Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dolphin, czy Ty czatujesz na moje posty aby coś dowalić? (bo tak mi się jakoś ostatnio wydaje...) :)
    Nie widzisz uśmiechu na końcu zdania?
    Toć to cytat z audiostereo...

Wavecora mam i słucham, ale wypowiem się dopiero gdy zrobię kopię oryginalnych obudów, żeby nie było...
    Last edited by marian; 11.10.2014, 10:08.

Skomentuj

Tak, nie mam co robic i czekam az cos napiszesz.. :) Tak dlugo meczysz temat wavecora nie majac pojecia o aplikacji ze nie moglem inaczej tego skomentowac, wez chlopie usiadz z kims kto ma pojecie zwrotach i zlozcie cos co da Ci spokoj z wavecorem.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Tak, nie mam co robic...
        Najwidoczniej :)

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Tak dlugo meczysz temat wavecora...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Mnie interesuje to jaki dzwiek dostaje klient za okreslona cene. Wy juz oceniliscie dzwiek tego urzadzenia w oparciu o jego elementy i sposob montazu.
          A kupił być to za 6 kafli ?
          Proste pytanie .

Cena jest jaka jest . Obudowa jest odwalona i na pewno była droga . Dystrybutor swoje bierze i nie jest to rzecz którą sprzedaje się w tysiącach sztuk. Więc ceny nie ma się co czepiać .
          Czepiam się tego, że się ludziom wciska kit, że wykonanie tego normalnie bez tej rzeźby z smd i przegrzanej cyny nie zagra .
          Zrozumiał bym jak to był by gość nie mający o tym pojęcia , który złożył to jak potrafił . W tym wypadku jednak jest inaczej .

- - - - - aktualizacja - - - - -

PM masz kolejny przykład .
          Też powiesz że liczy się jak gra ?

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=27452
          Last edited by raven1985; 11.10.2014, 11:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            "głośniki z szerokim zawieszeniem nie są OK!
            należy o tym pamiętać, że resory "grają"
            Proporcja powierzchni drgającej sztywnej membrany do reszty drgającej "szmaty" górnego zawieszenia nie jest ciekawa.
            To zawieszenie generuje ogromną ilość zniekształceń.

p.s. pisał o tym kiedyś misiomor.
            Potwierdzają to także pomiary
            a nawet odsłuchy"
            Nie resory a jeden resor, górne zawieszenie :) (W przypadku wofferów, midów i tweeterów ) Dolne ma tak znikomy wpływ, że jego się nie bierze pod uwagę, jak ktoś się chce bawić w nieistotne pierdoły ja nie zabronię. :)
            Co do szerokiego górnego zawieszenia nie możesz jednozacznie stwierdzić, że nie są OK. Ich promieniem, grubością, parametrami mechanicznymi materiału czy idąc dalej parabolą (nie mają kształtu półokręgu) w pewnym stopniu tłumi się pierwszy break up membrany, po promieniu, którego TY nie chcesz słyszeć ani widzieć na swojej ch-ce SPL, więc... :)
            Z tą proporcją nie wiem co miałeś na myśli, ale moge ci powiedzieć, że przyjmuje się, połowę surroundu za biorąca udział we wzbudzaniu cząsteczek powietrza (czy innego gazu ) do drgań.
            Zawieszenie generuje ogromną ilość zniekształceń? No to proszę o link do argumentacji tego Pana, albo link gdzie rozwinął swoją wypowiedź, już nie moge się doczekać. Potwierdzają to pomiary? Nie wiem jak dokonał pomiaru, ale może się czegoś nauczę.
            Last edited by El_liero; 11.10.2014, 12:16.

Skomentuj

raven, podoba mi się w tym fragment o przygaszaniu światła w całej kamienicy hahahah

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                Zawieszenie generuje ogromną ilość zniekształceń? No to proszę o link do argumentacji tego Pana
                Ja mogę tylko wkleić link gdzie zostało to napisane: http://www.audiostereo.pl/misiomor-h...l/page__st__30

Skomentuj

Jeśli chodzi o bas to do FW200 muszą być doklejone magnesy i wtedy będzie on sprawdzał się w BR doskonale.
                  A czy doklejenie magnesów własnie nie podniesie wartości Qts ? :blink:

Zamieszczone przez raven1985;
                  ...odpuścił bym BR dla tego fw200 i dał od razu w zamkniętą . Tak patrząc na TS w BR marne szanse, że zagra to dobrze...
                  zakładam że ta ich kolumna ma być 8 a nie 4 Ohm'owa więc użyją FW200-4 te już bardziej kwalifikują się do BR niż 8Ohm'owe; ale....
                  Last edited by ir0nhide; 11.10.2014, 15:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    A kupił być to za 6 kafli ?
                    Proste pytanie .
                    Nie interesuje sie tematem sluchawkowcow, nie znam i nie slyszalem konkurencji w tym przedziale, wiec uznaje, ze to pytanie nie jest do mnie.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    PM masz kolejny przykład .
                    Też powiesz że liczy się jak gra ?

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=27452
                    Nie znam tematu, nie slyszalem, nie porownywalem, nie wypowiadam sie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A wracajac do Harpii, to wniosek mozna wyciagnac jeden. Nie wazne czy masz 150zl czy 1000zl na tweeter, kup Seas 27TBC/G, bo w tym przedziale i tak nic lepszego nie znajdziesz. Dobrze wnioskuje?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      A wracajac do Harpii, to wniosek mozna wyciagnac jeden. Nie wazne czy masz 150zl czy 1000zl na tweeter, kup Seas 27TBC/G, bo w tym przedziale i tak nic lepszego nie znajdziesz. Dobrze wnioskuje?
                      Też tak to odebrałem po tych wpisach... chyba że mowa tu o konkretnym projekcie, czyli takim o którym mowa w temacie.

Skomentuj

Czy ja wiem, kiedyś czytałem jakiś wątek na AS o kolumnach harpii, jakich to nie pamiętam. Pamiętam jednak opis kolumn i zdanie w stylu: "głośnik wysokotonowy, tutaj jedyny słuszny wybór SEAS TBC/G".

Skomentuj

W wielu konstrukcjach stosuja tbfcg, jesli ktos lubie metalowe kopulki to jest to swietny glosnik i faktycznie bezkonkurencyjny nawet w sporo wyzszej cenie.
                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ten glosnik jest co najwyżej ok
                            I to jest z własnych autopsji a nie z opisów na forach
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Ten glosnik jest co najwyżej ok
                              I to jest z własnych autopsji a nie z opisów na forach
                              Zgadzam się. Chociaż jak dla mnie ten głośnik jest mocno do dupy, nie podoba mi się jego śpiewka i tyle.

Skomentuj

Mocno moze nie
                                Mozna cos przyjemnego z niego zrobic
                                U mnie jest na poziomie vify dx czy xt
                                Z czego osobiście wole ten pierwszy
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                  W wielu konstrukcjach stosuja tbfcg,
                                  we wszystkich .

Ta kopułka jest dobra... do 200PLN :)
                                  Fakt w ich przypadku ograniczając się do 1 rzędu i podziałów w okolicach 2k to jedna z niewielu kopułek która tak cięta zagra w miarę głośno jeszcze i nie będzie skrzeczeć jak stara koza

W 1kpln jest już w czym wybierać nawet szukać daleko nie trzeba HDS tw :)

Skomentuj

Do 200 PLN tak, ale jak ktoś rzucił pułapem 1k PLN to śmiać mi się zachciało.

Skomentuj

Zapomnialem o moim ulubionym Visatonie DSM 25 FFL

Ale pozniej daleko nic z metalowych kopulek
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Za 1kzl za szt to juz accutona mozna kupic
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

"Jeśli chodzi o wysokotonowy to absolutnie nie ma alternatywy nawet gdybyśmy mieli na głośnik 1000zł za sztukę."

To sa slowa Harpii.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X