Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Marka Tonsil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marka Tonsil

Czy ktoś może w jakiej oni są formie? Niewiele jest w necie, praktycznie zero nowości i aktywności..
    Jak to ma być kolejne reaktywacja i mają tak dziać to może skończyć się tak jak wszystkie poprzednie...

Zaraz Ci arwas wszycho napisze :)

Skomentuj

powiem Ci że po cichu liczyłem na mocny powrót, nawet ze względu sentyment. Pulse to chyba troche mało jak na rok działań..

Skomentuj

Witam . A kto z kolegów słyszał o firmie Prima która w 1989 roku próbowała swoich sił obok Tonsila? zaproponowali wtedy trzy zestawy : prima sound250 http://zapodaj.net/ff1a2985f8ae.jpg.html

sound80 http://zapodaj.net/aed29f6a55f9.jpg.html

sub200+sat90 http://zapodaj.net/718859844281.jpg.html

i praktycznie o nich już nie słyszałem... czy ktoś to widział kiedyś?? pozdroo
        Last edited by longer elektro; 30.01.2012, 09:23.

Skomentuj

O Tonsilu już zapomnijcie. Z jego dawnej potęgi zostało co najwyżej 10%. Niedawno gadałem z gościem z Wrześni to mówił że tereny zostały sprzedane a hale rozebrane. Zostały jakieś pojedyńcze budynki. I w tym wypadku do dawnej świetności to nie wróci...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Zaraz Ci arwas wszycho napisze :)
            Szczerze to juz mi sie nie chce :) W koło to samo. oni sa w formie "szwindel" spółka akcyjna. Nawet na Giełdzie notowani jako światyowo brzmiaca nazwa Tonsil Acoustic Company - z Piotrkowa Trybunalskiego.
            A marką Tonsil posługiwała sie ich spółka zaleznia Tonsil Technologie z Wrześni na podstawie umowy podpisanej w syndykiem masy upadłościowej Tonsil SA i produkowała sprzety jeszcze w wiekszości z projektów Tonsil SA sprzed 2004 roku. Ale nie zapłacili za licencję i syndyk Tonsil SA zerwał z nimi umowę na posługiwanie sie znakiem Tonsil i produkcje na podstawie dokumentacji Tonsil SA.
            I tyle zostało - z marki Tonsil została marka Tonsil.

Skomentuj

Co nieco można przeczytać tutaj:
              http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1268514-240.html
              Jeżeli macie jakieś świeże informacje to też jestem ciekawy.
              Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
              treningjezykowy.pl

Skomentuj

poza tym trzeba sobie uświadomić kto zarabiał pieniądze z tego kiedyś, a jak sie na elektronice zarabia dzisiaj.
                Na przykład Maestro 130 center - kolumienka br na dwóch 13cm głosnikach i tytanowej kopułce, która ważyła chyba 16 kilo, za cene ok. 700 zł.
                A teraz popatrzcie jak wyglądaja centrale z hipermarketów - standardowa wielkośc dwóch paczek papierców jak sa wielkosci pięciu paczek to już marketowy hi-end jest.
                Mimo tego recenzole wybrzydzały, że to co prawda tytan, ale z tonsilu to takie beleco, a te głosniki to jakis tam polipropylen i blaszany kosz głosnika takie tonsilowskie i w zasadzie graja dobrze ale oczywiście dobrze jak na tonsile bo do śmieci chińskich sprzedawanych pod szacownymi markami z zachodu dwa razy drozej to na pewno nie dorastają... i takie tam sranie w banie.
                Last edited by arwas; 30.01.2012, 22:24.

Skomentuj

Kiedy w koncy do Hulia Wacława bedziemozna wstawiac obrazki na forum? Bo juz mozna pierdolca dostac z tym wstawianiem. Ludzie wstawiaja na jakies serwery-krzaki pyu imagesrak i za miesiac zdjecia brak i dupa zbita. POtem czytac sie tematu nie da bo same puste ramki. Wstyd. Uczcie sie od elektrody.

Skomentuj

wszedłem na stronę http://kupglosnik.pl/pl/ i albo nie ma towaru albo mają po 1 szrtuce

Skomentuj

Tu jest wszystko, ale nie ma już przesyłki za free przy zakupach powyżej 200 zł :angry:
                      http://e-tonsil.pl/

Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                      treningjezykowy.pl

Skomentuj

To jest Dexon Polska sp. z o.o. Czyli polska filia czeskiego sprzedawcy i na pewno nie ma u nich "wszystkiego" z tonsilu.

Skomentuj

wydaje mi się że w kwestii Tonsila sprawdza się stare powiedzenie:
                          "jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę"
                          może ameryki nie odkryłem, ale szkoda wieloletniego doświadczenia takiej firmy

Skomentuj

doswiadczenie tej firmy skończyło się z upadłością Tonsil SA w 2004. Dalej to już były jakies resztki... No moze w pro-tonsilu jeszcze siesty wydłubali, ale czy to doswiadczeniem jest zrobic mała kolumne z na siłę rozciągniętym basem ? Nie przesadzajmy.
                            jak się ma odpowiednio duży globalny kapitał to mozna zarabiac na wszystkim choćby na produkcji wykałaczek. Jak się ni ema miedzi to się na dupie siedzi - tak jak "kapitaliści" w Polsce. Co się dziwic że jakiś Tonsil upadł skoro Skandynawowie też ledwie przedą a zaczynali z cen wielokrotnie wyższych niz tonsil.

Skomentuj

Seas też chudnie. Może przez ostatnie dosyć mocne podwyżki. Ma racje arwas że taki np. Seas, Scan Speak mają przez wysokie ceny na utrzymanie firmy. A Tonsil? Szkoda że taki finał. A Audax? tym bardziej szkoda. Co się dzieje z tymi firmami? Za chwile z tego co wiem Morel, gdyż w każdym źródle nie ma praktycznie 90% oferty.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                Niedawno gadałem z gościem z Wrześni to mówił że tereny zostały sprzedane a hale rozebrane. Zostały jakieś pojedyńcze budynki. I w tym wypadku do dawnej świetności to nie wróci...
                                Benek,

Byłem w lato ubiegłego roku. Czesto przejeżdzałem A2 i w końcu postanowiłem skęcieć do Wrześni.. . Nie trudno tego nie zauważyć, ogromny teren po rozbiórce budynków, tylko portiernia została jak byłem :-) Pytam jednego typa, a gdzie jest teraz Tonsil? Podał mi ten nowy adres. Natomiast ciekawy akcent nastąpił jak przejeżdzał przez miasto, zauważyłem osiedlowy sklepik "głośnik Tonsil". Wstąpiłem zobaczyć co mają, skład jednoosobowy, dziadek ok. 60 z czego 3/4 życia w tonsilu ;-)
                                W zwiazku z tym że głośniki były w dobrych cenach kupiłem parę sztuk i zabrakło mi kasy. Gość zamknął sklep i pojechaliśmy jego cieniasem do nabliższego bankomatu :-)
                                Zabawa była przednia..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Benek,

Byłem w lato ubiegłego roku. Czesto przejeżdzałem A2 i w końcu postanowiłem skęcieć do Wrześni.. . Nie trudno tego nie zauważyć, ogromny teren po rozbiórce budynków, tylko portiernia została jak byłem :-) Pytam jednego typa, a gdzie jest teraz Tonsil? Podał mi ten nowy adres. Natomiast ciekawy akcent nastąpił jak przejeżdzał przez miasto, zauważyłem osiedlowy sklepik "głośnik Tonsil". Wstąpiłem zobaczyć co mają, skład jednoosobowy, dziadek ok. 60 z czego 3/4 życia w tonsilu ;-)
                                  W zwiazku z tym że głośniki były w dobrych cenach kupiłem parę sztuk i zabrakło mi kasy. Gość zamknął sklep i pojechaliśmy jego cieniasem do nabliższego bankomatu :-)
                                  Zabawa była przednia..
                                  Również w tamtym roku przejeżdżałem A2, miałem ochotę zahaczyć o Wrześnie ale musiałem całą autostradę przejechać. Płacić 2 razy mi sie nie uśmiechało, i tak golą nieźle za przejazd (za całą zapłaciłem jakieś 60zł)...
                                  Ten dziadek miał jakieś ciekawe modele czy tylko te popularne?
                                  Ogólnie szkoda Tonsila bo mógłby być potentatem ale tak to jest jak polacy na swoje plują...

Skomentuj

Wkrótce nie bedą już w stanie dopluć tak daleko bo wszystkie głosniki beda z Chin.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                                      Wkrótce nie bedą już w stanie dopluć tak daleko bo wszystkie głosniki beda z Chin.
                                      Dokładnie, a tak swoją drogą czy ktoś wie czy jest jakaś firma produkująca głośniki która wszystkie komponenty produkuje u siebie i nie sprowadza nic od kitajców?

Skomentuj

Pewnie tylko te niszowe - np PHY-HP (choć po śmierci właściciela nie wiem czy firma dalej produkuje).

Skomentuj

Czaruję...