Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ściski można sobie dorobić to nie problem. Do DeWalta za ściski trzeba było zapłacić chyba coś koło 250zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
      czyli trzeba dokupić tarczę 48,
      Ja mam przy swojej pilarce tarczę 180mm, 48 zębów. I jednak przydałaby się gęstsza. Krawędź jest lekko postrzępiona. Laminat z jednej strony odkrusza się przy krawędzi (wiem, w piłach stołowych jest do tego podrzynacz). Na tarczy akurat nie można oszczędzać. Tak samo jak z frezarką, mam frezarkę za 40zł i daje radę, ale frez mam droższy od frezarki :razz:
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Znalazłem ciekawą frezarkę. DWT OF - 2100 VE. Silnik 2100W, uchwyt 12mm, waga 6kg, gwarancja 4 lata. Cena bardzo atrakcyjna 500 zł :)
        http://ferre-narzedzia.pl/frezarki/f...-of2100ve.html
        Jak ktoś chce lekką i tańszą na 8mm:
        http://ferre-narzedzia.pl/frezarka-dwt-of1200vs.html 290 zł
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

ja mam frezarke DWT juz kilka ladnych lat, nie moge powiedziec absolutnie zadnego ZLEGO slowa na ten sprzet.
          mocy ma naprawde duzo i plyte mdf 19mm robie na raz bez zajakniecia. porzadnie zrobiona, ergonomiczna.
          mam tez wkretarke DWT i rowniez jestem zadowolony i z czystym sumieniem polecam!
          Last edited by mIKI; 11.03.2012, 17:50.

Skomentuj

Kolejna duża za 600 zł
            http://ferre-narzedzia.pl/frezarka-sparky-x205ce.html

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:32 ----------

mIKI Taka odpowiedź zachęca mnie do zakupu :)

Skomentuj

moja to chyba of -1500, ale pozniej sprawdze w garazu.
              pomysl czy chcesz taka duza, bo pewnie bedzie mniej wygodna i poreczna

Skomentuj

Małą 1200W już mam. Potrzebuję drugiej aby praca szła sprawniej i szybciej. Zakup kolejnej małej mija się z celem. Druga musi być mocna, ciężka z uchwytem 12mm.

Skomentuj

Jak ktoś chce lekką i tańszą na 8mm:
                  http://ferre-narzedzia.pl/frezarka-dwt-of1200vs.html 290 zł
                  Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                  ja mam frezarke DWT juz kilka ladnych lat, nie moge powiedziec absolutnie zadnego ZLEGO slowa na ten sprzet.
                  UKA ja ma i pracujemy nia w garazu...
                  i ja powiem cos zlego na ten sprzet
                  - blokada wrzeciona juz dawno wywalona
                  - blokada glebokosci frezowania z czasem sie zuzyla i czasami potrafi puscic
                  - obrotowy ogranicznik glebokosci frezowania ze wzgledu na brak regulacji jest malo dokladny
                  - krotki kabel

reszta wszystko OK
                  szczotki od lat nie ruszone
                  zero bicia nawet na max obrotach i dlugich frezach
                  akcesoria w standardowych rozmiarach (pasuja moje cyrkle )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    - blokada wrzeciona juz dawno wywalona
                    To samo mam w BOF 1300.
                    pasuja moje cyrkle
                    To ważne bo mam od Ciebie jeden dziewiczy. BOF 1300 ma szerszą podstawę dlatego musiałem zrobić drugi. Jednak obawiam się, że ta najmocniejsza DWT OF - 2100 VE ma większą podstawę :(

---------- Post dodany o 21:30 ---------- Poprzedni post o 21:20 ----------

Jednak bardziej skłaniam się do SPARKY X 205CE lecz nie śpieszę się z zakupem.

Skomentuj

KonradRak, ten sprzęcik ze zdjęcia wygląda solidnie ;-)

Skomentuj

KonradRak moze chcialbys odsprzedac ten syrkiel skoro i tak szukasz wiekszej maszyny???

kurcze, nie wiem dlaczego tak u UKA sie stalo, ale u mnie wszystko hula jak nowka. moze nowsze sa slabsze??

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          KonradRak, ten sprzęcik ze zdjęcia wygląda solidnie ;-)
                          macalem go w casto
                          nie przygladalem sie zbyt dokladnie bo nie interesowaly mnie tak wielkie (ona jest naprawde olbrzymia!) frezarki
                          kurcze, nie wiem dlaczego tak u UKA sie stalo, ale u mnie wszystko hula jak nowka. moze nowsze sa slabsze??
                          a moze mniej jej uzywasz?

Skomentuj

KonradRak moze chcialbys odsprzedac ten syrkiel skoro i tak szukasz wiekszej maszyny???
                            Mogę sprzedać ale dopiero jak kupie nową i będę miał pewność, że nie pasuje. Potrwa to jeszcze miesiąc, dwa.
                            ona jest naprawde olbrzymia!
                            Czyli spełnia moje oczekiwania :)

---------- Post dodany o 07:37 ---------- Poprzedni post o 07:34 ----------

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            wygląda solidnie ;-)
                            Nie wiem, czy się nabijasz w każdym razie ja nie boję się chińskich eksperymentów :flapper:

Skomentuj

Ciezko powiedziec, troche w drewnie ja robimy, ale jasne ze tak moze byc

To ja rezerwoje cyrkiel!!!

Skomentuj

Nie na temat...
                                To ja rezerwoje cyrkiel!!!
                                to moze pora na nowe zamowienie?

Skomentuj

Nie wiem, czy się nabijasz w każdym razie ja nie boję się chińskich eksperymentów
                                  Mówiłem całkiem serio odnosząć się do tego co widzę, ilośc regulacji stopa, prowadnica wygląda całkiem fajnie. Inne kwestie to te o których mówi Paweł, wielkość i cieżar ale tego na zdjęciu nie widać ;-)

Skomentuj

panowie, potrzebuje frezarki...
                                    i zastanawiam sie czy kupic ta http://allegro.pl/frezarka-perles-of...234067075.html
                                    czy zainwestowac miesiecznie 90zl na nowa celme? http://www.megamaszyny.com.pl/frezar...-id-8144.aspx#

bylem dzisiaj w jdnym sklepie gdzie niby maja celme - niestety o frezarce nawet nie slyszal (w jego katalogu tez jej brak)
                                    odwiedze pozostale sklepy bo jakos nie chce kupowac bez pomacania

Skomentuj

Właśnie odebrałem czerwonego Einhella (280 zł)
                                      W porównaniu do BOF 1300 to lekkie maleństwo. Trochę rozczarowany jestem bo ten tani bof wydaje się być porządniej zbudowany i na pewno ma mocniejszy silnik. Było też w nim więcej akcesoriów dodatkowych. Kupiłem RO55 bo potrzebowałem drugiej i koniecznie z okrągłą stopą. W każdym razie za Bof 1300 rok temu zapłaciłem 110 zł a ta jest 2,5x droższa. Wg mnie Einhell nie jest więcej wart. Kupiłem też frezarkę nutową. Mam teraz wszystko co potrzebne amatorowi :)

Skomentuj

Mam teraz wszystko co potrzebne amatorowi
                                        Przy tej ilości sprzętu już dawno przestałeś być amatorem :razz:
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Przy tej ilości sprzętu już dawno przestałeś być amatorem
                                          Gdyby marki: Scheppach i Einhell zamienić na MAKITA to byłbym profesjonalista

Skomentuj

Czaruję...
                                          X