Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rzucom siem jak szczerbaty na suchary to jest taki ich chłyt marketindowy.

Tak poważnie... nie rozumiem czemu ma służyć umieszczanie na stronach sklepów internetowych produktów, które nie są dostępne lub są inne niż pokazane. Jeśli chodziło o zrobienie wrażenia wielkich zdolności produkcyjnych, to przecież takie wrażenie upadnie przy pierwszej próbie zakupu. A recenzji i reklam produktów poza własnymi stronami internetowymi nie mają.

Skomentuj

No to jak juz ktos kupi i sie zawiedzie to opinie popłyną ostre
      A internet jest juz taki, ze jak ktos przeczyta to opinia pojdzie dalej
      Czyli strzał w stopę
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jak ktoś kupi i się nie zawiedzie? Od razu zakładamy, że to będzie lipa, ale wcale nie musi tak być. Skoro konstrukcja na Wavecorach za 1000zł kosztuje 16000zł i całkiem nie najgorzej gra to czemu Tonsile nie mogą kosztować ok 20000zł i też całkiem nieźle grać?
        Jak dla mnie to ich nowe konstrukcyjnie głośniki mogą być nawet z Mozambiku (przecież SB Acoustics to Indonezja) - wisi mi to, jak będą grać to się obronią :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To moze inaczej :)
          Czy kiedys zagrały na bardzo wysokim poziomie odpowiadający postawie: kupuje i stawiam u siebie?
          Nawet gdy mieli swoje lata świetności, komore i inżynierów z prawdziwego zdarzenia?

Dlaczego teraz przy ograniczonych możliwościach miało by sie to zmienic?

---------- Post dodany o 12:36 ---------- Poprzedni post o 12:35 ----------

Dodam, ze były jedne tonsile ktore mi sie podobały
          Szczerze
          Był to zestaw 8" z mb i 40 w nazwie
          Nie pamietam całej ale wiadomo o ktore chodzi
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Dlaczego teraz przy ograniczonych możliwościach miało by sie to zmienic?
            Bo wcale nie jest powiedziane, że teraz mają ograniczone możliwości. Mogą projektować głośniki u siebie ale produkcję zlecić gdzieś indziej.
            Wystarczy, że będą mieli w Polsce konkretny dział R&D. Wiadomo, że Ty czy ja nie kupimy gotowych kolumn. Ale jeśli produkt będzie dobrze grał to czemu nie mają znaleźć się kupcy?

---------- Post dodany o 12:39 ---------- Poprzedni post o 12:39 ----------

Dodam, ze były jedne tonsile ktore mi sie podobały
            Szczerze
            Był to zestaw 8" z mb i 40 w nazwie
            Nie pamietam całej ale wiadomo o ktore chodzi
            ZG40C - miałem nieprzyjemność ich słuchać i naprawdę nie wiem na czym polega ich kultowość :P
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Wiadomo, że Ty czy ja nie kupimy gotowych kolumn. Ale jeśli produkt będzie dobrze grał to czemu nie mają znaleźć się kupcy?
              Bo maja kosztować 20tys zł?

ZG40C - miałem nieprzyjemność ich słuchać i naprawdę nie wiem na czym polega ich kultowość :P
              Na gustach

Gadam tulko, ze słuchałem ich ładne kilka lat temu
              Nie wiem czy teraz by mi podeszły
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No i? Dlaczego panuje myślenie, że Tonsil ma kosztować 1000zł? Jeśli zagra na poziomie innych konstrukcji za 20kzł to dlaczego ma tyle nie kosztować?

Skomentuj

Bo nie zagra na takim poziomie :)
                  Przynajmniej ja jeszcze takie nie sluszalem
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bo nie zagra na takim poziomie
                    Rozumiem, że zdjęć już to wiesz?? :P

Skomentuj

Z YouTube i zdjęć z innych for tematycznych

---------- Post dodany o 13:25 ---------- Poprzedni post o 13:25 ----------

I oczywiście na podstawie dokonań dotychczasowych tej firmy
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, na AS byly znacznie drozsze zestawy, ktore z trudnem przekraczaly jakosc dzwieku Pylona, a glusi cmokali az na korytarzu bylo slychac. Nikt jeszcze tych glosnikow nie sluchal, a juz z gory zaklada sie, ze sa niewarte tej ceny. Ja gdybym byl bogaczem i mial fanaberie kupic sobie drozszy sprzet, to bym tego Tonsila kupil w ciemno, chocby po to aby wspomoc krajowa marke.

Szkoda, ze nie ma nic na temat uzytych przetwornikow, choc przyznam, ze uzycie az 8 basow w obudowie zamknietej jest dla mnie niezwykla ciekawostka i ma prawo zagrac to wrecz bardzo dobrze.

Skomentuj

W ciemno to mógłbym dac pieniądze na WOŚP
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zmienić słowo Tonsil Na stx to połowa wypowiadających sie w tym temacie zmieni zdanie o 180 stopni.

Dobrze że Pogromca przypomniał Pylona , ja tam Tonsilowi dobrze życzę.

Skomentuj

Ja tez bym chciał, żeby Polska marka mogła konkurować ze światowymi gigantami
                              A mieli świetne podłoże do tego
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Panowie, na AS byly znacznie drozsze zestawy, ktore z trudnem przekraczaly jakosc dzwieku Pylona, a glusi cmokali az na korytarzu bylo slychac.
                                To fakt :)

Nikt jeszcze tych glosnikow nie sluchal, a juz z gory zaklada sie, ze sa niewarte tej ceny.
                                Dla nas są nie warte (wiadomo dlaczego), ale myślę że jak ktoś ma 20.000zł na kolumny to nie weźmie Tonsila.

Ja gdybym byl bogaczem i mial fanaberie kupic sobie drozszy sprzet, to bym tego Tonsila kupil w ciemno, chocby po to aby wspomoc krajowa marke.
                                I tu jest właśnie problem... ja jak bym miał nawet pieniądze to bym ich nie brał tylko po to aby wspomóc krajową markę, bo po to kupuje się drogie kolumny aby grały, a nie aby komuś pomagać tylko dlatego że jest polakiem.
                                Jak coś gra lepiej za tą samą cenę to dlaczego mam brać to co gra gorzej? tylko dlatego że jest polskie?

uzycie az 8 basow w obudowie zamknietej jest dla mnie niezwykla ciekawostka i ma prawo zagrac to wrecz bardzo dobrze.
                                Nie samym basem żyje człowiek :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Jak coś gra lepiej za tą samą cenę to dlaczego mam brać to co gra gorzej? tylko dlatego że jest polskie?
                                  A skąd wiesz, że zagra gorzej? Ja pierdziele....jedno zdjęcie zobaczyli i z napisem Tonsil i już źle zagra.
                                  A jak zagra lepiej niż droższe to też nie kupisz bo to polski Tonsil?

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                    Zmienić słowo Tonsil Na stx to połowa wypowiadających sie w tym temacie zmieni zdanie o 180 stopni.
                                    Ja raczej do tej połowy bym nie należał.
                                    Dla mnie nie ważne jest jak się coś nazywa, ważne jak gra.

---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post o 14:02 ----------

A skąd wiesz, że zagra gorzej? Ja pierdziele....jedno zdjęcie zobaczyli i z napisem Tonsil i już źle zagra.
                                    A czy ja napisałem że te kolumny kiepsko grają?

---------- Post dodany o 14:09 ---------- Poprzedni post o 14:06 ----------

A jak zagra lepiej niż droższe to też nie kupisz bo to polski Tonsil?
                                    Tak jak pisałem, tych kolumn bym nie kupił ponieważ my zajmujemy się DIY.
                                    Jeśli te głośniki w detalu będą grać lepiej od innych głośników w tej samej cenie, to dlaczego miał bym ich nie kupić? :)

Jeśli oczywiście zagrają lepiej...
                                    Niech Tonsil prześle nam parkę głośników na testy i poda cenę detaliczną, wtedy wszystko się okaże.

Skomentuj

Dla nas są nie warte (wiadomo dlaczego), ale myślę że jak ktoś ma 20.000zł na kolumny to nie weźmie Tonsila.
                                      Szczerze mowiac nie bylbym tego pewien. Marka Tonsil mimo jej historii nadal wywoluje przyjemne odczucia wielu polakow. Czesc z nich to osoby zamozne, ktorych stac na takie zakupy, a jesli nie sa one osluchane ( zakladajac, ze ta kolumna Tonsila gra przecietnie ) to sympatia do marki moze byc tutaj decydujacym punktem do zakupu. Diyowcy patrza na to inaczej, bo znaja glosniki tej marki i wiedza, ze nie jest to wysoka jakosc, ale to troche tak jakby wkrzesic samochod Warszawa czy Syrena zbudowany na ramie z rurek i silniku z BMW, to choc bedzie on za swiatowa konkurencja, to napewno znajdzie swoich nabywcow.

ja jak bym miał nawet pieniądze to bym ich nie brał tylko po to aby wspomóc krajową markę, bo po to kupuje się drogie kolumny aby grały,
                                      Myslisz sie, naprawde wiele osob majacych kase kupuje kolumny takie, jakie im sie podobaja, a nie takie jakie graja super. Oczywiscie to nie regula, ale bogatych ludzi stac na takie fanaberie, o jakim nam sie nawet nie sni. Problem w tym, ze kazdy czlowiek patrzy na zakupy z wlasnego punktu widzenia, a inni ludzie maja po prostu inne podejscie.

Nie samym basem żyje człowiek
                                      Jasne, ze nie. Ale dla mnie jako konstruktora takie rozwiazanie ma jak najbardziej sens, choc jest kosztowne. Jesli Tonsil stworzyl do tego projektu jakosciowo naprawde dobre glosniki, to patrzac na ich liczbe moge powiedziec, ze cena jest niezla. Do tego rozmach obudowy i jej wykonanie wyglada na bardzo dobre.
                                      Naprawde znalazloby sie sporo konstrukcji w podobnej cenie, ktorych obudowa i jakosc uzytych przetwornikow jest mocno przecietna, a cene winduje magia marki i slodkie slowka o jakiejs wybitnej jakosci dzwieku.

---------- Post dodany o 14:13 ---------- Poprzedni post o 14:12 ----------

Niech Tonsil prześle nam parkę głośników na testy i poda cenę detaliczną, wtedy wszystko się okaże.
                                      Nie jestesmy srodowiskiem opiniotworczymo szerokim zasiegu, wiec pewnie nam nie przysle :)

Skomentuj

Nie jestesmy srodowiskiem opiniotworczymo szerokim zasiegu, wiec pewnie nam nie przysle
                                        Z tego co mi wiadomo to STX takowy zestaw kiedyś przesłał.

Skomentuj

Efekt Veblena może tutaj całkiem fajnie zadziałać. Dla kogoś nie osłuchanego, nie interesującego się sprzętem Hi-Fi będzie to naprawdę rewelacja. Legendarna marka Tonsil w nowym wcieleniu i na wysokim (sugerowanym przez cenę i wygląd) poziomie, ludzie mogą na to pójść.
                                          A poza tym, może teraz firma jest w dobrych rękach, jakiś nowy inteligentny właściciel pozatrudniał wykwalifikowanych inżynierów, wyłożył kasę na R&D, zatrudnił kogoś od PR.
                                          Poczekajmy z wyrokami skazującymi do pierwszego występku, póki co są na warunkowym

Skomentuj

Czaruję...
                                          X