Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A moze zastosowali cieńszy drut?
    Ale az tak?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może ktoś zmierzył cewkę z karakasem

Skomentuj

Teraz tylko wypatrywać aż pojawi się Gdn 30/240/1 kameleon

Skomentuj

Bzdury !

Zamieszczone przez ifonik Zobacz posta
          Konkurencją dla kogo mają być??? Cała produkcja głośników jest już od dawna w Chińskiej Republice Ludowej.
          To co pozostało w Europie czy Ameryce, to jest hi-end dla ciućmoków myślących ze jak kupią drogo diamentowy głośnik to nabywają coś szlachetnego bez gwiazdy od żółtego luda w instrukcji technologicznej.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A co się zostało w Europie? Ostatki zabytków dla nawiedzonych audiofilów w rodzaju tego http://audio.com.pl/testy/musical-af...nd-crescendo:1
          Niestety bzdury wypisujesz kolego. Tonsil nic nie produkuje w Chinach lecz wszystko robi sam. Wystarczy zerknąć na stronę www.tonsilproducent.pl - jest tam nawet zamieszczony film z produkcji więc nie wydaje mi się aby kit wciskali bezczelnie. A w ogóle to niby po co ?
          Co do nowych Altusów, o których wcześniej pisaliście to proponuję najpierw posłuchać a nie smarować wypociny tutaj. Tak się składa, że na Audio Show miałem okazję posłuchać i ... szczena opada ! Z tego co wiem (BO ŚLEDZĘ MEDIA NA BIEŻĄCO) dokonali ostatnich poprawek i niebawem będą dostępne w sprzedaży. Osobiście jestem nastawiony bardzo pozytywnie, bo znów okazuje się, że MOŻNA ! I ŻE JEST NADZIEJA.
          A Wy, no cóż, prezentujecie stały schemat "najmądrzejszego" polaczka - czyli bezinteresowną zawiść.
          Strasznie mnie irytuje taka postawa - jeśli nie jesteś czegoś pewien to nie snuj jakichś głupich scenariuszy - poczytaj, posłuchaj, obejrzyj i dopiero się wypowiedz.
          Pozdrowienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Andy777 Zobacz posta
            Co do nowych Altusów, o których wcześniej pisaliście to proponuję najpierw posłuchać a nie smarować wypociny tutaj. Tak się składa, że na Audio Show miałem okazję posłuchać i ... szczena opada ! Z tego co wiem (BO ŚLEDZĘ MEDIA NA BIEŻĄCO) dokonali ostatnich poprawek i niebawem będą dostępne w sprzedaży. Osobiście jestem nastawiony bardzo pozytywnie, bo znów okazuje się, że MOŻNA ! I ŻE JEST NADZIEJA.
            A Wy, no cóż, prezentujecie stały schemat "najmądrzejszego" polaczka - czyli bezinteresowną zawiść.
            Strasznie mnie irytuje taka postawa - jeśli nie jesteś czegoś pewien to nie snuj jakichś głupich scenariuszy - poczytaj, posłuchaj, obejrzyj i dopiero się wypowiedz.
            A jak ich sluchales? Na lezaco, stojaco, czy na kucaka? Bo w pokoju Tonsila, nie bylo nawet krzesel, nie mowiac juz o tym, ze kolumny staly tak, ze zaden realny odsluch nie byl mozliwy. To byla tylko prezentacja, a nie odsluchy. Jak Ty na podstawie takich prezentacji zachwyciles sie brzmieniem nowych altusow, to sorry, ale jeszcze wiele przed Toba.

Skomentuj

Zamieszczone przez Andy777 Zobacz posta
              Tak się składa, że na Audio Show miałem okazję posłuchać i ... szczena opada !
              przeczytaj caly temat - tez ich sluchalem na AS i masz racje, opasc to moglo wiele czesci ciala...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                A jak ich sluchales? Na lezaco, stojaco, czy na kucaka? Bo w pokoju Tonsila, nie bylo nawet krzesel, nie mowiac juz o tym, ze kolumny staly tak, ze zaden realny odsluch nie byl mozliwy. To byla tylko prezentacja, a nie odsluchy. Jak Ty na podstawie takich prezentacji zachwyciles sie brzmieniem nowych altusow, to sorry, ale jeszcze wiele przed Toba.
                Nie czepiaj się. Tak to zawsze grało, nawet na regale leżały i nieźle trzęsło pokojem, także nie wiem o co ci chodzi

Skomentuj

Skąd możecie miarodajnie ocenić jak grały te kolumny skoro były ustawione raczej jako wystawa jeden przy drugim? Tyczy się to zarówno zwolenników jak i przeciwników. Ale fakt faktem te kilka tysi które za nie wołają to przegięcie.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                    Ale fakt faktem te kilka tysi które za nie wołają to przegięcie.
                    Cena jest prawdopodobnie związana z koniecznością zlecenie części pracy podwykonawcą (mówię prawdopodobnie, ponieważ są to moje przypuszczenia). Jeśli tak jest to wykonanie takich skrzynek o nieregularnych kształtach + różne opcje lakieru na wysoki połysk też kosztują. Jest to konstrukcja 3 drożna wiec dochodzą elementy zwrotnicy itp... tak się wydaje ale jak to się wszystko złoży do kupy to trochę kosztów jest, no i na koniec musi coś zostać na podatki i dla nich..

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      wiec dochodzą elementy zwrotnicy
                      Może będą jak w starych altusach, pierwszego rzędu bo przecież z takimi dobrymi charkami to nie trzeba komplikować filtrów ;D

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                        Skąd możecie miarodajnie ocenić jak grały te kolumny skoro były ustawione raczej jako wystawa jeden przy drugim? Tyczy się to zarówno zwolenników jak i przeciwników.
                        akustyka pomieszczenia sie zmieni, scena sie zmieni... cos sie poprawi, cos pogorszy
                        ale ogolnego charaketru czy ewidentynch bledow nie ukryjesz!

mam nadzieje ze poprawili zwrotnice w altusach bo glosniki stozkowe maja potencjal... kopulki nikt z nas nie zna

Skomentuj

"Pomiar w warunkach kabiny bezechowej i na odpowiedniej aparaturze pozwala na udowodnienie rewelacyjnego wręcz przetwarzania niskich częstotliwości - pasmo rzeczywiste od 25 Hz mówi samo za siebie."

Z FB Tonsila, gdzie oni widza te rewelacyjne odtwarzanie niskich czestotliwosci?

Uśredniajac SPL do ok 90dB/1m/1w to te kolumny maja spadek 3dB przy 40Hz to jest bardzo kiepski wynik jak na 12 calowy glosnik w obudowie BR

Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                            spadek 3dB przy 40Hz to jest bardzo kiepski wynik jak na 12 calowy glosnik w obudowie BR
                            Raczej typowy.

Skomentuj

Tez tak uważam
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nom. Pozostaje nam czekac, az tonsil (mozeee) stanie na nogi.

Skomentuj

Zamieszczone przez wawiak Zobacz posta
                                  Pozostaje nam czekac, az tonsil (mozeee) stanie na nogi.
                                  A po co? Już kilka razy stawał i potem gleba i tak pare razy.

Skomentuj

Trzeba kibicowac polskim markom.
                                    Jakby tonsil mial poparcie jakiegos forum, tak jak STX to moze by to cos dalo.

Skomentuj

wawiak, rozumiem ze jestes nowy i chciales gdzies cos napisac...
                                      ale zapoznaj sie z tym tematem dokladnie to zrozumiesz ze takie "kibicowanie" nic nie da skoro wlascicielowi zalezy tylko na kasie...

Skomentuj

Zamieszczone przez wawiak Zobacz posta
                                        Nom. Pozostaje nam czekac, az tonsil (mozeee) stanie na nogi.
                                        Pokaż jakieś prototypy głośników których produkcja ma postawić na nogi Tonsil, bo chęć zgarnięcia kasy przez kilku cwaniaków nie wystarczy.

Skomentuj

Spokojnie. Nie jestem fanbojem. Kibiuje polskim markom.
                                          Pawel, nie wstydz sie - czemu posty usuwasz, macie jako obrazek:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X