Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Nie znasz tego państwa od tyłu
    To podziel się swoimi doświadczeniami, chętnie posłucham.

Piszesz cały czas jak inni z wypranymi mózgami przez tv
    Nie oglądam TV
    Mnie w szkole uczyli że UE jest dobra! i co
    I to, że dzięki UE w wielu rejonach Polski zrobiono coś na co normalnie kasy by nie było. Nie twierdzę, że UE jest super, tego nigdzie nie potwierdziłem, prześledź moje wpisy. Ja uważam tylko tyle, że w stosunku do tego co było 15 lat temu Polska się zmieniła i to na lepsze.
    Ot choćby prosty przykład z naszej działki:
    10 lat temu królowały ARNy za 30zł. Dzisiaj normą jest robienie kolumn na głośnikach w okolicach kilku stówek.

Jesteś nie doświadczony - nie życiowy.
    Ja może nie, ale moi rodzice tak. I jak słyszę od mamy, że kiedyś na telewizor trzeba było odkładać z kilku dobrych wypłat, a teraz może iść i kupić go za jedną wypłatę i jeszcze jej zostanie, to przepraszam ale chyba nie możemy mówić, że nie poszliśmy do przodu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak byłem w Danii to pracowaliśmy u tamtejszego Polaka. Robiliśmy za poł euro to co Duńczyk za 2 z łaską. W pewnym momencie była taka sytuacja że warunki nie pozwalały na zarobienie nawet tych 50centów. "Szef" przyjeżdża i mówi tak jak się nam kur... nie podoba to wypier... na wasze miejsce jadą Rumuni co będą robić za 0,3Euro.
    No i ? To samo może napisać Angol o Polakach.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Ja może nie, ale moi rodzice tak. I jak słyszę od mamy
      No właśnie! :( to jak my mamy dalej rozmawiać :(

Mój brat jeździł do Niemiec jak jeszcze unii nie było i wtedy miał 3 telewizory. Teraz ma jeden...

zrozumcie to do cholery.
      Sęk w tym że ty nie rozumiesz jednego, że DA SIĘ inaczej !

Ja uważam tylko tyle, że w stosunku do tego co było 15 lat temu Polska się zmieniła i to na lepsze
      No to jak ty nie widzisz tego Jakim kosztem pozornie lepsze to bezsensu jest dalsza dyskusja.
      Następne jak ty poważne rzeczy sprowadzasz do jakiś pierdo... przetworników elektroakustycznych to gdzie tu sens tej całej rozmowy od kilkunastu stron... (Przecież to Chiny robią, a nie Unia! Ehhh szkoda gadać.)

Nie mówię że gówno wiesz, widać dużo wiesz tylko że brak Ci tej elementarnej wiedzy co się dzieje na zapleczu tego państwa, za kurtyną.

Teraz brat ma warsztat samochodowy i na brak pracy nie narzeka bo 1/3 klientów musi podziękować bo się nie wyrabia a w teorii pracuje od 8 do 17 w praktyce czasami do 22. Zapieprza że nie ma prawie czasu na własne życie, po to by stać go było na potrzebne rzeczy....
      Last edited by ir0nhide; 20.03.2015, 10:25.

Skomentuj

Lepsze kłótnie niż moje z Dolphinem

Skomentuj

To nie klotnie a wymiana zdan

Skomentuj

Idzccie sobie zacmienie zobaczyć. Wszystkim nam to na lepsze wyjdzie :P

Skomentuj

Ta... To prawda
              Bo prawda zawarta w filmach z jutuba was zbawi
              Piękne miejsce czerpania mądrości życiowych
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Wdepneliście w gó..o.

Przecież wiadomo że polityka jest gorsza od ku..y.

Skomentuj

I jak słyszę od mamy, że kiedyś na telewizor trzeba było odkładać z kilku dobrych wypłat, a teraz może iść i kupić go za jedną wypłatę i jeszcze jej zostanie
                    No nie jest zle co prawda wszystko zdrożało ale lokomotywy staniały! Jest sukces! Idzie dobre, PKB skoczy o 1%!

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Bo prawda zawarta w filmach z jutuba was zbawi
                    no tak, gdyby dzis Einstein i Kopernik zyli to by na youtube nie wstawiali filmow ze swoich badan i osiagniec. Tyko w TVN.

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                    Przecież wiadomo że polityka jest gorsza od ku..y.
                    Chyba Twojej - jak powiedziałby mój chrześniak...

Skomentuj

Jedz ta kiełbasę dalej... tylko, zeby ci sie nie skończyła po wyborach :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Piękne miejsce czerpania mądrości życiowych
                        Aaa to o to chodzi, że ty po prostu nie ogarniasz tego. Spoko, jest wielu którzy boją się prawdy do tego stopnia że niedopuszczaną jej nawet do świadomości.
                        To co jest na yt pochodzi z wielu mądrych książek i doświadczeń życiowych, ale niektórzy po prostu nie chcą być mądrzejsi, no trudno.

Wdepneliście w gó..o.
                        Moim zdaniem gównem jest bycie pasywnym i mieć w dupie to co dzieje się z nim i dookoła niego - typowe lewactwo. Egzystencja zamiast życia, brak własnej wartości, nieszanowanie kogoś, ale żeby i nie szanować siebie ? Ważne że ja mam dzisiaj, więc mam w dupie co będzie w przyszłości i z innymi? Na tym polega istnienie człowieka?
                        Takie poglądy miałem jak byłem młody i głupi. Jak już napisałem tu kiedyś; każdy z nas rodzi się głupi, ale to czy taki chce umrzeć zależy od niego samego.
                        Dziękuję, tyle z mojej strony w temacie polityki (opadłem z sił)

Skomentuj

Brencik główka cie boli?

A faktycznie coś mi świta wspominala ze pochodzi z Twoich okolic.

Skomentuj

coś mi świta wspominala
                            Chyba świtańca pomyliłes rannego...

Skomentuj

Spokojnie już się zajęła nim.

Skomentuj

Rfck spoko, ale to jest Anglia w której nigdy nie było komunizmu. Czemu wy nie potraficie zrozumieć tego, że porównywanie się do takich państw nie ma sensu. Tam zawsze będzie lepiej. To tak jak byś miał dwóch ludzi chcących zakładać firmę jeden ma tysiąc złotych a drugi sto tysięcy. Jak myslisz który szybciej będzie się rozwijać i polepszać warunki życia ?
                                Tak to prawda i to widać po ludziach nie są niczym "skrzywdzeni" i nie są tacy niemili jak Polacy.
                                Porównywanie ma sens w kontekście warunków startowych dla człowieka, jak widać nie każdy rodzi się równy bo taki przygłupi młody angol znajdzie pracę za najniższą krajową a że mieszka z rodzicami to ma prawie 1000 funtów dla siebie za 40 godzin pracy w tygodniu.

Porównaj najniższe krajowe i siłę nabywczą pieniądza w czechach, słowacji, rumunii czy bułgarii albo chorwacji. Nam jest bliżej do tych krajów, a nie do niemiec czy angoli, zrozumcie to do cholery.
                                A co do najniższej krajowej, to ja jestem ciekaw ile osób robi za tą najniższą krajową, bo jak gadam ze znajomymi to wrażenie mam, że nikt. Albo mają np pisane na umowie najniższą stawkę i reszta do łapy, kijowy układ no ale masz kasę, możesz się rozwinąć i poszukać coś lepszego. Albo mają sporo ponad tą najniższą. I to nie są ludzie atrakcyjni na rynkach pracy.
                                Sporo robi za najniższą. Każdy gada że ma więcej ale ile 100? 200 zł ? ludziom jest po prostu wstyd mówić ile się zarabia.
                                Widzisz koło się zamyka, człowiek idzie do pracy z wykształceniem, po pierwsze musiał biedować przez cały okres studiów bo prawdziwe studia gdzie się człowiek nauczy to studia dzienne więc i czasu na pracę nie ma a jak jest to za grosze na fajki.

Nagina 4 lata na studiach robi magistra czy inżyniera i ch... nie ma pracy a jak jest to za pieniądze nieadekwatne.
                                Wiadomo że od razu nie dostaniesz wielkich pieniędzy ale startowo 2000 czy 2200 zł to jest dużo za mało.
                                Najważniejsze jest nie to ile się zarabia ale ile co kosztuje, w Polsce w przeliczeniu co można kupić za godzinę pracy człowiek łapie się za głowę..

No ale jak znajomy mi opowiadał, pracuje w MZKP na autobusach, zarabia około 2400 po 2 latach chyba i mówi że im tam ludzi trzeba i znaleźć nie umieją, no to sorry ale ile tacy ludzie by tam chcieli zarabiać ? 5 tysi ? Przecież jedynym wymaganiem jest tam prawo jazdy na autobusy, kurs i egzamin sa kosztowne i długie, no ale bez przesady.
                                To ja mam wyższe wykształcenie techniczne, kilka certyfikatów i moje wymaganie płacowe na ten moment jest poniżej 2 tysięcy, bo wiem że nikt mi więcej nie da.
                                Tak się składa że mój Ojciec jeździ tramwajem od 20 lat. Młodzi przychodzą i odchodzą a najgorsze jest to że ludziom sie wydaje że to tylko trzeba mieć prawo jazdy i kurs. To jest bardzo odpowiedzialna praca z którą młodzi sobie nie radzą. Niestety jest bardzo dużo wypadków śmiertelnych które powodują młodzi motorniczowie. Musisz prowadzić pojazd, użerać się z pasażerami, bardzo uważać na drodze bo na każdym skrzyżowaniu można kogoś zabić a tramwaj ma drogę hamowania olbrzymią.

Widzisz Twoje wymagania to tyle i tyle bo wiesz że nikt Ci nie da i tak wielu myśli i robi robotę wartą więcej za dużo mniej. Każdy się boi zostać bez pracy i środków do życia, lepiej jest dostać grosze niż nic, do tego człowiek się boi że tą gównianą pracę straci a jak ma rodzinę to dalej robi jak baran za grosze bo musi.

Jak byłem w Danii to pracowaliśmy u tamtejszego Polaka. Robiliśmy za poł euro to co Duńczyk za 2 z łaską. W pewnym momencie była taka sytuacja że warunki nie pozwalały na zarobienie nawet tych 50centów. "Szef" przyjeżdża i mówi tak jak się nam kur... nie podoba to wypier... na wasze miejsce jadą Rumuni co będą robić za 0,3Euro.
                                Bo to u Polaczka, wielu polaków cwaniakuje jak im się powiedzie za granicą i wyzyskują i okradają rodaków, współczucia nie ma poza tym wiedzą doskonale że świeżo przyjezdny na gwałt potrzebuje robotę i nie będzie negocjował warunków jak na daną chwilę nie ma nic.
                                Widzisz w Anglii jak pracujesz w Brytyjskiej firmie to dostajesz tyle ile inni i nie traktują Cię jak polaka tylko jak normalnego pracownika, ba nawet lepiej czasem bo pracujesz lepiej. Ja mam bardzo dobre warunki pracy, zarabiam tak jak wszyscy pracownicy a mój menadżer jest spoko kolesiem.
                                Last edited by Rfck; 20.03.2015, 13:00.

Skomentuj

Panowie, ile jest warty ten wzmacniacz Sony TA-F555es?

Szukałem na aukcjach ale niestety nie ma ani jednego.
                                  Kuzyn kupił wyższy model i tego chce się pozbyć.
                                  Może ktoś z Was jest zainteresowany?

Skomentuj

http://www.wykop.pl/ramka/2454249/cz...-ministerstwa/
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ir0nhide mlody i zbuntowany człowieku hamuj troche z obrażaniem innych w każdym poscie
                                      Bo nie dopuszczasz do siebie, ze moze jednak ktos wie wiecej na ten temat niz ty
                                      A szukanie prawd objawionych wsród tempych filmików na yt nie jest dobra droga

Rfck co ty wygadujesz nt naszych studiów?
                                      Studiowałeś? Sorki za pytanie ale bytność naszych studentów w czasie studiów jest niczym wobec np amerykańskich
                                      I nie pisze tu o zabawach rodem z amerykańskich filmów tylko o prawdziwych studentach z powołania.
                                      Którym rodzice albo sportowe stypendium nie opłaciło studiów
                                      Tam zeby skończysz studia musisz pracować i wziąć 100tys zielonych kredytu ktory potem spłatach 10-20 lat
                                      Jak u nas kredyt na mieszkanie
                                      Wiec u nas państwowe szkoły wyższe sa mistrzostwem i powinnismy za nie dziękować
                                      Prywatne szkoły to pomyłka .... niestety
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian,ten filc na Twoich kolumienkach, jakiej jest grubości?
                                        Jaka cena i gdzie kupowałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez jacky72 Zobacz posta
                                          Marian,ten filc na Twoich kolumienkach, jakiej jest grubości?
                                          Jaka cena i gdzie kupowałeś?
                                          Kupowałem w tej firmie która ma siedzibę w Bydgoszczy: http://archiwum.allegro.pl/oferta/fi...454807077.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X