Zamieszczone przez LuSzTi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kable do kolumn.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaDrogie to troche ale jest roznica w stosunku do procaba
Jeśli chodzi o przenoszenie sygnału to wydaje mi się, że to bardziej autosugestia :) jeżeli porównywać przewody o tym samym lub podobnym przekroju.
Jak wydaje się kilka kzł na kolumny, to myślę, że można sobie pozwolić na droższe przewody jeśli ktoś będzie lepiej spał dzięki temu
Skomentuj
-
Jakiekolwiek miedziane o wystarczającej długości i na tyle ładne, żeby koleżanka małżonka nie sarkała.
Mnie czekają poszukiwania kabli w turkusowe izolacji... nawet nie pytajcie.
W skrócie: kable nie mają wpływu na dźwięk. Jedynym miejscem w którym ewentualnie mogą, jest połączenie gramofonu z tempem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zombeks Zobacz postaDzięki za odpowiedź, a przekrój 2,5mm^2 będzie odpowiedni?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz postaW skrócie: kable nie mają wpływu na dźwięk. Jedynym miejscem w którym ewentualnie mogą, jest połączenie gramofonu z tempem.
W technice audio mamy do czynienia z małymi częstotliwościami, to nie dziesiątki GHz, żeby takie rzeczy miały wpływ, niech audiofile transportują dźwięk falowodami.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz postakable nie mają wpływu na dźwięk.Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaDokładnie przewody nie są elementem aktywnym, to tylko audiofilski bełkot, że coś znaczą
Osobiście nie testowałem, ale też nie piszę że tej różnicy nie ma.
Było już kilka tematów o kablach, zawsze były kłótnie.
Chcecie aby ten również był zamknięty?
---------- Post dodany o 09:27 ---------- Poprzedni post o 09:26 ----------
Wiele razy o tym pisano, warto kupić lepszy kabel od zwykłego za 3zł, ale max do 20zł za metr (Cordial, Klotz), dalej to już jak kto woli.
Jak ktoś po ślepych testach nie słyszy różnicy to niech nie kupuje, bo mu taki nie potrzebny... a jak ktoś słyszy i jest w stanie wydać na tą różnicę pieniądze to kto mu zabroni.
Najgorsi są Ci którzy nie słyszeli/nie widzieli a mówią jak by słyszeli/widzieli.
Skomentuj
-
Hmm tak się zastanawiam, nadał by się na połączenie wewnętrzne dla 15W/4531G00 ?
http://www.ebay.co.uk/itm/Valab-16-A...item460ceedc50
Czy może lepiej szukać kabli* diyaudio.pl/obrazki.html *13AWG tak jak poleca Troels dla wooferów ?
Skomentuj
-
Proponuje Kimber Kable PR4 Gdzieś widziałem porównanie pojemności czy indukcyjności - w każdym razie jakiś jego parametr był wyraźnie mniejszy od typowego kabla dwużyłowego z powodu geometrii splotu. Znaczenie dla brzmienia jest żadne przy typowych długościch, ale przynajmniej można się pochwalić przed znajomymi jak wielka wagę się przyłożyło do szczegółów technicznych swojego "systemu" :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaale przynajmniej można się pochwalić przed znajomymi
Taki kabel wygląda świetnie, a ściemnić można cokolwiek sąsiadowi :)
Skomentuj
Skomentuj