Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problemem nie jest to z czego to jest zrobione, tylko jak! Pogromco, sprzedałbys tak wykonane urządzenie klientowi? Jestem pewien że nie.

Skomentuj

Zainteresuj sie glebiej tym tematem, mozesz poczytac w sieci jak takie strony audiovoodu zblaznily sie w przypadku tego urzadzenia. Poza tym autor pisal powod, dla ktorego wyglada to wlasnie tak jak wyglada.

Czy ja bym sprzedal takie urzadzenie? Z zew urzadzenie wyglada swietnie i jesli gra tak jak wyglada to pewnie bym sprzedal. Jeszcze raz napisze, aby to bylo jasne, skoro gra dobrze i lepiej niz konkurencja, to co z tego jak wyglada w srodku? Widocznie autor wiedzial jak z tanich elementow zrobic cos, co gra w swojej klasie wybitnie i mu sie to udalo. To tylko jest inna polka cenowa. Mam przytoczyc przyklady innych firm, ktore winduja cene gotowego produktu, ktora jest kompletnie oderwana od rzeczywistosci i kosztow wytworzenia?
      Jesli nie jestescie klientami to po co zawracacie sobie tym glowe? Macie jakas misje do spelnienia, krucjate przeciw slyszacym kable i wtyczki? Mamy wolny wybor, wolny rynek i wlasne uszy. Po co komus zagladac do kieszeni, facet nie sprzedaje tego w domu dla wariatow, tylko na wolnym rynku.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Zresztą, jak komuś naprawdę podoba się dźwięk z tego urządzenia (już nie mam tutaj zamiaru wdawać się w dyskusję) to przecież dokładny klon to kwestia półgodzinnej roboty wraz z analizą schematu z obrazków (ten układ posiada po WO na kanał i jest tak banalnie prosty, że można wywnioskować schemat z samych obrazków).
        To czemu jeszcze nie zrobiłeś tylko kupujesz gotowe ca?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          To czemu jeszcze nie zrobiłeś tylko kupujesz gotowe ca?
          Ale co ma CA do tego urządzenia? CA używa nietrywialnych i bardzo dobrych rozwiązań min. do sterowania głośnością, tym bardziej w ich najnowszych dziełach (seria 851).

Te urządzenie bazuje na dokładnie jednym wzmacniaczu operacyjnym (na kanał) i potencjometrze - widzisz różnicę? Jest też całkiem prawdopodobnie, że urządzenie jest po prostu niestabilne i sam układ oscyluje z powodu marnego wykonania i prowadzenia ścieżek.
          Last edited by .3lite; 10.10.2014, 21:39.

Skomentuj

Ok podam na swoim przykładzie.

Pomijając walory brzmieniowe.

Sam jako producent elektroniki audio w dziedzinie PA, sprzedając sprzęt w średnim pułapie cenowym (do cen jak za taki wzmacniacz słuchawkowy mam daleko) staram się zadbać przede wszystkim o to żeby klient który zaufał mi i zakupił dany produkt dostał sprzęt wykonany zgodnie ze sztuka i bezpieczny! Zaprojektowany i wykonany tak żeby wykluczyć jak najwięcej możliwych czynników które spowodują że szlag trafi urządzenie zanim się klient zdarzy nim nacieszyć oraz pomierzony i sprawdzony na wszystkie możliwe sposoby. Jak widzę firmę która próbuje sprzedać produkt wykonany byle jak i jeszcze za takie pieniądze... to zaczynam się zastanawiać na jaka cholere inwestujemy w nowsze technologie, rozwój i jakość skoro można wyciągnąć z szuflady kilka elementów, polutować byle jak i udawać że jest wszystko ok.

Dla mnie to jest aroganckie i nie uczciwe podejście do potencjalnych klientów.
            Last edited by dragon; 10.10.2014, 21:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Mam przytoczyc przyklady innych firm, ktore winduja cene gotowego produktu, ktora jest kompletnie oderwana od rzeczywistosci i kosztow wytworzenia?
              Ceny zawsze sa wywindowane, jak juz chcesz cos przytoczyc do porownania, to podaj drugie takie ulepione gowno za 6 tysiecy

Znajdujemy sie badz co badz na forum technicznym, i jesli ktos mi pisze ze nie wazne jak wyglada tylko wazne jak gra to jest to zwykla drwina.

Starannosc wykonania plytek, lutowania, ulozenia elementow itp to jest wizytowka elektronika.

Pewne rzeczy musza byc wykonywane zgodnie ze sztuka, szczegolnie jesli bierze sie za to tak duze pieniadze.

Jeśli będziesz stawial dom i zamówisz sobie elektryka ktory polozy Ci instalacje to ma to zarowna dzialac jak i wygladac, co z tego ze nikt nie zaglada do skrzynki rozdzielczej ale przewody maja byc ulozone, odizolowane na odpowiednia dlugosc, odpowiednio prowadzone, z gory na dol.

Wykonujac na zamowienie zwrotnice nie powiem klientowi ze "to ma grac a nie wygladac" co z tego ze zamknie je w kolumnie i bycmoze juz nigdy wiecej tam nie zajrzy, jesli to PCB to plytka musi byc starannie wytrawiona, jesli sklejka to elementy odpowiednio przymocowane itp

naprawiajac maszyny w fabryce nie moge zostawic po sobie burdelu w kablach, bo o mnie swiadczy zarowno skutecznosc usuwania awarii jak i porzadek i lad jaki po swojej pracy zostawiam.
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Widze, ze socjalizm wiecznie zywy panowie Nawet nie chce mi sie tego komentowac, bo nie rozumiecie podstawowy praw wolnego rynku.
                Ty chyba stary żartujesz. To jest właśnie takie lewackie myślenie - "mam w dupie wszystko, w moim życiu liczę się tylko ja..."
                Człowiek przestaje szanować bliźniego. Po kulturze, tradycji, ogólnie prawach zachowania w społeczeństwie itp. zostają tylko puste wyrazy....

Nie rozumiesz własnie wolnego rynku...

A ja bym zaczął jednak od słuchania
                I nie sugerował sie tym z czego to jest zrobione
                Wolny rynek:
                ...Zenek ma stragan z hot-dogami po 5zł za szt. każdy u niego chętnie kupuje bo są prze smaczne, i ty zajadasz się tym często bo uwielbiasz... Po pewnym czasie po drugiej stronie ulicy Heniek otwiera taką samą budkę sprzedaje takie same hot-dogi po 6zł / szt.
                Gdzie będziesz kupował h-d ? na bank dalej u Zenka. Po jakimś czasie wychodzi na jaw że Zenek mięso na parówki brał ze złapanych szczurów, Heniek natomiast z indyków z własnej fermy....
                Gdzie jutro pójdziesz na hot-doga ?Dlaczego już nie do Zenka ? - przecież ma je prze smaczne i zajadałeś się nimi odkąd sięgasz pamięcią...

Prawda jest taka, że ja jako klient chcę być szanowany i taktowany przez sprzedawcę jak człowiek; a nie jak pkt. wymiany towaru na pieniądz. Ale to są cechy ludzkie jak poczucie wartości, instynkt samozachowawczy w społeczeństwie, kultura, rozwój psychiki (poziom intelektualny który odróżnia rasę ludzką od zwierząt....) itd. itp. Coś co dla dużej części społeczeństwa jest tylko pustymi słowami....

Skomentuj

Ale co ma CA do tego urządzenia? CA używa nietrywialnych i bardzo dobrych rozwiązań min. do sterowania głośnością, tym bardziej w ich najnowszych dziełach (seria 851).
                  Ale nie gra
                  Nie słyszałem jeszcze dobrze grającego sprzetu od ca
                  A najezdzilem sie troche za tym bo chciałem kupic wzmak i cd
                  Te urządzenie bazuje na dokładnie jednym wzmacniaczu operacyjnym (na kanał) i potencjometrze - widzisz różnicę? Jest też całkiem prawdopodobnie, że urządzenie jest po prostu niestabilne i sam układ oscyluje z powodu marnego wykonania i prowadzenia ścieżek.
                  Całkiem prawdopodobne... a jesteś pewny czy znowu domysły
                  Ja juz widziałem kolumny, ktore z zasady nie powinny grać a jednak... dupę urywały
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba się nie rozumiemy, ja nie wnikam w jakość elementów i montaż, po części przestrzenny, po części na płytkach uniwersalnych. Zwróć uwagę na jakość lutów, to jakieś smarki są. Moim zdaniem nie tryskał byś radością po zakupie i rozkręceniu tego sprzętu, obudowa sprawia świetne wrażenie i podobnej jakości należy spodziewać się po wnętrznościach, moim zdaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                      Sam jako producent elektroniki audio w dziedzinie PA, sprzedając sprzęt w średnim pułapie cenowym (do cen jak za taki wzmacniacz słuchawkowy mam daleko) staram się zadbać przede wszystkim o to żeby klient który zaufał mi i zakupił dany produkt dostał sprzęt wykonany zgodnie ze sztuka i bezpieczny! Zaprojektowany i wykonany tak żeby wykluczyć jak najwięcej możliwych czynników które spowodują że szlag trafi urządzenie zanim się klient zdarzy nim nacieszyć oraz pomierzony i sprawdzony na wszystkie możliwe sposoby. Jak widzę firmę która próbuje sprzedać produkt wykonany byle jak i jeszcze za takie pieniądze... to zaczynam się zastanawiać na jaka cholere inwestujemy w nowsze technologie, rozwój i jakość skoro można wyciągnąć z szuflady kilka elementów, polutować byle jak i udawać że jest wszystko ok.

Dla mnie to jest aroganckie i nie uczciwe podejście do potencjalnych klientów.
                      No i co z tego?
                      Ze ładne i bezpieczne itd
                      Jak pózniej okazywało sie ze gainclon zrobiony ze śmieci z szuflady zjadła polowe hijendow za gruba kase na śniadanie
                      To wg opinii z sieci
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze raz napisze, aby to bylo jasne, skoro gra dobrze i lepiej niz konkurencja, to co z tego jak wyglada w srodku? Widocznie autor wiedzial jak z tanich elementow zrobic cos, co gra w swojej klasie wybitnie i mu sie to udalo.
                        Odnosząc się do tego co w/w powiem krótko: Smacznego! hot-doga PM

Jesli nie jestescie klientami to po co zawracacie sobie tym glowe? Macie jakas misje do spelnienia, krucjate przeciw slyszacym kable i wtyczki? Mamy wolny wybor, wolny rynek i wlasne uszy
                        i oczy i rozum! (choć nie wszyscy)
                        misja jest taka że wolny rynek takim jak ty go widzisz jest czym złym a zło trzeba eliminować, to taki prosty ludzki odruch. (Lewactwo to choroba naszego czasu :( )

Skomentuj

Ale nie gra
                          Nie słyszałem jeszcze dobrze grającego sprzetu od ca
                          A najezdzilem sie troche za tym bo chciałem kupic wzmak i cd
                          Słuchałeś Azur 851W lub 840W? Jest to bardzo potężna końcówka, generalnie ma niesamowitego kopa (w testach 250W w 8R). Jeśli słuchałeś i stwierdziłeś, że się nie podoba, to niestety nie wiem.

Jeśli chodzi o CD-Player to akurat u siebie posiadam Azur 651C, mi jak najbardziej pasuje. Oczywiście warto tutaj wspomnieć, że nie używam go jako DAC'a, tylko jako źródło cyfrowe! To jest zasadnicza różnica, ponieważ moim zdaniem bezsensowne jest używanie pierdyliona DAC'ów z każdego urządzenia osobno. Można mieć jeden DAC, ale porządny.

Całkiem prawdopodobne... a jesteś pewny czy znowu domysły
                          Oczywiście, że domysły. Nie posiadam tego urządzenia w domu, ale na bazie moich doświadczeń jest to całkiem prawdopodobne.
                          Last edited by .3lite; 10.10.2014, 21:58.

Skomentuj

Jak pózniej okazywało sie ze gainclon zrobiony ze śmieci z szuflady zjadła polowe hijendow za gruba kase na śniadanie
                            Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, o gustach sie nie dyskutuje, Dla mnie osobsicie GC to wzmacniacz dobry w cenie za jaka mozna go wykonac i tylko tyle, nie wiem z jakimi hiendami wygrywal i wedlug kogo ale dla mnie to pierwszy lepszy sony z serii ES, Denon czy Yamaha za kwocie ~ 500zl łoi mu dupe.

Skomentuj

Czy ktos tutaj kupil to urzadzenie? NIE. Ludzie, ktorzy je kupili nie maja nic przeciwko temu, co jest w srodku. Zaplacili za dzwiek jaki dostali, a nie za to co jest w srodku. Mozna miec do producenta pretensje momencie, kiedy urzadzenie nie spelnia parametrow jakie producent podaje dla danego urzedzenia. Tutaj spawa jest zupelnie inna, ale jak widac malo kto chce to pojac.

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                              Odnosząc się do tego co w/w powiem krótko: Smacznego! hot-doga PM
                              Pudlo. Nie jem miesa.

Skomentuj

Jeszcze raz napisze, aby to bylo jasne, skoro gra dobrze i lepiej niz konkurencja, to co z tego jak wyglada w srodku? Widocznie autor wiedzial jak z tanich elementow zrobic cos, co gra w swojej klasie wybitnie i mu sie to udalo.
                                Powiem tylko jedno, w większości popularnych gazet branżowych, takie "obiektywne" testy są odpłatne. Jak myślisz że możesz jako producent wysłać do oceny swój produkt kompletnie za darmo to jesteś w błędzie. Dalej, procesu realizacji takiego artykułu nie będę wyjaśniał.

Skomentuj

Nie o tym rozmawiamy.

Skomentuj

Pomijajac juz jakosc elementow, paradoksalnie najdrozsza jest tutaj obudowa ktora nie ma nic wspolnego z dzwiekiem, Panie Pogromco, jakosc polaczen w tego typu urzadzeniach jest jedna z najwazniejszych spraw, prowadzenie sciezek sygnalowych, sciezek masy, ekranowanie, polaczenia lutowane sa tak slabej jakosci ze zimne luty to tylko kwestia czasu.

Pozwole sobie wkleic cytat

Została w nim spożytkowana cała wiedza i doświadczenie firmy Ear Stream zebrane na przestrzeni kilku lat, począwszy od modelu wzmacniacza słuchawkowego Moonlight, a następnie Black Pearl i Headonic. Ponadto w Sonic Pearl zastosowaliśmy najświeższe opracowania dotyczące układów zasilaczy liniowych. Pozwoliły one uzyskać nowy pułap jakości dźwięku, w niejednym aspekcie stanowiący punkt odniesienia dla konkurencji.
                                    Jeśli katalogowa aplikacja stabilizatora to punkt odniesienia dla konkurencji Hi-Endowego wzmacniacza sluchawkowego to ja nie mam wiecej pytan, a raczej 6 tysiecy za wzmacniacz sluchawkowy to kwalifikuje sie pod hi-end? wszak niektorych caly system z pelnoprawnymi kolumnami i mocnymi wzmacniaczami kosztuje znacznie mniej, w tym i moj zestaw.

Skomentuj

Czy ktos tutaj kupil to urzadzenie? NIE. Ludzie, ktorzy je kupili nie maja nic przeciwko temu, co jest w srodku. Zaplacili za dzwiek jaki dostali, a nie za to co jest w srodku. Mozna miec do producenta pretensje momencie, kiedy urzadzenie nie spelnia parametrow jakie producent podaje dla danego urzedzenia. Tutaj spawa jest zupelnie inna, ale jak widac malo kto chce to pojac.

Pudlo. Nie jem miesa.
                                      Nie mówie że tak nie jest ale najczęściej się okazuje że Ci co zachwalaja w niebiosa takie produkty to są popularnie dzisiaj zwani "endorserzy", prościej mówiąc ludzie którzy otrzymali produkt w zamian za promocje. No i bywa często tak że Ci co się napalili, po zakupie zostali zgaszeni po uświadomieniu sobie że wydali kase w błoto i wtedy siedzą cicho żeby nie narobić smrodu ani siebie nie ośmieszyć. Koniec końców pozbywają się jako "mało uzywany", "prawie jak nówka" na aukcjach

ps. w hotdogach nie ma praktycznie mięsa, możesz wcinać :)

Skomentuj

Nie mówie że tak nie jest ale najczęściej się okazuje że Ci co zachwalaja w niebiosa takie produkty to są popularnie dzisiaj zwani "endorserzy", prościej mówiąc ludzie którzy otrzymali produkt w zamian za promocje. No i bywa często tak że Ci co się napalili, po zakupie zostali zgaszeni po uświadomieniu sobie że wydali kase w błoto i wtedy siedzą cicho żeby nie narobić smrodu ani siebie nie ośmieszyć. Koniec końców pozbywają się jako "mało uzywany", "prawie jak nówka" na aukcjach
                                        Ale nie masz na to w tym przypadku dowodow, mozemy sobie tylko podumac.

ps. w hotdogach nie ma praktycznie mięsa, możesz wcinać
                                        eee nie, czekam na wege parowki z Orlenu :) choc pewnie ta akcja nie przyniesie efektu

Skomentuj

Aha no i bym zapomniał jeszcze jedna opcja w sumie najczęściej stosowana - skoro dałem na to 6tys to to musi grać i racjonalne argumenty nie przejdą. Nawet jak technicznie to jest gówno.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X