Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolega standby jakiś taki ... wyłączony chyba. Bo nie bardzo trafia o czym jest mowa :)

---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post o 18:57 ----------

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    no patrz, przebili moj pomysl! :p

swoja droga to dziwna wystawa - brak miejsc do odsluchu :/
    Nie oni. Pierwszy był Visaton (Quintet). Ta wystawa to raczej targi, na które się jedzie zareklamować, a nie "odsłuchiwać" do usr... smierci jak lubią niejacy audiofile :p

---------- Post dodany o 19:05 ---------- Poprzedni post o 18:59 ----------

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
    Nie na temat...
    Powoli dochodzę do wniosku, że Tonsil z producenta głośników i kolumn staje się powoli specjalistą w dziedzinie renderingów i wizualizacji komputerowych...
    renderingi to moze nie całkiem - to tylko jakas wizualizacja aranżacji stoiska zrobiona im pewnie przez firmę zestwiająca takie stoiska.

Natomiast jest gorzej. Przeczytałem gdzieś niedawno komentarz że dwa nowe dość ciekawe głośniki GDN17/50/6f to ten z Tonsil Pulse i drugi podobny bez korektora fazy (bez litery "F" w oznaczeniu), nie będą skierowane do sprzedaży choć są na stronie int. "tonsil-producent".

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
      Nie oni. Pierwszy był Visaton (Quintet).
      wielu producentow bylo wczesniej. zartuje sobie przeciez, a kolumna z 4 wooferami ma byc z ciekawosci

Skomentuj

Dla mnie ta wystawa wygląda lepiej niż niektóre super pokoje z hajendem na AS..

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-gdn-30-60-3...574232799.html kobalt od reki

Skomentuj

dobre przetworniki?

Skomentuj

Raczej kultowe o niecodziennej budowie.
              Last edited by dolphin123; 07.10.2013, 19:21.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

stary Tonsil nie ma nic wspólnego z tym wynalazkiem a opis w stylu "z tzw. kubkiem Faradaja" pokazuje jacy ludzie tam pracują,
                nawet nie maja czci dla naukowców,
                jednym słowem jaki opis taki towar.
                Po za tym to nie jest oryginalna membrana tak jak w starym kobaltowym Tonsilu lecz od GDn30/80, bynajmniej na zdjęciu.
                Słyszałem że nowy Tonsil zaczął używać koszy chińskich, czy membran też?

Skomentuj

Na stronie Tonsila mozna wydlubac coraz wiecej ciekawostek. Na moje oko firma dosc preznie sie rozwija. Dodali opis nowych paczek panelowych, w ktorych ciekawostka sa uzyte dwie membrany bierne.

http://www.tonsilproducent.pl/pl/kol...ikowe/panelowe

Skomentuj

Testował w końcu ktoś te GDN 17/100? Cały czas "swędzą mnie" żeby je kupić

Skomentuj

cóż za tandetne wykonanie głośnika, na powiększeniu widać jak środkowy GDN ma niechlujnie (lub przez niewidomego) wklejony dustcap, a jest to zauważmy najlepszy egzemplarz do zdjęcia :)
                      GDN 17/100 a nie ma podobnego lub nawet tego samego Monacor z kraju dalekiego wschodu? Może to jest powód dla którego nie można kupić żółtka?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sapere Zobacz posta
                        GDN 17/100 a nie ma podobnego lub nawet tego samego Monacor z kraju dalekiego wschodu?
                        ten model wprowadzila poprzednia odslona reinkarnacji tonsila

Skomentuj

Oto na co dziś natrafiłem http://rtvagd.wp.pl/kat,1032045,titl...?ticaid=111c85

Skomentuj

Kolejna reanimacja trupa :/
                            Zgadnijcie jak to sie skończy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nijak. Co niby ta firma marketingowa ma sprzedawać jeśli producent Tonsil nie będzie miał pieniędzy na tworzenie nowych produktów i kapitał obrotowy ? Poza tym marka Tonsil w ogóle nie jest znana i nigdy nie była znana w świecie - więc skąd pieniądze na jej wypromowanie ?
                              Dodatkowo przy obecnych zdolnościach produkcyjnych nawet nie sa w stanie utrzymać powtarzalności głośników, wszystko wygląda tam jakby było robione z tego co wpadnie w ręce i tylko podobne do czegoś innego. Ewentualnie mogą zlecić produkcje tych plastikowych głośników tajwańskiej NMB, od której się zaczęła przygoda z produkcją kolumn dla Mission w czasach Tonsil S.A. Ale na to również potrzeba kapitału. Wiec wiadomość o tym że ktoś tam będzie promował produkty pod marka Tonsil w zasadzie jest tylko wiadomością. Nikt w tej informacji prasowej nie napisał że nagle się cud stanie i manna firmie poleci z nieba.

---------- Post dodany o 23:22 ---------- Poprzedni post o 23:21 ----------

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                              Testował w końcu ktoś te GDN 17/100? Cały czas "swędzą mnie" żeby je kupić
                              ja testowałem. Ale ich nie kupisz od bardzo dawna.

Głosnik był wytworem Pro-Tonsil czyli pochodził sprzed 2008 roku prawdopodobnie

---------- Post dodany o 23:26 ---------- Poprzedni post o 23:22 ----------

GDN 17/100 a nie ma podobnego lub nawet tego samego Monacor z kraju dalekiego wschodu? Może to jest powód dla którego nie można kupić żółtka?
                              Co konkretnie masz na myśli ?

GDN 17/100 był na dalekowschodnim koszu. Na tych koszach są także samochodowe Seasy, Monacory Predator, Monacor SPH-6M i 170C i jeszcze wiele innych głośników. A GDN 17/100 nie jest od dawna produkowany, mimo że umieszczony na stronie hurtowni wieszczecińskich oraz na stronie skleptonsil. na stronie producenta Tonsil (tez Wieszczeciński) jednak go nie znalazłem.

Skomentuj

Można znaleść coś wizualnie podobnego ale ....

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.ph...7de58.58680175

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.ph...02/tpl//lang/0

:-)

Skomentuj

A w jakim sensie są one podobne do tego Tonsila..?

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                    Można znaleść coś wizualnie podobnego ale ....

:-)
                                    wizualnie

Skomentuj

Jedynie ścięciem kosza oraz wewnętrzną krzywizną zawieszenia membrany. Poza tym nie maja ze sobą wiele wspólnego.

Na identycznym koszu co GDN 17/100 jest robiony na przykład Monacor SPH-6M - tylko wersja bez ściętych boków kosza. Na Audio-Show 2008 był tez GDN 17/100 na koszu bez ścięć.

---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post o 22:10 ----------

natomiast w lautsprecherschop.de jest na tym samym koszu Audaphon MB 18-8 http://www.lautsprechershop.de/index_chassis_en.htm
                                      Last edited by arwas; 05.12.2013, 23:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                                        Na identycznym koszu co GDN 17/100 jest robiony na przykład Monacor SPH-6M - tylko wersja bez ściętych boków kosza. Na Audio-Schow 2008 był tez GDN 17/100 na koszu bez ścięć.
                                        Byłeś na AUDIOSHOW? :p
                                        Przeciez to strat czasu
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

17/100 niby wisi w sklepie od dawna, ale czy komus sie udalo go kupic to nie mam pojecia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X