Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie z part-express vol. 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeżeli nam dowalą do paczki podatek to wyjdzie ok 65zł za głośnik + koszty przesyłek.

Skomentuj

Lista:
      1.Kamil4772 $198.58 Yung SD500 500W Class D Subwoofer Plate Amplifier Module No Boost

Skomentuj

Rozumiem, ze masz juz kogos kto to załatwi na miejscu?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

cło chyba 2% + vacik

Skomentuj

tak wiem trzeba będzie doliczyć,

liczę że Tanner/ktoś z forum się odezwie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              http://www.akustyk.com.pl/peerless.html
              oplaca sie sciagac??
              A mają na stanie?

Skomentuj

Widzę że jest możliwość dostawy do Polski, chyba wcześniej ne było z tego co pamiętam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Widzę że jest możliwość dostawy do Polski, chyba wcześniej ne było z tego co pamiętam.
                  Mają:)

Hello.
                  We are happy to ship to Poland. You can sign in to your Parts Express account (or create a new one), add the items to your cart and then select "Begin Secure Checkout" to see shipping and payment options to your country.
                  Thank you!

Za parkę głośników wysyłka...

UPS - Worldwide Expedited $82.19

UPS Worldwide Saver $112.06
                  Last edited by dolphin123; 14.11.2014, 22:18.

Skomentuj

No tak przesyłka zawsze będzie kosztować, trzeba przesymulować jak to będzie przy kilku rzeczach, może wychodzi podobnie wtedy koszt rozkłada się na 3-4 osoby..

Skomentuj

A jak jest z cłem i podatkiem? Czy zawsze paczki są clone czy tylko niektóre?

Skomentuj

Podatek będzie na 100% co do cła to nie wiem. Glośniki można uznać za eletronikę? Cło na elektronikę wynosi 0%.

Skomentuj

Nie wszystkie paczki sa clone
                          Tylko wybrane i o większej wartosci
                          W przypadku wysyłki droga morska i np od ojca do syna (osoby o tym samym nazwisku) i małej wartosci lub jako gift jest duże prawdopodobieństwo, ze podatku nie bedzie
                          W przypadku szybkiej wysyłki "kurierem" opłaty sa niemal pewne
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak ale paczka musi być mała a przy kilku głośnikach raczej niewykonalne urząd celny raczej nie przepuści paczki metr na metr jako gift, zresztą Tanner wliczał już w cenę vat. Do przewalutowania użyłby strony cinkciarz.pl paypal ma złodziejskie kursy walut.

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
                            Heh no śmiesznie to napisałem, na szybko, byłem za granicą ale nie w usa.
                            Generalnie możemy zacząć zbierać listę, kumpel jest w usa i ogarnie wysyłkę, a ja w pl ogarnę rozsyłkę po ludziach - odwrotnie jak rok temu, gdzie ja nadawałem z usa a kolega z polski.
                            Cła nie płacimy, sam vat doliczamy do wartości paczki. No nic, można otworzyć listę,
                            Informacja

[Cena w dolarach ze strony + (masa lbs podana na stronie * 2$)] * 1,23 VAT = cena głośnika z wysyłką do PL w USD.

Informacja
                            Dolar jest obecnie po 3.19 (sprzedaż) więc wg paypala będzie jakieś 3.30zl, ale to sprawdzimy jeszcze raz jak będzie zamkniemy listę i będzie czas na wpłaty.
                            Przypominam, tak jak ostatnio, paczka jest morska i płynie ok 4-5 tyg, zdarza się że dotrze nawet w 3 tyg, ale różnie bywa. Do tego w usa paczka ze sklepu
                            idzie 2-3 dni no i kolega też po 1-2 dniach pojedzie ją wysłać. Więc trzeba się liczyć z tym, że potrwa to tak jak ostatnio, do 6 tyg.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                              zresztą Tanner wliczał już w cenę vat.
                              to aktualne wiadomosci czy z poprzedniego zamowienia?
                              bo nie wiem czy robic glupote i znowu cos zamawiac

Skomentuj

Poprzednie zamówienie.

Skomentuj

jak wezmiecie UPS albo jakiegos innego duzego dostawce... i na dodatek powiazanego ze sprzedajacym to przy grupowym zamowieniu clo i podatek jest murowany ... i bardziej chodzi nie o sam urzad tylko o ... UPS bo oni maja swoja agencje celną :) i to oni zasugeruja w urzedzie (na miejscu) by ta paczke "sprawdzic"... bo dla agencji ..to po prostu kaska za przygotowanie dokumentow dla urzedu celnego :)

....

ominac to tylko jak Tanner poprzednio ..od jakiejs prywatnej osoby nadane i nie jakims dostawcą ktory ma swoją agencje w miejscu dostarczenia do PL (czyli najlepiej jakis morski transport... jakiemus znajomemu dolozyc do konternera z samochodem czy cos w ten desen :) ...
                                  Last edited by bawolek; 16.11.2014, 10:49.

Skomentuj

Jak kupowałem wzmacniacz z Hong Kongu to zrobiłem taki myk że poprosiłem sprzedawcę żeby oznaczył iż wzmacniacz wraca z naprawy i liczyłem że ominę cło.
                                    Mimo tego zadzwonili do mnie z agencji celnej UPS aby zapytać o to czy czekam na paczkę i czy potwierdzam że to towar z naprawy, co tam jest i skąd.
                                    Udało mi się uniknąć cła ale jak zrobicie zamówienie na X głośników to ani nie da się tego oznaczyć jako "gift" ani jako towar z naprawy więc cło musicie doliczyć.
                                    Gdzieś w necie jest fajna strona która liczy cło na dany produkt z danego Kraju.

Skomentuj

Czy temat zamówienia jest nadal aktualny? Od kilku dni cisza w eterze a także byłbym chętny na komplet głośników.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Slawo ja bym nie powiedział, że NADAL jest aktualny, bo póki co to ludzie wypisują tylko co by chcieli, a nie ma nikogo kto by zamówienie w USA załatwił i wysłał paczkę.

Skomentuj

moze ja sie wypowiem z doświadczenia nie teorii. Jesli chodzi o zamowienie z PE w sumie 6 glosnikow komplet 3way dayton +kilka paczek kolcow i inne gadzety wysylane przez kumpla bez zadnego taxu.
                                          Jesli prosto z PE tax na 100% bedzie bo bedzie oznakowany karton+faktura w srodku
                                          Zamawiajac expressem vat dolicza bo lotnicze sprawdzaja w 90% o wiekszych gabarytach.
                                          Jedyna opcja z zamowieniem to zamowienie do kogos w usa + ta osoba przepakowuje w inny karton bez zadnych oznakowan i wysyla deklarujac wartosc bardzo niska wpisujac jako zawartosc ciuchy ksiazki slodycze etc. Wysylka musi byc morska bo morskich prawie nie sprawdzaja bo wiedza ze rodzina wysyla ciuchy i slodycze do pl wiec nawet nie otwieraja. Minus to to ze taka paczka idzie minimum 6-8tyg i jesli jakiekolwiek bedzie uszkodzenie to niestety brak reklamacji. Trzeba dzielic paczki na mniejsze wysylka tylko przez polska agencje w cenie 1$/1lbs plus chyba 4-5 za nadanie to tyle z praktyki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X