Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Bardzo możliwe, ze sie nie zgraly
    - podejrzewam że zbliżenie do Siebie głośników by pomogło. Od samego początku miałem taki niecny plan aby połączyć tą kopułkę 1 rzędem ale udało się tylko dla prostej ścianki. Cóż projekt nie umożliwia zmian. Właściciel sam wybierze który projekt chce i najwyżej wyprostuje kolumny :) chociażby ( kolcami ) co może dać przy tej bryle zwężającej się ku tyłowi fajny efekt wznoszącej się górnej ścianki :)

Skomentuj

Membrana została wykonana z papieru wzmocnionego
      włóknem kewlarowym
      Kevlar fiber reinforced paper cone
      ..

Skomentuj

Nie na temat...
        Co to Andrzeju za przemyślenia ?

Skomentuj

No to może będzie łatwiej takie wykonanie jak np. seria rfd.

Skomentuj

Niestety dan nie wiem co Ci chodzi :(

Skomentuj

Wpisz rockord fosgate np.rfd i zobacz o które modele mi chodzi.

Skomentuj

no ok ale tego nie kupi się nowego i w cenie 300zł a poza tym nie chodzi mi tyle o samego rockforda co o wzmacniacz M 80.4 czy nie będzie za słaby dla P2D2 i o niego zapytałem bo normalnie kosztuje ponad 500zł a teraz jest do kupienia za 300zł... Czyli krótko sub raczej będzie lipa nawet w tej promocyjnej cenie ?

Skomentuj

Cudownie czytasz pomiędzy wierszami.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                    Konstrukcja powstawała w oparciu o DESIGN słynnych kolumn B&W Grande Utopia II.
                    Nic na plus nie można tam napisać, jak tylko pogratulować wytrwałości.
                    Sam robię podróbki firmowych kolumn bo takie mi się podobają, no ale żeby do takiego czasochłonnego projektu aplikować w sumie najtańsze głośniki?
                    Plus że wysokotonówkę ma już na poziomie...

Nie interesowałem się tymi kolumnami, ale czy te dwie średniotonówki nie graja czasem w paśmie wspólnym?
                    Czy jest to tak rozbite jak on pisze?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Sam robię podróbki firmowych kolumn
                      Raczej próbujesz zbliżyć się wyglądem do oryginału, a to zasadnicza różnica.

Skomentuj

Panowie jak wypada ołów jako warstwa wytłumiająca wewnątrz kolumny. Taka 2 mm blacha przyklejone na kleju poliuretanowe zamiast np. maty butylowej lub bitumicznej.
                        Last edited by sylvek; 23.01.2015, 16:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Raczej próbujesz zbliżyć się wyglądem do oryginału
                          Niech i tak będzie.
                          Mogę nawet pisać "kolumny przypominające Sophie 3", "kolumny ala Sophia 3", "Wilson Audio Sophia 3 scaryfikejszyn modyfikejszyn"... coś z tych trzech opisów się nadaje? :)

Skomentuj

kolumny ala Sophia 3
                            TO :)

Skomentuj

I później ludzie piszą, że powstają jakieś kopie, klony a autor nawet nie wie jakie głośniki siedzą w oryginale. A gdzie cała reszta... :)
                              Czy na prawdę dowartościowuje kogoś że pojawia się w jego konstrukcji Wilson, kopia Wilsona itd? Dla mnie to jest jeszcze bardziej śmieszne z takiego gościa.. :) Konstrukcja jest Twoja, wygląd ma przypominać firmową konstrukcję, ale tu się kończy całe ala Wlison i mlaskanie, że się podróbki kolumn firmowych robi... :)
                              Last edited by dolphin123; 23.01.2015, 17:43.

Skomentuj

Czy na prawdę dowartościowuje kogoś że pojawia się w jego konstrukcji Wilson, kopia Wilsona itd? Dla mnie to jest jeszcze bardziej śmieszne z takiego gościa..
                                Dowartościowuje?
                                Dlatego że Wilsony są drogie?
                                Bo nie rozumiem... chodzi o nazwę, że to jakiś prestiż?

Przecież jak byk widać jakimi kolumnami się wzorowałem, tak samo jak inni którzy robią kolumny "zbliżone do oryginału", np. Focale, czy Sonusy.
                                Dlaczego więc nie napisać o tym wprost w temacie?
                                Przecież nie napiszę że to ja wymyśliłem taką bryłę.

Napisz wprost jak tą konstrukcję powinienem nazywać, zastosuje się do tego i będzie koniec tematu.

Skomentuj

Każdy robi to co lubi :). Ile można klepać prostopadłościanów

Skomentuj

coś z tych trzech opisów się nadaje?
                                    możesz też napisać kopiowanie kolumn WA Sophia 3, nie zobowiązuje Cię to do wykonania duplikatu/wiernej kopii oryginału,czy też "klonu". W projekcie powinieneś podać powstałe różnice miedzy twoją kopią a oryginałem...

Skomentuj

A może nazwie to jak mu się podoba? Naprawdę to takie straszne jak ktoś napisze "kopiuję kolumny xxx" ? To forum DIY, a nie prawnicze, żebyśmy się za słówka łapali...
                                      Przecież to oczywiste, że chodzi o informację, na czym są wzorowane. A twierdzenie, że ktoś się w ten sposób chce dowartościować, jest moim zdaniem trochę dziwne.
                                      Śmiesznie by brzmiało "kolumny podobne do Wilson Audio Sophia 3" zamiast prostego klon/kopia/podróbka. Tu nie chodzi chyba o zgodność wymiarów co do milimetra itp., tylko żeby skopiować główny pomysł, ideę danego projektu.

Skomentuj

No:)

Skomentuj

No
                                          Aha...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X