Dzięki:) wszystko ustawilem trochę na czuja to Moj pierwszy ale mam nadzieje ze zrobiłem wszystko dobrze :) strasznie sie z niego cieszę :-D teraz jeszcze potrzebuje jakiś dobry preamp i można zaczynać przygodę z analogiem :-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybór Gramofonu!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kto mi podpowie jak się pozbyć efektu subsonicznego??:P
Nie jest jakiś duży ale czasami lubię posłuchać głośniej muzyki i wtedy membrana chce wyskoczyć z siebie dosłownie ...:(
już zrobiłem sobie podstawę pod gramofon z płyt na kolcach ale efekt dalej występuję co prawda mniejszy ale jest :( co jeszcze powinienem sprawdzić? rozumiem, że głośniki też powinny być odseparowane od podłoża na którym jest gramiak :) ale jeszcze nie mam standów na razie to po prostu rozłożyłem je dalej jeden na szafkę inny na krzesło- bo jak wspomniałem jeszcze nie mam standów dopiero będą się robić mam nadzieję:)??
Z góry dzięki za pomoc :)
Skomentuj
-
Ja chyba sam powoli zaczynam dojrzewać do gramofonu, kupiłem sobie prawie nowy Denon DP-300F za połowę ceny nowego i do niego także zakupiłem wkładkę AT120E:
Jeszcze go nie dostałem ale pewnie jutro będzie - czuję cały dzień "stracony"
Jest to także mój pierwszy gramofon, to czy wybrałem dobrze to się dopiero okaże.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gr_ekus Zobacz postano mam to teraz podpięte pod amplituner Yamaha RX-V473 i pre to Thorens MM-005
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJa chyba sam powoli zaczynam dojrzewać do gramofonu, kupiłem sobie prawie nowy Denon DP-300F za połowę ceny nowego i do niego także zakupiłem wkładkę AT120E:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gr_ekus Zobacz postaA gdzie jak zrobić sobie taki filtr??
źródło : http://www.synaesthesia.ca/LNschematics.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaQwa, u mnie doszedl kolejny Dual, tym razem topowy Dual 721. Teraz 4 Duale stoja za plecami i z zadnego nie leci muzyka... Do czasu, jak mi sie znudza pliki z kompa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJa chyba sam powoli zaczynam dojrzewać do gramofonu, kupiłem sobie prawie nowy Denon DP-300F za połowę ceny nowego i do niego także zakupiłem wkładkę AT120E:
Jeszcze go nie dostałem ale pewnie jutro będzie - czuję cały dzień "stracony"
Jest to także mój pierwszy gramofon, to czy wybrałem dobrze to się dopiero okaże.
---------- Post dodany o 12:38 ---------- Poprzedni post o 12:36 ----------
co do propozycji Ravena to heh będe to musiał komuś zlecić bo niestety za bardzo na elektronice się nie znam :((
Skomentuj
-
Na pierwszy ogień:
No i cudeńko:
Pięknie gra
---------- Post dodany 23.05.2013 o 20:55 ---------- Poprzedni post 22.05.2013 o 20:04 ----------
Może Panowie jakiś wspólny temacik gdzie każdy pochwali się swoim sprzętem i porozmawiamy na temat tych cudów techniki? W tym temacie raczej kolega tylko szukał jaki gramofon wybrać a możemy całkowicie nowy zacząć gdzie już wszystko będzie.
Skomentuj
Skomentuj