Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Super :thumbsup:
    Dziękuję.

Jeszcze tylko jak byś mógł sprawdzić dla pewności, czy rozstaw otworów pod wkręty to 94mm czy 90,4mm

Skomentuj

89,5mm :)

Skomentuj

Kurde, to się coś nie zgadza :)

Skomentuj

wiem widziałem, ale co poradzę, mierze na osi czy to bez śrub czy z śrubami i tyle wychodzi :)

Skomentuj

Tak dla śmiechu o komputerach dla audiofilów oraz ich ideologiach pokroju kabla kierunkowego Sata i podobnych oraz obalanie kilku mitów :)
            https://tonskladowy.pl/artykuly/audi...polczesne/amp/

Skomentuj

Co mają wspólnego obudowy pasywne Streacom FC10 Alpha i zasilacze HDPLEX z audio? Jak budujesz kompa miniITX lub HTPC, który ma być cichy, mały to takie obudowy się wykorzystuje, tak jak kostki PICOPSU i zewnętrzne zasilacze. Tekst jest OK. ale zdjęcia komputerów to nieporozumienie.
              Last edited by Uzytkownik_; 12.01.2020, 18:44.

Skomentuj

https://www.infoaudio.pl/artykul/779...ja-czysty-prad

Skomentuj

Zamieszczone przez Uzytkownik_ Zobacz posta
                  Co mają wspólnego obudowy pasywne Streacom FC10 Alpha i zasilacze HDPLEX z audio? Jak budujesz kompa miniITX lub HTPC, który ma być cichy, mały to takie obudowy się wykorzystuje, tak jak kostki PICOPSU i zewnętrzne zasilacze. Tekst jest OK. ale zdjęcia komputerów to nieporozumienie.
                  Serio ? Przeczytaj i obejrzyj te obrazki jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem :)

Skomentuj

Po prostu nie wiedziałem, że w domu mam audiofilskie kompy . Poczekam też na wyselekcjonowane procesory dla audiofili o niskim THD! A może otworzę na jednym z forów nowy temat - mój audiofilski komp DIY :P.

Skomentuj

Zamieszczone przez Uzytkownik_ Zobacz posta
                      A może otworzę na jednym z forów nowy temat - mój audiofilski komp DIY :P.
                      Ten komputer mógłbyś tak nazwać, jeśli byś go złożył na ultra cichym chłodzeniu wraz z bardzo dobrą wewnętrzną kartą dźwiękową.

Skomentuj

Procek Intela z serii T 35W, do tego chłodzenie tower bez wentylatora bo spokojnie ogarnie.
                        W sumie T to każde chłodzenie ogarnie tak że będzie cicho.
                        Jakaś dobra karta, to może RME HDSPe Aio, albo któryś z DAC .3lite.
                        Kabli SATA można już dzisiaj nie stosować bo dyski NVMe są.

Na upartego można do muzy wziąć Supermicro a2sdi-2c-hln4f pasywnie chłodzona, do tego RME, zasilacz wbudowany w płytę.
                        A aby było koszernie, do zrobić baterię akumulatorów Li-Ion, do tego liniowy stabilizator 12V i zasilać z tego, czystym prądem.
                        Ewentualnie zamiast Li-Ion dwa akumulatory 12V AGM i liniowo z 24V grzać na 12V.

Normalnie full opcja, były też płyty thin ITX z wejściami DC od 10-19V, więc można podpiąć aku jak jest i miały podstawkę LGA, dla procków typu T i S.

Rozumiem wygląd i bajer, ale trochę to odlatuje w dzikie regiony.

Nie wspomnę że to dziwactwo ze zdjęcia powyżej to dziad wymyślił, raz że spokojnie mogli zamiast wiązki ATX i CPU, puścić 6-8 przewodów dedykowanym kablem, z jakimiś konkretnymi i bajeranckimi wtykami, a tak to odwalili druciarstwo jak w technikum na laborkach.
                        Brzydkie i prze komplikowane.
                        Last edited by Marcin V; 13.01.2020, 17:11.

Skomentuj

https://images.static-thomann.de/pic...ecs/253321.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            https://images.static-thomann.de/pic...ecs/253321.pdf
                            Ciekawe, czy warto za niego placic 200zl wiecej niz za podobna Beyme 6p200fe z ferrytem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Beyme 6p200fe
                              O, fajny :)
                              Szkoda że nie okrągły.

Skomentuj

To są głośniki do systemów liniowych i kosz ma duże znaczenie i albo jest kwadraciak albo taki jak w beyma.

Skomentuj

Procesor audiofilskiego komputera proponowałbym zbudować na lampach. I to koniecznie triodach bo przecież pentoda jest be...

Skomentuj

Na jesieni miałem trochę owoców pigwowca na krzewach, a nie mając na nie żadnego pomysłu postanowiłem zrobić zalewajke.
                                    Owoce wypestkowałem i pokroiłem w kostkę, potem do słoików i zalałem:
                                    0,7 litra Premium Bols Platinium 40%,
                                    0,5 litra Żołądkowa Gorzka z miętą 34%,
                                    0,1 litra Żołądkowa Gorzka z figą 34%.
                                    Po 3 miesiącach zlałem.
                                    Nabrało koloru i trochę cierpkie, ale idzie wypić. Jest diy? Jest.

Skomentuj

… aż bym łykną...

Skomentuj

Trochę daleko ale smaka narobił

Skomentuj

Takie coś właśnie znalazłem. https://www.youtube.com/watch?v=ZDXAGSF-XzA

Skomentuj

Czaruję...
                                          X