Na gdnach 17-100 by mogli spróbować zrobić jeszcze jakąś konstrukcję 2,5 way. Powinni też przede wszystkim odświeżyć swoje kopułki, a nie pchać do każdej konstrukcji tych samych głośników, które każdy zna i które są dość przeciętne. Tonsilowi najbardziej brakuje dobrych kopułek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil wraca do gry :)
Collapse
X
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTo na co ich stać to ich sprawa.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPonownie wrócę, czy w cenie 400-500zł za 1 szt. oczekujesz opieki handlowca i wsparcia technicznego? proszę podać przykłady gdzie tak jest.
Oczekujesz że kupisz od nich 2 głośniki za 200zł i będą przy tobie tańczyć, raczej nie.
Wiele osób wścieka się na STX'a bo nie odpowiedaja na emaile, nie odbierają telefonów itd.. Mają rację? może tak ale raczej nie. Zapewne koncentrują się na biznesach i klientach które przynoszą zyski pozwalające się utrzymać, lub w przypadku Tonsila rozwijać co prawdopodobnie chcą robić przez dystrybutorów. Zajmuje to trochę czasu a to co pozostaje poświęcają na odpowiedzi na emaile które w większości są spamami z głupimi pytankami i marnymi szansami na zarobek.
Nasz kraj być może jeszcze nie dorósł do tego, że dowolna osoba z ulicy może pracować u kontraktora który ma grube miliony, albo do tego, ze nawet najbiedniejszy klient może być w stanie stworzyć opinię firmie, ale większości firm już przynajmniej coś świta i przynajmniej starają się trzymać pozory.
"Poprosiłeś" również o przykład opieki handlowca - ok - tak jak tu - producent - np. Dell, HP, Lenovo, kupujesz za 100 zł coś, a oni Cię obsługują jakbyś co chwila laptopy u nich kupował. Bo pewnego dnia KUPISZ. Polskich przykładów firm nie będę podawał mimo, że istnieją - celowo, bo Polska ma wiele do nadrobienia w marketingu, więc nie ma się co wzorować na "średnich" - przykład należy brać z najlepszych.
PS. W Tonsilu (starym) wydałem więcej niż xxxx zł, ale przecież polskie firmy nie mają historii klientów
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaW ten sposób podchodząc można powiedzieć, że za komucha też były "rewelacyjne" sklepy - na jakie ekspedientki ich było stać to była ich sprawa. "Trochę" przeginasz.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaTak, dokładnie tego oczekuję, nawet za wydane 50 złotych. Powód jest prosty - bardzo rzadko zdarza się klient który wchodzi i mówi "podpisuję kontrakt na ciągłe dostawy co miesiąc za 500000zł"
Ty jako klient oczekiwać możesz, jak nie dostaniesz patrz punkt powyżej.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaJeśli jednak się taki trafia to raczej z polecenia albo zwyczajnie testuje sobie małymi zakupami przed podpisaniem czegokolwiek.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaNasz kraj być może jeszcze nie dorósł do tego, że dowolna osoba z ulicy może pracować u kontraktora który ma grube miliony
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaalbo do tego, ze nawet najbiedniejszy klient może być w stanie stworzyć opinię firmie,
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta"Poprosiłeś" również o przykład opieki handlowca - ok - tak jak tu - producent - np. Dell, HP, Lenovo, kupujesz za 100 zł coś, a oni Cię obsługują jakbyś co chwila laptopy u nich kupował.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postabo Polska ma wiele do nadrobienia w marketingu, więc nie ma się co wzorować na "średnich" - przykład należy brać z najlepszych.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaPan Wieszczeciński nie miał zielonego pojęcia z kim rozmawia, bo i niby dlaczego miałbym się przedstawiać?
Poźniej darmowe czytanie sprawozdania na forach " Wczoraj dzwoniłem do Pana X o 14:10 nie odebrał! próbowałem jeszcze raz o 14:15 znów nie odebrał jak on szanuje klientów !!!, pytałem czu siesta gra lepiej jak altusu i nie potrafił odpowiedzieć, on nie zna swoich produktów.. itd itd.
Skomentuj
-
Niestety z powodu wirusówki żony z recenzją przed wyjazdem się nie wyrobię. Kolumny stoją nadal nierozpakowane, a jedziemy już jutro o 3 rano. Całe pakowanie, zakupy, itp. było na mojej głowie, a jeszcze musiałem do pracy śmigać :/
Recenzję popełnię jak wrócę, 21 lub 22 lipca -- oczekujących za zwłokę przepraszam :) ale to był wypadek losowy.
Skomentuj
-
http://www.skleptonsil.pl/265081/gdn-20-100-3-4-ohm
http://www.skleptonsil.pl/521710/gdn-20-100-3-8-ohm
Dla kogo jest oferta w tym sklepie ?
Parametry skopiowane , tyle że impedancja zmieniona !
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Marios Zobacz postaGospodarka wolnorynkowa daje ci wybór, możesz u nich nic nie kupować.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaSwoją drogą to nie rozumie dlaczego jest tak dużo niechęci do Tonsila.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaZ reguły wynika to z potrzeby biznesowej, oferty i spełnienia szeregu warunków. Nikt z polecenie nie zaryzykuje kupna 200 głośników bez sprawdzenia i ustalenia szczegółów.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaO co w tym chodzi możesz rozwinąć?
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaW masowym działaniu każdą jednostkową opinię można obalić.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaCo kupiłeś za 100zł u nich. Może w prosty sposób chcieli ci wcisnąć kolejne gadżety? Dla przeciętnego szaraka serwis tych komputerów nie różni się znacząco od innych.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTen przykład z najlepszych to kto? mówisz o marketingu czy jakość produktu serwisu i obsługi bo to są dwie zupełnie inne sprawy nie mające ze sobą nic wspólnego.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaGrzeczność na to wskazuje.
Z mojej strony temat chyba już wyczerpałem. Nie lubię Tonsilu-Wieszczecińskiego.
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaskoro przechodzisz do ataku pt. "nikt Ci nie każe"
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaI o tym właśnie piszę, nie udało się ustalić szczegółów.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaPan Wieszczeciński nie miał zielonego pojęcia z kim rozmawia, bo i niby dlaczego miałbym się przedstawiać?Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaUhm, to obal to, że Tonsil ssie - tylko jednostki to mówią, a sprzedaż jaka jest każdy widzi.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaZasilacz.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaRóżni się.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaCały czas o marketingu, nie zorientowałeś się jeszcze? To ta Twoja "grzeczność" o której poniżej piszesz i której Tonsilowi brak.
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postabo i niby dlaczego miałbym się przedstawiać?
Wnioski:
Zamieszczone przez krzych.s Zobacz postaNie lubię Tonsilu-Wieszczecińskiego.
Powiem jeszcze raz, cieszę się że kto podejmuje kolejna reaktywację i życzę im aby, rozwijali produkcję (może i eksport) dając kilka miejsc pracy. Tym co lubią dobry "zachodni" marketing, gratuluję kupowania ciemnoty.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Marios Zobacz postaForma marketingu to ich sprawa, może go wcale nie być. I fajnie bo za dużo jest wokół marketingu.. (nie chce rozwijać dalej myśli)
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPowiem jeszcze raz, cieszę się że kto podejmuje kolejna reaktywację i życzę im aby, rozwijali produkcję (może i eksport) dając kilka miejsc pracy. Tym co lubią dobry "zachodni" marketing, gratuluję kupowania ciemnoty..
I jak mówiłem, kończę pół-offtopa. Się nie dogadamy, bo mamy inne spojrzenia
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaStary film :) najfajniesze jest sprawdzenie charakterystyki czestotliwości, nie wiem na czym to polega i jak ona to robi ale jest
Teraz już rozumiem co to jest Tonsil - to jest fabryka DIY! Powinniśmy być dumni z nich
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postahttp://www.skleptonsil.pl/265081/gdn-20-100-3-4-ohm
http://www.skleptonsil.pl/521710/gdn-20-100-3-8-ohm
Dla kogo jest oferta w tym sklepie ?
Parametry skopiowane , tyle że impedancja zmieniona !
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcoolJeśli nowy produkt "LIBRA" jest oparty na tym głośniku to szkoda kasy na te zestawy.
Co do różnic pomiędzy starym GDN 17/50 a trochę nowszym GDN 17/40 które z zewnątrz wyglądają tak samo, to różnią się szerokością szczeliny magnetycznej i chyba wysokością cewki. Poza tym ten starszy GDN ma większą nierównomierność pasma przenoszenia (wg katalogu) i nie jestem pewien czy był produktem tonsila czy oryginałem tajwańskiego NMB montowanym w Missionach. Ten nowszy (GDN 17/40) teoretycznie powinien pracować w objętości do 15 litrów i strojony na Fs dawać pasmo -3db przy około 50hz. W Maestro S pracują takie dwa w objętości na oko 37 litrów, a bas jest "łojacy" - twardy i gwałtownie odcięty, ale dość niski biorąc pod uwagę parametry głośnika.
---------- Post dodany o 07:32 ---------- Poprzedni post o 07:21 ----------
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
Skomentuj
Skomentuj