Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Byłeś na AUDIOSHOW? :p
    Przeciez to strat czasu
    Oczywiście że nie byłem bo to strata czasu - przynajmniej od ostatnich 10 lat.

Ale jakbyś nie wiedział są takie urządzenia - nazywają się aparaty fotograficzne i jest też coś takiego co się nazywa Internet. I wyobraź sobie, że to co się zrobi aparatem fotograficznym można obejrzeć dzięki Internetowi przy pomocy takiego innego urządzenia, które się nazywa komputer.
    Tak wiem, dla niektórych to za dużo techniki i się zgubili już przy słowie "Internet" :p

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
      Ale jakbyś nie wiedział są takie urządzenia - nazywają się aparaty fotograficzne i jest też coś takiego co się nazywa Internet. I wyobraź sobie, że to co się zrobi aparatem fotograficznym można obejrzeć dzięki Internetowi przy pomocy takiego innego urządzenia, które się nazywa komputer.
      Tak wiem, dla niektórych to za dużo techniki i się zgubili już przy słowie "Internet"
      Aaaaa...... jak tak to spoko..... fajnie :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A na koniec posłuchać nagrania na youtube jak grało i wszystko juz jasne. Byłeś, widziałeś, słuchałeś..

Skomentuj

Czego posłuchać??? Głośników Tonsila rozstawionych na stole na wystawie AS w 2007 roku ??? To trochę trudno by było, chyba że na DIYaudio więcej takich akrobatów zdolnych słuchać niepodłączonych do niczego głośników... Może jakiś szum z tubowego da się w ten sposób usłyszeć.

Zawsze mnie cieszą szmonciarze, którzy wsławią się jakimś komentarzem ni z gruszki ni z pietruszki

---------- Post dodany o 15:00 ---------- Poprzedni post o 14:50 ----------

I zdjęcie z audiostereo.pl albo z forumtonsil.pl

GDN 17/100 z okrągłym koszem:

Last edited by arwas; 06.12.2013, 15:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
            Zawsze mnie cieszą zabawni szmonciarze, którzy wsławią się jakimś komentarzem ni z gruszki ni z pietruszki
            Wildze o sobie piszesz i swoich bezsensownych komentach nt AS :) . Jak ci sie tam nie podoba to ok nie przyjeżdżaj ale nie smrodź bez przerwy jaki to bezsens tam być.

Skomentuj

Na razie to kilku z tutejszych legendarnych userów smrodzi w wątku zupełnie nie na temat. I sądzą jeszcze, że są zabawni. Wasz bałwochwalczy wątek o AS jak zauważyłeś mam od dawna głęboko w doopie czym jak widzę wywołuję kolejne spazmy u wyznawców.

Skomentuj

http://www.tonsilproducent.pl/pl/nas...a-bezpoglosowa takie rzeczy panie kochany :)

"Trwają obecnie testy zestawu głośników klasy high-end, pierwsze wyniki są bardzo zadowalające. Ten w całości opracowany w Tonsilu zestaw, tworzy 8 sztuk nowoopracowanych głośników niskotonowych oraz 2 średniotonowe, wszystkie o średnicy piętnastu centymetrów. Całość jest zestawem typu zamkniętego dającego rewelacyjną scenę akustyczną. Trochę danych technicznych: moc 500 W, średni poziom ciśnienia akustycznego wynosi 92 dB, pasmo przenoszenia od 30 do 25 000 Hz. Już niedługo będą dostępne w sprzedaży. Dokładna cena jeszcze nie jest określona ale będzie oscylować w granicach 20 tys. zł. Więcej szczegółów już wkrótce."

Skomentuj

Oni te rejestratory B&K mogli swego czasu odkupić od firmy której syndyk Tonsil SA sprzedał całe wyposażenie komory bezechowej Tonsilu za cenę złomu. Był nawet analogowy generator B&K wystawiony na allegro za jakaś dość śmieszną cenę poniżej 400 złotych.

O tym że robią pomiary w wydziale akustyki UAM w Poznaniu pisali już dawno temu i nazwisko dr Tomasza Kaczmarka też się gdzieś tam przewijało.

Istotne jest jednak co mogą zrobić masowo i jak to sprzedać. A na razie dwa najciekawsze głośniki z tych "plastików" które maja na stronie internetowej nie będzie przeznaczonych do sprzedaży. Wiec jednak szkoda i nie wygląda to aż tak dobrze.
                  w końcu w ilu miejscach można posłuchać Tonsil Libra? I ile jest poważnych recenzji na ich temat? Nie widziałem dotąd żadnej. Na stronach Internetowych maja więcej zapowiedzi niż w rzeczywistości.

---------- Post dodany o 19:40 ---------- Poprzedni post o 19:35 ----------

ps. a te niskotonowe przypominają trochę wyglądem membrany GDN 18/60 :) ale cenę to sobie wywalili za przeproszeniem nie powiem skąd, ale na pewno nie za tę plakietkę :)

Skomentuj

byli na tych targach w niemcowni, to moze maja juz zamowienia na ten sprzet :) konstrukcja ciekawa i powiedzialbym imponujaca. Ciekawi mnie tylko czy glosnik co ich calkowita nowa konstrukcja czy jakies przerobki staroci.

Skomentuj

Ja mam nadzieje że to nie "całkowicie nowa" konstrukcja bo wiesz co by to mogło wtedy oznaczać?

A czy ja dobrze widzę, że w nim jest osiem basowych ? cztery z przodu i cztery z tyłu ? może tam jest subwoofer zintegrowany ?

Skomentuj

Dokladnie tak, jest 8 basow w obudowie zamknietej.

Skomentuj

Tonsil ma teraz masę chińskich produktów na stronie. Jarlaudio chińskie chyba dla nich produkuje, bynajmnie na Allibabie sa identyczne ścienne-sufitowe.
                          Polski producent no chyba że chińczycy podrabiają Tonsila )))) jakby nie mogli czegoś naprawdę dobrego.

Skomentuj

Zawsze miał. Kilka serii samochodowych i sufitowych była wprost z Chin. Własna produkcje tych głośników zakończyli wraz z końcem Tonsil SA czyli przed 2004 rokiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Dokladnie tak, jest 8 basow w obudowie zamknietej.
                              No właśnie, więc ten ich opis:

"Ten w całości opracowany w Tonsilu zestaw, tworzy 8 sztuk nowoopracowanych głośników niskotonowych oraz 2 średniotonowe...'

...jest błędny, bo gdzie jest ten drugi średniotonowy?
                              Na początku myślałem że jest mowa o "zestawie", gdyż widziałem tylko front kolumny (ilość głośników x2)... ale teraz widać że to błąd w opisie.

Skomentuj

Ciekawe czy w dzisiejszych czasach dostępne są naprawdę dobre małe głośniki przeznaczone wyłącznie do obudów zamkniętych

---------- Post dodany o 00:15 ---------- Poprzedni post o 00:13 ----------

ps. widać tył kolumny na drugim zdjęciu gdzie są tylko cztery basowe. A z przodu pięć plus wysoko-tonowy.
                                Last edited by arwas; 07.12.2013, 00:56.

Skomentuj

Jak nawet opisu nie potrafia dobrze zrobic to co potrafia?...
                                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

ze zdjęć wynika że lepiej niż STX

Skomentuj

A z YouTube całkiem przeciwnie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jest biały kruk :) W tym przypadku same zdjęcia będą więcej warte.
                                        Znowu się będą ustawiały kolejki we Wrześni by kupić ostatnie sztuki, które spadną ze sztaplarki podczas ładowania ciężarówki z produktami na eksport do Niemiec

Skomentuj

Choćby je rozdawali za darmo większość aktualnych, rozsądnie myślących ludzi wiedząc co w trawie piszczy nawet tam nie pojdzie.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X