stanu właściwego.

Poza tym, te wszystkie transformacje które pokazuję ludzie z np. Beachbody robią wrażenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                          ale delikatna rzeźba zawsze się podoba laskom.
                          Kobiety nie są wzrokowcami tak jak my. Owszem jak będziesz mieć oponę na brzuchu to twoja atrakcyjność spada, choć miałem naprawdę ładne koleżanki które lubiły misiów.
                          Wystarczy, że się trochę sportu uprawia, na tyle żeby nie mieć nóżek i raczek jak patyczki, mieć wyraźnie szersze barki od reszty i lekko zaznaczone mięsnie na brzuchu i klatce.
                          Tylko, że to i tak nie wiele Ci da. Założę się, że wśród swoich znajomych masz parę typu: ładna zgrabna dziewczyna + trochę zapuszczony koleś. Tu masz odpowiedź, że to nie wygląd faceta się liczy.

Skomentuj

Tu masz odpowiedź, że to nie wygląd faceta się liczy.

Skomentuj

waloos, całkowicie się zgadzam :)

ale ja sam dla siebie chcę. twarz się zmienia na bardziej męską, ma się większą ochotę do życia, i ogólnie się lepiej wygląda (np. ja chodzę wiecznie przygarbiony, od siedzenia wiecznego :/)

w zdrowym ciele zdrowy duch
                              na dodatek przestane wcinać bochenek chleba dziennie a co najwyżej troszkę tylko :)

więcej pewności siebie itp.

i nie, ciała jak kulturysći absolutnie nie chce miec, bardziej chodzi mi o to żeby mieć ładną, ale nie przesadną rzeźbę z męskimi proporcjami.

Skomentuj

kapelli kliknąłbym "dzięki" jakby było :)

Skomentuj

:)

Skomentuj

Kobiety nie są wzrokowcami tak jak my. Owszem jak będziesz mieć oponę na brzuchu to twoja atrakcyjność spada, choć miałem naprawdę ładne koleżanki które lubiły misiów.
                                    Vigoss to bardzo fajnie zobrazował :)

Zamieszczone przez Vigoss Zobacz posta

Przykre to, ale prawdziwe.

Ten tekst też jest prawdziwy:

na widok sześciopaka na brzuchu i żyły na bicepsie to mokro mają tylko inni faceci
                                    ...ale bliżej mu do mięśniaków na wyższym poziomie, ponieważ każda dziewczyna by chciała mieć faceta który wygląda jak facet, a nie jak chudzielec lub na odwrót, grubas.

No chyba nie powiesz mi że wolisz kobiety otyłe lub kulturystki...
                                    Kobieta powinna wyglądać jak kobieta, powinna być seksowna... otyła raczej na seksowną nie wygląda, kulturystka też nie (chyba ze ktoś ma fetysz, to co innego...).

Więc albo koleżanki nie były szczere, albo to zazdrość (wyrzeźbiony facet ma większe powodzenie u kobiet, jak również "nie mogę wyglądać gorzej niż on").

Zresztą, i tak kasa robi swoje.
                                    Masz dużo kasy, nie potrzebny Ci 6-ścio pak na brzuchu.
                                    NAS już o tym rapował...
                                    Last edited by marian; 05.03.2015, 01:38.

Skomentuj

...ale bliżej mu do mięśniaków na wyższym poziomie, ponieważ każda dziewczyna by chciała mieć faceta który wygląda jak facet, a nie jak chudzielec lub na odwrót, grubas.
                                      Chyba czasy się zmieniają bo coraz więcej pizd w rurkach którzy sie wyginają on wiatru. Skoro takich przybywa to z jakiegoś powodu...
                                      Teraz kobiety robią się wulgarne i agresywne a faceci pizdami w rurkach, przylizanych fryzurkach itp.

Wszystko się zmienia z czasem. Jakieś 40 lat temu było jeszcze inaczej.
                                      Większość facetów szczupli, obcisłe koszulki, długie włosy,dzwony, klata z włosami na wierzchu...

Skomentuj

Co zrobisz jak nic nie zrobisz... nic nie zrobisz, no bo co zrobisz...

Skomentuj

Nic dodać, nic ująć

Skomentuj

Czaruję...
                                          X