Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czas wakacyjny, praca za granica, przerwa w DIY.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czas wakacyjny, praca za granica, przerwa w DIY.

Kto wyjachal w poszukiwaniu pieniazkow na przetworniki? :)
    Ja mam przerwe w DIY home audio, ale caraudio towarzyszy.
    Pozdrawiam z Holandii.

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
    Pozdrawiam z Holandii.
    Już tylu moich znajomych wyjechało właśnie tam :)

Kto wyjachal w poszukiwaniu pieniazkow na przetworniki?
    Ja rok temu, może nie konkretnie w tym akurat celu ale krzątała mi się po głowie taka myśl. Wydatki to to, to tamto, trzeba było kupić to siamto i koniec końców ani euraka nie poszło na głośnik :)

Lekkiego pracowania i dużo $

Skomentuj

Kto wyjachal w poszukiwaniu pieniazkow na przetworniki?
      Ja byłem 2 lata temu i chyba za rok uciekam znów z pl
      U mnie niestety też kasa nie poszła na audio tylko peugeota 407 kupiłem i wiele nie zostało

Skomentuj

Pozdrawiam z Holandii.
        a co tam robisz?
        bo coraz wiecej osob narzeka ze nawet za granica pracy coraz mniej

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          Już tylu moich znajomych wyjechało właśnie tam
          jednych ciągnie marihuana :)
          Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          Lekkiego pracowania i dużo $
          pierwsze się nie zgadza, drugie tak :)
          Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          U mnie niestety też kasa nie poszła na audio
          ja pierwszą kasę z 18-nastki straciłem na 3way tonsili :) A potem zarobione z NL na el_arbor i teraz też bym coś kupił <diabeł>
          Pawle pracuje w fabryce kosmetyków, nie na linii na szczęście. Czy mało pracy? No w sumie ciężko, moi znajomi co siedzą w NL też szukają porządnej pracy i lipa. Ja mam kontakty/wtyki/plecy dlatego pracuję. Bez tego pewnie też bym pewnie miał problem z znalezieniem roboty...

Skomentuj

ja jestem w uk i z dnia na dzien mozna zmienic... przynajmniej teraz w sezonie jest tego multum szczegolnie w nadmorskich miejscowosciach :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
              przynajmniej teraz w sezonie jest tego multum szczegolnie w nadmorskich miejscowosciach
              czyli pewnie to samo co u nas...
              ale tam juz zapewne trzba dobrze jezyk znac

a nie widziales moze ogloszen w branzy audio?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                Jaką robotę masz na myśli?

Skomentuj

nie wiem - nawet montaz w fabryce
                  mysle zeby sie wyrwac stad

Skomentuj

nie wiem - nawet montaz w fabryce
                    W sumie dobry pomysł.

mysle zeby sie wyrwac stad
                    Ja mam mieszane uczucia jeśli chodzi o wyjazd za granicę, nasłuchałem się od znajomych dużo różnych rzeczy, dobrych (których jest w sumie więcej) i tych złych.
                    Najbardziej martwi mnie jedna rzecz: co zrobię jeśli będzie mi tam dobrze, jednocześnie zarabiając dużo więcej kasy niż w Polsce... czy wrócić do Polski czy nie wracać, bo niby po co?
                    Wiadomo że w Polsce jest rodzina i znajomi, ale tak jak już pisałem i wiem od znajomych, że ci którzy wrócili tylko się wkurzają że tam było świetnie a tu w Polsce jest lipa, i znów muszą zapierdzielać za grosze.
                    Można też uzbierać tyle kasy aby coś w Polsce otworzyć własnego... ale wszyscy wiemy jak to jest w Polsce...
                    Dla mnie taki wyjazd łączy się z zostaniem tam na długi czas. Moi znajomi siedzą już za granicą kilka lat, poznali tam Polki które też wyjechały za kasą, są razem, żyje im się dobrze, nie mają zamiaru wracać.

Skomentuj

dostrzegasz problem ktorego na sile nie chce zobaczyc moja dziewczyna...
                      plany byly takie zeby wyjechac, nazbierac i wrocic...
                      ale jak sam widzisz jak sie uda to nie ma sensu juz wracac

Skomentuj

z audio nie widzialem, u mnie jest fabryka ekskluzywnych jachtow szukaja caly czas spawaczy, elektrykow, stolarzy itp stawki od 12f w gore. Ja dylematu nie mam mam tu rodzine, dom i raczej po studiach do pl juz nie bede mial po co wracac :)
                        fachowcy i ludzie z kwalifikacjami maja dobre zycie za granica najgorzej jak ktos nie ma zadnego papieru badz nie ma fachu w reku wtedy stawki odpowiednio nizsze

Skomentuj

fachowcy i ludzie z kwalifikacjami maja dobre zycie za granica najgorzej jak ktos nie ma zadnego papieru badz nie ma fachu w reku wtedy stawki odpowiednio nizsze
                          A mógłbyś napisać jakiej pracy może się spodziewać człowiek który nie ma "papieru"? (nie żebym nie miał papieru, bo akurat mam mechanika, ale w tym zawodzie nie chcę pracować)
                          Czy na takiego człowieka za granicą tylko czeka praca typu "zmywak" lub zbieranie owoców?
                          Znajomy (po szkole elektronicznej) który pracował ze mną w Pilkingtonie, wyjechał do Londynu i tam przyjęli go do pracy przy montażu szkiełek do zegarów lotniczych, tylko dlatego że pracował w Polsce ze szkłem.

Skomentuj

Ja póki co próbuje stać na nogach w Polsce, wiadomo, że zarobki za granicą są większe ale u nas tragedii nie ma, chyba że ktoś za nic nie robienie chciał by kasować 3tysie. Bo znam takich którym te 3 tysiące to mało. Tylko wiadomo ja jestemdużo młodszy to i wydatki odpowiednio mniejsze.
                            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Marian, obadaj robote na poczatek przez jakies biuro kumpel tak wyjechal do nl, porobil pol roku przez agencje i dogadal sie z tamtejszym szefem przez tlumacza na lepszych warunkach i bez posrednikow Siedzi juz tam prawie 2 lata i nie ma zamiaru wracac do pl...

Skomentuj

ja nie widziałem, zresztą chciałem pracować tutaj w tej brażny ale aby dostać się do firmy wymagają holenderskiego...
                                Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                poznali tam Polki które też wyjechały za kasą, są razem, żyje im się dobrze,
                                kto wie jak życie się potoczy :)
                                Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
                                Marian, obadaj robote na poczatek przez jakies biuro
                                poznałem wielu polaków pracujących przez pośredników. Wszysxcy narzekali! Ale najcierpliwsi i dążący do celu dostawali kontrakty po roku czasu. I siedzą dalej. Wielu czaska robotę przez 5 lat a potem wraca do Polski z fajnym autem i połową kasy na dom :)

---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post o 21:37 ----------

PS. Maxi to ty? od gry SC online?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Maxi to ty? od gry SC online?
                                  No raczej... sz

Skomentuj

Wielu czaska robotę przez 5 lat a potem wraca do Polski z fajnym autem i połową kasy na dom :)
                                    To tak jak ja. W końcu ruszyła budowa domu na który zbierałem wyjeżdżając z dziewczyną ( teraz żoną ) jakieś 6 lat temu na podbój Europy.W tym czasie zmieniły nam się gusta, i zmieniliśmy projekt, ale najważniejsze to wrócić do wybudowanego i najważniejsze wykończonego w pełni domu, a nie do szaraka, nieotynkowanego ze zwisającymi żarówkami zamiast lamp ( dość częsty widok w mojej okolicy)
                                    Co do moich znajomych to wielu wyjeżdzało do UK w czasie jak ja robiłem liceum wieczorowe marząc o maturze i jak najszybszym wyjeżdzie bo mimo tego że pracowałem w dzień to ciężko mi było na cokolwiek odłożyć ( najbardziej wnerwiały mnie te wszystkie półgłowki po podstawowce, ktorzy przylatywali co parę miesięcy na urlop do Polski szastać kasą i wozić się kupionymi burackimi golfami, opowiadając kim to oni tam są. Masakra... a my z kumplami dalej pod blokiem z butelką i piwkiem marzący o wyjeżdzie z szarej rzeczywistości)

Co do osób myślących o wyjeżdzie, to próbujcie jak nadaży się okazja/ nie zawsze będzie łatwo. Sam też miałem różne niewypały o których można byloby godzinami opowiadać. Poznałem naprawdę wielu "polaczków" ktorzy wyh...jają każdego, żeby tylko zarobić kasę i zaoszczędzić każdy możliwy grosik/ mieszkając w 4 osoby na 20m2, albo kilka lat w samochodzie osobowym pod Ikeą :razz: oj działo się, działo....nie wiecie do czego zdolni są ci nasi "polakery".

Skomentuj

Każdy kto stanie na nogi i zaczyna żyć godnie nie będzie widział sensu wrócić do Polski, nawet największy patriota. (chyba że patriota milioner )

fabryka ekskluzywnych jachtow
                                      :drool:
                                      szukaja caly czas ...stolarzy
                                      Ehhhhh... :)
                                      Widział bym się w tym gdyby to była twórcza praca...; co innego gdyby chodziło o godzinne stanie przy taśmie i monotonne wykonywanie na produkcji tych samych elementów.

Nie na temat...
                                      Teraz w Polsce pracuję w firmie produkującej meble wypoczynkowe 90% produkcji idzie na eksport (Belgia) jeden fotel to 5-6tyś zł na nasze. Dziennie teoretycznie jeden człowiek mógł by zrobić np. do 5 szt. takich i co z tego jak ja mam stawkę godzinną i w umowie mam naszą najniższą krajową. Tak to u nas w kraju.

Skomentuj

z ......... u mnie jest fabryka ekskluzywnych jachtow szukaja caly czas spawaczy, elektrykow, stolarzy.............

Czy miasteczko ma w nazwie minister czy jakoś tak???

Bo w 2004 roku miałem tam jechać do pracy.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X