Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kable do kolumn.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Co co DaVinci - to są to dwie żyły w izolacji, wokół tego jakieś włókna idące współbieżnie z żyłami miedzianymi, całość jest owinięta czymś w rodzaju papierowej owijki i na koniec gruba izolacja - fajnie wykonany kabelek choć dość sztywny.
    Procab jest identycznie wykonany.

Skomentuj

Tak
      Sa bardzo podobne do siebie
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Temat można zamknąć, kupiłem procaby ls15 pod monitorki, do Bolero zostawiam te co mam. A przy okazji dziękuję za parę ciekawych informacji nt kabli

Pozdrawiam
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Temat może być otwarty, bo za chwilę ktoś może zapytać o to samo.

Skomentuj

Ja uzywam solid core od jantzena :P Wewnatrz i na zewnatrz kolumny. Drogie to troche ale jest roznica w stosunku do procaba
            W ramach tego forum to chyba jeszcze akceptowalny koszt kabla glosnikowego , right?

Skomentuj

Jaka różnica ? :)
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Pharoh widze nie pewność w twoich słowach
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                  Drogie to troche ale jest roznica w stosunku do procaba
                  W jakości izolacji, wykonania i miękkości przewodu na pewno jest.
                  Jeśli chodzi o przenoszenie sygnału to wydaje mi się, że to bardziej autosugestia :) jeżeli porównywać przewody o tym samym lub podobnym przekroju.

Jak wydaje się kilka kzł na kolumny, to myślę, że można sobie pozwolić na droższe przewody jeśli ktoś będzie lepiej spał dzięki temu

Skomentuj

Panowie jakie kable byście polecali do Harman Kardon BDS-7773, oczywiście w rozsądnej cenie

Skomentuj

Jakiekolwiek miedziane o wystarczającej długości i na tyle ładne, żeby koleżanka małżonka nie sarkała.
                      Mnie czekają poszukiwania kabli w turkusowe izolacji... nawet nie pytajcie.

W skrócie: kable nie mają wpływu na dźwięk. Jedynym miejscem w którym ewentualnie mogą, jest połączenie gramofonu z tempem.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź, a przekrój 2,5mm^2 będzie odpowiedni? Bo koledze wciskają 6mm^2 ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez zombeks Zobacz posta
                          Dzięki za odpowiedź, a przekrój 2,5mm^2 będzie odpowiedni?
                          Tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz posta
                            W skrócie: kable nie mają wpływu na dźwięk. Jedynym miejscem w którym ewentualnie mogą, jest połączenie gramofonu z tempem.
                            Dokładnie przewody nie są elementem aktywnym, to tylko audiofilski bełkot, że coś znaczą :)
                            W technice audio mamy do czynienia z małymi częstotliwościami, to nie dziesiątki GHz, żeby takie rzeczy miały wpływ, niech audiofile transportują dźwięk falowodami .

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz posta
                              kable nie mają wpływu na dźwięk.
                              Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                              Dokładnie przewody nie są elementem aktywnym, to tylko audiofilski bełkot, że coś znaczą
                              Czy robiliście ślepe testy pomiędzy kablami za 5zł a 500zł że tak piszecie? (jest tu kilku userów którzy słyszą różnicę, czy to będzie la plus czy na minus to już co innego, ale różnica jest)
                              Osobiście nie testowałem, ale też nie piszę że tej różnicy nie ma.

Było już kilka tematów o kablach, zawsze były kłótnie.
                              Chcecie aby ten również był zamknięty?

---------- Post dodany o 09:27 ---------- Poprzedni post o 09:26 ----------

Wiele razy o tym pisano, warto kupić lepszy kabel od zwykłego za 3zł, ale max do 20zł za metr (Cordial, Klotz), dalej to już jak kto woli.
                              Jak ktoś po ślepych testach nie słyszy różnicy to niech nie kupuje, bo mu taki nie potrzebny... a jak ktoś słyszy i jest w stanie wydać na tą różnicę pieniądze to kto mu zabroni.
                              Najgorsi są Ci którzy nie słyszeli/nie widzieli a mówią jak by słyszeli/widzieli.

Skomentuj

Ja nie twierdzę, że pomiędzy kablem za 2zl a 20 różnicy może nie byc, chodzi mi, że powyżej tych 20 zł jak mówisz nie ma sensu kupować.

Skomentuj

Ja mam swojego sprawdzonego dostawcę z Allegro :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hmm tak się zastanawiam, nadał by się na połączenie wewnętrzne dla 15W/4531G00 ?

http://www.ebay.co.uk/itm/Valab-16-A...item460ceedc50

Czy może lepiej szukać kabli* diyaudio.pl/obrazki.html *13AWG tak jak poleca Troels dla wooferów ?

Skomentuj

Proponuje Kimber Kable PR4 Gdzieś widziałem porównanie pojemności czy indukcyjności - w każdym razie jakiś jego parametr był wyraźnie mniejszy od typowego kabla dwużyłowego z powodu geometrii splotu. Znaczenie dla brzmienia jest żadne przy typowych długościch, ale przynajmniej można się pochwalić przed znajomymi jak wielka wagę się przyłożyło do szczegółów technicznych swojego "systemu" :-)

Skomentuj

Ja posiadam i Procaba i Jantzena 5N, plus Jantzena jest taki ze jest miękki i ładnie się kładzie, za to Procab ma lepsze zabezpieczenie (oplot)

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                                          ale przynajmniej można się pochwalić przed znajomymi
                                          Najlepszy patent na to, to jest włożenie kabla w ładny oplon, a na sam koniec dać ładne banany czy coś tam innego.
                                          Taki kabel wygląda świetnie, a ściemnić można cokolwiek sąsiadowi :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X