Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie z part-express vol. 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak,to się obkupimy za te 150 $ :)
    Żartowałem,czekamy na Tannera a jeśli nie wypali to są inne możliwości.

Skomentuj

29/04/2013 23:04:39 Tanner: hej
      29/04/2013 23:04:55 Tanner: jestem w PL w sumie, ale chyba bede ogarnial zamowienie przez kumpla ktory siedzi w usa znowu
      29/04/2013 23:05:02 Tanner: bo tez mi zalezy na paru sztukach
      29/04/2013 23:05:15 Tanner: napisze za tydzien jakos w temacie co i jak
      29/04/2013 23:05:18 Tanner: bo tez pare osob pytalo
      29/04/2013 23:05:43 Tanner: a narazie jestem poza pl, ograniczony net itd
      I sam nie wiem czy jest w Polsce, czy za granica :P Ale czekamy

Skomentuj

Już kiedyś wspominałem o serwisach zawodowo wysyłających paczki zza oceanu takich jak ten na przykład:

http://www.domashipping.com/pageinternauci.html

Korci mnie żeby sprawdzić ale drogą morską takie "sprawdzanie" może trwać kilka tygodni...nie wiem czy wytrzymałbym.
        Co wy na to?
        Bierzemy cały kontener gratów z Parts:)?

Skomentuj

Heh no śmiesznie to napisałem, na szybko, byłem za granicą ale nie w usa.
          Generalnie możemy zacząć zbierać listę, kumpel jest w usa i ogarnie wysyłkę, a ja w pl ogarnę rozsyłkę po ludziach - odwrotnie jak rok temu, gdzie ja nadawałem z usa a kolega z polski.
          Cła nie płacimy, sam vat doliczamy do wartości paczki. No nic, można otworzyć listę,
          Informacja

[Cena w dolarach ze strony + (masa lbs podana na stronie * 2$)] * 1,23 VAT = cena głośnika z wysyłką do PL w USD.

Informacja
          Dolar jest obecnie po 3.19 (sprzedaż) więc wg paypala będzie jakieś 3.30zl, ale to sprawdzimy jeszcze raz jak będzie zamkniemy listę i będzie czas na wpłaty.
          Przypominam, tak jak ostatnio, paczka jest morska i płynie ok 4-5 tyg, zdarza się że dotrze nawet w 3 tyg, ale różnie bywa. Do tego w usa paczka ze sklepu
          idzie 2-3 dni no i kolega też po 1-2 dniach pojedzie ją wysłać. Więc trzeba się liczyć z tym, że potrwa to tak jak ostatnio, do 6 tyg.

Skomentuj

:)

Skomentuj

Ok.to może ja zacznę:
              1.freedi-Dayton Audio SPA1000 1000W Subwoofer Plate Amplifier Model: SPA1000-1 szt.( 22.65 lbs. 475$ całość)
              ps.nie wiem czy dobrze?jeśli nie to Tanner popraw mnie

Skomentuj

Tak, jest ok :)

Skomentuj

Niestety,jestem zmuszony zrezygnować z tego panela-szukam czegoś typu "rack"-jest taki w parts i jak nie znajdę u nas czegoś godnego to ewentualnie skuszę się na niego...
                  Sorki za zamieszanie chociaż widzę ,że nikt już nic więcej nie chce amerykanskiego?
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja jestem chętny na wkładkę shure r57, ale wpiszę się na listę jak będę miał kasę. Czy vat się płaci za każdym razem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                      wpiszę się na listę jak będę miał kasę
                      Ja także :) Mam nadzieje że na szybko nie będziemy realizować, tylko po "Matki Boskiej Pieniężnej" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                        Ja jestem chętny na wkładkę shure r57, ale wpiszę się na listę jak będę miał kasę. Czy vat się płaci za każdym razem?
                        Przy takim dużym, grupowym zamówieniu na 100% doliczą VAT. Gdybyś tą wkładkę kupował indywidualnie i razem z transportem kosztowała by poniżej (zdaje się) 150 USD, wtedy jest spora szansa ze przejdzie bez VAT.

Skomentuj

Vat sie placi nawet od przesylki wartej 50 dolarow, jesli zostanie zatrzymana (celnik oceni ze jest cokolwiek warta - tzn. ze jest ciężka albo duża).
                          Progi wartości dotyczą cła i tylko firm, prywatne osoby (towar na użytek własny) nie płacą cła.

Skomentuj

ja tyle razy zamawialem rozne rzeczy z usa i nie tylko. Duzo elektroniki i nigdy cla nie dowalili mi. Hmmm :)

Skomentuj

Kiedyś zamówiłem dwie paczki - w obu dwie sztuki tego samego towaru, elektronika samochodowa, waga paczki to 2kg. Wysłane w odstępie 2-3 dni. Jedna przyszła za darmo, druga za 23% :)

Skomentuj

ja wysylalem paczki po 50kg z suplementami, elektronika paczka otwarta i brak vat od lat paczki dochodza do mnie i nigdy nie mialem takiej sytuacji odpukac ale dobrze wiedziec moze teraz wieksze zamowienie to do uk sobie wysle

Skomentuj

Masakra, to loteria, jak to czy pocztą polską dojdzie w dzień, czy dwa. Chwalić się każdy może - jednemu, przejdzie, innemu nie, po co offtop? Zamawia ktoś coś?

Skomentuj

Z ciekawości zapytam, jaki byłby koszt sprowadzenia dwóch sztuk Bohlender Graebener Neo8-PDR ?

http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-713

Skomentuj

Jak byk napisane na poprzedniej stronie....

Informacja

[Cena w dolarach ze strony + (masa lbs podana na stronie * 2$)] * 1,23 VAT = cena głośnika z wysyłką do PL w USD.

Informacja
                                      Dolar jest obecnie po 3.19 (sprzedaż) więc wg paypala będzie jakieś 3.30zl, ale to sprawdzimy jeszcze raz jak będzie zamkniemy listę i będzie czas na wpłaty.
                                      Przypominam, tak jak ostatnio, paczka jest morska i płynie ok 4-5 tyg, zdarza się że dotrze nawet w 3 tyg, ale różnie bywa. Do tego w usa paczka ze sklepu
                                      idzie 2-3 dni no i kolega też po 1-2 dniach pojedzie ją wysłać. Więc trzeba się liczyć z tym, że potrwa to tak jak ostatnio, do 6 tyg.

Skomentuj

"W tym watku nie bylo nowych postów od ponad dwóch miesiecy."

Widzę że stypa, odważę się jednak coś napisać :) No więc był bym bardzo chętny na jedno zamówienie jakoś teraz, w styczniu. Pytałem kolegi Tannera i odpowiedział że nie ma problemu, więc jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to niech się zgłasza! :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Jest gdzieś może jakiś link do promocji? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X