Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ta frezarka funkcjonuje pod różnymi nazwami firm :-) jak już było pisane zalezy od egzemplarza na jaki trafisz. Większość tu na niej działa i do prac DIY w zupełności wystarczy.
    Z tego co widziałem w Casto kosztuje 130 zł, więc nie wiem czy taniej znajdziesz, choć niektórzy kupowali je po 50 zł...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      choć niektórzy kupowali je po 50 zł.
      Z przesyłką :razz:
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To już szczyt skąpstwa myślałem że w biedronce. Ja dałem za swoją 109 zł w Casto, NuTool czy NuPower brzmi naprawdę profesjonalnie, szarpie nieźle do dziś.

Skomentuj

Panowie a gdzie kupujecie frezy? Kupiłbym z checią jeden konkretny frez, bo te chinskie z kompletów to....

Skomentuj

Ja za chyba 40zł kupiłem sobie frez palcowy 10mm firmy KWO, mocowanie 8mm. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony, zwłaszcza po przesiadce z DEDRY.
            http://www.sklep.elektromajster.com....a?producer=KWO
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja też szczerze mam trochę dość tej Dedry, co chwila wymianka ale skąpstwo przy kupowaniu nowego wychodzi, bo 10 zł nie żal ;-(

Skomentuj

Ja póki co śmigam cały czas na Dedrze i jest git
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jezeli sprzedawca udowodni ze ta frezarka ma soft start to ja bym ja kupil
                  wszystkie tego typu byly OK poza ta - http://allegro.pl/frezarka-gornowrze...160714716.html
                  niesamowita tandeta!
                  nawet podstawka jest krzywa!
                  nie mowiac o mocy itp itd

ja osobiscie napalilem sie na celme i bede powoli na nia zbieral

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Z tego co widziałem w Casto kosztuje 130 zł...
                    U mnie w Casto jakoś nie widziałem tańszej niż 200 ale popatrze dokładniej.

Skomentuj

Jakiś czas temu szukałem frezu do płyty wiórowej i przeż przypadek trafiłem na jakieś forum CNC. Jakiś gość wyraził pewną opinię (i według mnie miał rację). Problemem w tych frezarkach jest łożysko wrzeciona które jest łożyskiem kulkowym i które dość szybko się wyrabia i dostaje luzu. Fajnie było by dostać łożysko igiełkowe, tylko prawdopodobnie (z tego co wiem) nie ma łożysk igiełkowych o takich wymiarach. Alternatywą może być tutaj łożysko dwurzędowe kulkowe (koszt takiego łożyska ok 30 zł.). Wydaje mi się że takim rozsądnym zakupem jest to http://allegro.pl/frezarka-gorno-wrz...165492778.html
                      Jeżeli chodzi o frezy to zamówiłem z firmy npol i obecnie czakam na przesyłkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Leszek M Zobacz posta
                        Wydaje mi się że takim rozsądnym zakupem jest to http://allegro.pl/frezarka-gorno-wrz...165492778.html
                        Sprzedawany produkt jest lekko używany Może posiadać delikatne rysy, otarcia .
                        Używany noname za 130 zł + przesyłka - "bez rewelacji" to w tej sytuacji eufemizm

Skomentuj

Szczerze polecam frezarkę BOF 1300
                          http://allegro.pl/frezarka-gornowrze...154059014.html
                          Jak za tę cenę to nie znajdziecie nic lepiej wyposażonego, poza tym jest bardzo solidnie wykonana (a przynajmniej sprawia takie wrażenie). Aż dziwne, że opłaca im się to sprzedawać za tę cenę. W porownaniu do niej wszystkie tanie frezarki z allegro to sztryms. Ma precyzyjną regulację głębokości, akcesoria typu cyrkiel, kopiarka, prowadnica równoległa i jeszcze coś tam. Ma fajną funkcję - blokada na danej głębokości. Nie trzeba dzięki temu dociskać frezarki, blokujemy i jazda. Ma nawet podświetlenie LED frezu!!! no ale to akurat jest dziadowskie, bo jasność jest zależna od obrotów. Wiadomo ma również miejsce na odkurzacz, co jest moim zdaniem bardzo ważne. Nie mam prawa na nią narzekać za tę cenę. Ja dałem na allegro 150 z przesyłką. Warto

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
                            Szczerze polecam frezarkę BOF 1300
                            Potwierdzam, świetna frezarka. Mam ją rok. Kupiłem za 110 zł nową na alledrogo. Tylko podstawa jest szeroka i cyrkle od Pawła nie pasują. Ostatnio jednak chodzi za mną Makita. Planuje kupić pilarko-zagłębiarkę SP6000 z szyną prowadząca więc do kompletu przydałaby się porządna frezarka.
                            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                              Tylko podstawa jest szeroka i cyrkle od Pawła nie pasują

??? przecież w komplecie jest elegancki cyrkiel. Sprawdź sobie. Ja dopiero z manuala wyczytałem jak się go używa

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                ja osobiscie napalilem sie na celme i bede powoli na nia zbieral
                                Pawle już o tym pisałem, ale powtórzę. Celma i Perles to jedna i ta sama firma
                                http://www.perles.com/default-75.htm...gorija=1600000
                                Moim zdaniem warto tyle dać, jeżeli frezarka ma służyć do pracy/zarabiania.
                                HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Taa. Tym cyrklem z kompletu to mozesz sobie wyciac otwor pod 10" wofer.

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
                                    ??? przecież w komplecie jest elegancki cyrkiel. Sprawdź sobie. Ja dopiero z manuala wyczytałem jak się go używa
                                    Tez mam tego BOF'a ale problem z cyrklem jest taki, ze nie da sie gleboko frezowac, dlatego mam dorobiony cyrkiel z nierdzewki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Tez mam tego BOF'a ale problem z cyrklem jest taki, ze nie da sie gleboko frezowac, dlatego mam dorobiony cyrkiel z nierdzewki.
                                      Ja używam długich frezów palcowych jeśli muszę przeciąć więcej niż 50mm.
                                      pablo.see
                                      Którą z poniższych frezarek byś polecił. Takich firm jak Celma, Perles nie znam. Zastanawiałem się nad najtańsza Makitą lub tania marką Makity - Maktec.
                                      http://www.makita.pl/prod/frezarka_mt361-549-193.html 500 zł
                                      http://www.makita.pl/prod/frezarka_g...00-227-65.html 650 zł
                                      http://www.perles.com/default-76,1614.html 650 zł, nawet wzbudza moje zaufanie - co sądzisz ?
                                      http://www.celma.com.pl/produkt/158 850 zł, najmocniejsza ale trochę za droga jak dla mnie.

Skomentuj

Sprzet Celma wyglada troche jak chinska tandeta, ale to naprawde dobre narzedzia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Sprzet Celma wyglada troche jak chinska tandeta, ale to naprawde dobre narzedzia.
                                          Tyle że to polska firma :P
                                          Mam trochę elektronarzędzi od nich w tym młot udarowy pamiętający czasy PRLu dosyć dużo używany i nadal działa!
                                          Narzędzia mało ergonomiczne, w większości zaprojektowane w latach 70./80., ale bardzo wytrzymałe, a to chyba najważniejsze.
                                          Trzeba tylko uważać, bo są podróbki i można też trafić na sprzęt ciągnięty z PRC sygnowany logiem Celmy.
                                          Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                                          treningjezykowy.pl

Skomentuj

Czaruję...