Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O to, że nie kupisz takiego głośnika i nigdy nawet go nie widziałeś z bliska ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kubedesprit Zobacz posta
      O to, że nie kupisz takiego głośnika i nigdy nawet go nie widziałeś z bliska ?
      Taki jestes wszystko wiedzacy Arwas? Ta pewnosc siebie juz nie raz Cie zgubila, wiec popusc lejce :)

Skomentuj

Kolega potrafi czytac ze zrozumieniem ??
        Opowiadasz o głosniku którego nie ma na rynku i nawet go na oczy nie widziałeś. Tak samo niskotonowego z kolumn Pulse jak i wysokotonowego. Ale piszesz z ogromną pewnoscia siebie o tym jak sa zbudowane i jakie maja własciwości.
        Typowa maniera internetowych specjalistów.

Skomentuj

Kolega potrafi czytac ze zrozumieniem ??
          Opowiadasz o głosniku którego nie ma na rynku i nawet go na oczy nie widziałeś. Tak samo niskotonowego z kolumn Pulse jak i wysokotonowego. Ale piszesz z ogromną pewnoscia siebie o tym jak sa zbudowane i jakie maja własciwości.
          Typowa maniera internetowych specjalistów.
          Drogi arwasie qubriku, To co ja widzialem i czego sluchalem, wiem tylko ja, a nie jakis jegomosc z internetu - to po 1. Po 2 Puls jest zbudowany na starych kapciach protonsilu, czyli kopulce gdwk 10/80/19 i zmodyfikowanym gdn 17 50, ktoremu dodano stozek fazowy. Reszta napedu jest ta sama, lacznie z cewka i membrana. To wlasnie stanowi problem, poniewaz glosniki ze stozkiem fazowym musza miec nieco inna ( nowoczesniejsza ) konstrukcje, aby uniknac turbulencji powietrza, ktore w glosnikach ze stozkiem sa zawsze. Mniejsze lub wieksze ale sa. Szczegolny problem to brak otworu w dolnym nabiegunniku, ktory czesciowo moglby wyrownywac roznice cisnien, ktore powoduja turbulencje powietrza przy stozku fazowym.

Dlatego twierdze, ze ten glosnik bedzie generowal duze znieksztalcenia na basie, spowodowane turbulencjami powietrza. To nie jest glosnik pokroju Excela, w ktorym ten problem niemal nie wystepuje.

Skomentuj

Mało mnie obchodzi co kolega twierdzi na podstawie czegos czego na oczy nie widział ani z kim sobie mnie kojarzy. To nie mój problem.
            Być może sa głosniki wentylowane w obie strony, ale producenci radzili sobie z tym problemem inaczej - patrz Davis.

Natomiast dyskusje prowadzi kolega na poziomie wiedzy ezoterycznej. O głosniku który nie jest w sprzedaży. Nie znam nawet nikogo kto by słyszał Pulse i poza dwiema recenzjami oraz wykresem pomiarowym raz zamieszczonym w Internecie, niczego o parametrach tych konkretnie głosników nie da się uzyskać.

Skomentuj

Natomiast dyskusje prowadzi kolega na poziomie wiedzy ezoterycznej. O głosniku który nie jest w sprzedaży. Nie znam nawet nikogo kto by słyszał Pulse i poza dwiema recenzjami oraz wykresem pomiarowym raz zamieszczonym w Internecie, niczego o parametrach tych konkretnie głosników nie da się uzyskać.
              Naprawde jestes tak naiwny, myslac ze Tonsil wlozyl tam jakies specjalne glosniki? Ludzi, ktorzy slyszeli i widzieli Pulse jest calkiem sporo, tylko Ty sobie wmawiasz, ze Tonsil wyprodukowal cos tak wyjatkowego i nowoczesnego, ze nikt tego na oczy nie widzial.
              Wyjdz ze swojej ziemianki na powietrze, przejdz sie do dystrybutora Tonsilu i sobie posluchaj Pulsow az do znudzenia.

Skomentuj

Nie wiem co włozył Tonsil i nikt tego nie wie. Dlatego Twoje rozważania na ten temat są guzik warte.

Skomentuj

Nie wiem co włozył Tonsil i nikt tego nie wie. Dlatego Twoje rozważania na ten temat są guzik warte.
                  Tak trudno przeczytac na glosniku jego model? Tak trudno zerknac do noty katalogowej Tonsila? Obudz sie chlopie.

Skomentuj

Ciekawe do której karty katalogowej zerknałes i co z niej wywróżyłeś? Bo wyczytac mogłeś niewiele. To taka tradycja Tonsila.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Stawiam skrzynie browara, ze nie przechodzi testu na pierdzenie ze szczeliny.
                      sound wave juz o tym pisal - praktycznie ZADEN glosnik nie ma prawa przejsc tego testu!
                      moze niektore maja jedynie wieksza szczelina i mniej to slychac...

apelowalbym panowie o spokoj!
                      ale koledzy juz sie tym zajeli...

Skomentuj

Ja to wiem, ale niektorzy wierza w nadludzkie umiejetnosci dawnych inzynierow Tonsilu i jeszcze chca te lipe wcisnac innym. :)

Skomentuj

Hey ARWAS, jak tam postępy w APS?
                          Tonsil dla Was arWas pomimoto :-) jest niedoścignionym wzorcem.

Arwas jaki jest zamysł zakładania 100 awantara? Przecież po jednym zdaniu każdy wie że to ty. A tak do rzeczy. zacznijcie konkurować produktem zamiast uprawiać prymitywny heit.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Czy nie można zrobić ban listy na IPki? Nudne się to już robi...
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://biznes.pl/kraj/siegamy-po-leg...altusow/jn74cs znów wałkują to...

Skomentuj

reklama dźwignią handlu, te wszystkie arty są podobne i nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze Tonsil za nie płacił..

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                                  nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze Tonsil za nie płacił..
                                  A to to na 100% pewne jest.

Skomentuj

Tak płacą wszystkie firmy pośrednio lub bezpośrednio więc co w tym złego że robi to tonsil?

Skomentuj

Płacić?:) Gwarantuje że kilka głośników i połowa forum rozplywalaby się w superlatywach))
                                      Wystarczy dać kilka przetwornikow "na testy" i sprawa załatwiona

Skomentuj

Zamieszczone przez PanMembran Zobacz posta
                                        Wystarczy dać kilka przetwornikow "na testy" i sprawa załatwiona
                                        zapomnij!
                                        kiedys pisalem do nich... olewaja nas totalnie!

Skomentuj

https://www.facebook.com/TonsilProducent/
                                          tonsil pokazal na facebooku "swoj" nowy wzmacniacz
                                          ale pojechali im w komentarzach :lol:

Skomentuj

Czaruję...