Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolejny naganiacz?

to ze tam bywam nie znaczy ze tam pracuje...

kim jestes ze masz takie info?

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
    Pokaż jakieś prototypy głośników których produkcja ma postawić na nogi Tonsil, bo chęć zgarnięcia kasy przez kilku cwaniaków nie wystarczy.
    domyslam sie ze sie znacie?
    ktory gdzie pracuje?
    przeginacie z tymi glupotami...

Skomentuj

Nie jestem związany z żadną firmą. Akustyką zajmuję się wyłącznie hobbystycznie i proszę mnie nie posądzać o naganiactwo, bo wszelkiego naganiactwa nienawidzę.

Skomentuj

Nie na temat...
        dziwnie to wyglada jak niby nikt z branzy zna kazdego i zna wszystkie plotki...

Skomentuj

nie wiem czy widzieliście czy nie, ja dziś wpadłem przypadkiem
          http://wp.tv/i,tonsil-wraca-do-gry-r...?ticaid=615417

Skomentuj

Ciągle ta sama gadka, nic nowego nie powiedzieli. Można tylko spodziewać się kolejnego desantu internetowych naganiaczy.

Skomentuj

Szkoda że u nas nie ma szacunku do firm rodzimych, hasło dobre po polskie już nie obowiązuje. Nie ma dumy z produktu polskiego jest tylko węszenie kasy na wskrzeszaniu marek "legendarnych". W Wielkiej Brytanii np. są dumni ze swoich produktów, jak coś jest BRITISH to jest wyszczególnione na środku i uważane za lepsze.

Co z tego że Pan się denerwuje że ludzie mówię o skończonym Tonsilu, przepraszam ale historia nie kłamie Ile już było tonsilów ? Do tego o brzmieniu ich zestawów wypowiadają się ludzie siedzący w temacie audio, mający porównanie od innego sprzętu za podobną kasę itd. i wiemy doskonale że tonsil nie jest na wysokim poziomie.

Altus dobrej klasy audi . ta

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Szkoda że u nas nie ma szacunku do firm rodzimych,
                Szkoda że niektóre rodzime firmy robią w bambuko swoich klientów. http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post414915

Skomentuj

Szkoda że u nas nie ma szacunku do firm rodzimych
                  Jest, ale nie u wszystkich. Bo jak tu szanowac prywatne firmy pociotków Tuska, Sikorskeigo itp?

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                    offtopic!!

Skomentuj

Nie na temat...

Szkoda że niektóre rodzime firmy robią w bambuko swoich klientów
                      Szkoda, że rodzime firmy nie potrafią tak robić w bambuko swoich klientów jak zachodnie, mogłyby rozwijać się znacznie szybciej

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Szkoda, że rodzime firmy nie potrafią tak robić w bambuko swoich klientów jak zachodnie, mogłyby rozwijać się znacznie szybciej
                        Jakiś przykład?

Skomentuj

Microsoft, Dell, Google, wszystkie banki itp

Skomentuj

Poza tym nawet patrząc obiektywnie. Przekonałby was ten filmik ?
                            Firma z PRLu, pracownicy z PRLu, wygląd warsztatu z PRLu, chyba nie o to chodzi.
                            Na koniec odcisk potu z dłoni na obudowie zostawiony przez pracownika na pewno zachęca do kupna... Takie filmy trzeba odpowiednio zrealizować ot wystarczyłoby robić wszystko w białych rękawiczkach i od razu lepiej to się prezentuje. Nowoczesność wszędzie wokół a warsztat tonsila wygląda jak przydomowy garaż pana mietka.. Jak komuś brakuje klimatu PRLu to chyba tonsil jest dla niego bo mnei do niczego nie przekonał tym filmem.
                            Mają Hajendowe kolumny a oni pokazują ALTUS ALTUS ALTUS

Skomentuj

Mają Hajendowe kolumny a oni pokazują ALTUS ALTUS ALTUS
                              Bo Altus to slowo kucz, bez tego klucza nie istnieje magia firmy Tonsil.

Skomentuj

Jakiś przykład?
                                to trzeba długo szukać? Może ktoś zaprzeczy, że te firmy nie mają w ofercie przewartościowanego sprzętu zaprojektowanego wyłącznie z myślą o wyglądzie z całkowitym pominięciem dźwięku? JBL, coda, jamo,peavey, sony, philips, panasonic, samsung,(....) i wiele wiele innych. Nie wspomnę o firmach albo raczej brandach robionych specjalnie np. dla marketów - widziałem kolumny w tesco - wizualnie super ale obudowa po puknięciu dzwoni jeszcze przez 10 minut a głośnik jest tak sztywno zawieszony, że rezonans pewnie jest w okolicach 100Hz - a sprzedają tego masę w całej europie - można? można. Ktoś na forum skomentował kiedyś kolumny innej firmy niż STX, Pylon, Tonsil? Chyba nie. A nawet najgorszy model z tych 3 firm jest o niebo lepszy od najlepszego modelu "dyskontowego"

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                  Ktoś na forum skomentował kiedyś kolumny innej firmy niż STX, Pylon, Tonsil? Chyba nie. A nawet najgorszy model z tych 3 firm jest o niebo lepszy od najlepszego modelu "dyskontowego"
                                  Moze chodzi o to, ze traktujemy tutaj firmy takie jak STX czy Tonsil powaznie i mamy wzgledem nich pewne wymagania. Natomiast sprzetem z dyskontow, to raczej nikt sobie glowy nie zawraca.
                                  Kazdy produkt ma swojego klienta. Tak samo jak kazda muzyka ma swojego odbiorce.

Pozostaje robic swoje i starac sie robic to coraz lepiej.

Skomentuj

A ja jestem nie miło zaskoczony Tonsilem

Kupiłem GDWT 12-19/100 - nie nadają się do niczego, obie charakterystyki całkowicie różne od Siebie, dwa różne głośniki

Potrzebowałem kolejnych innych ale tym razem parowanych, jak napisałem o parowaniu kontakt się urwał i już nie odpisują...

Trudno .... są inni producenci, szkoda tylko że pieniądze nie zostaną w kraju, a potencjał przy tak dużym doświadczeniu jest do produkcji dobrych przetworników.

Skomentuj

Może wrzuć te pomiary dla przykładu.

Skomentuj

Wrócę do domu, zapnę sprzęt i pomierzę.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                          obie charakterystyki całkowicie różne od Siebie, dwa różne głośniki
                                          Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                          Wrócę do domu, zapnę sprzęt i pomierzę.
                                          Zaraz, czegoś tu nie rozumiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X