Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak to się robi u naszych sąsiadów :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To jest akurat dobrze udokumentowany przykład jak nie należy robić zwrotnicy, kolumn. No chyba, że do sypialni podając im 1W. Zmarnowane 500€!
    Są w tych gazetkach jakieś fajne projekty, schematy zwrotnic do 3 way?
    Last edited by KonradRak; 13.10.2014, 20:34.
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

oczami wyobraźni widzę jak górna obudowa hałasuje o ten stojaczek albo trącam kolumnę i ta leci na podłogę..

Skomentuj

O której piszesz?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

o tej z postu #20 kaki, Scan i buda ze sklejki. Buda fajny kształt i w ogóle, tylko łączenie bym inaczej zrobił bo teraz kołki widać z tyłu ale jajko takie na podstawce niezbyt szerokiej to czy ja wiem..

ps. ktoś może wrzucić artykuł o tym kinie z 6/2013, szkoda że ja ni w ząb niemieckiego
          Last edited by malikowy; 13.10.2014, 22:36.

Skomentuj

Jutro wrzuce znaczy dzis jak wstane:)

Skomentuj

Te kołki nie sa konieczne
              Nie musisz ich używać

A co do podstawki to kolumna bedzie wystarczająco ciężka, zeby stała na niej stabilnie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Warto by gdzieś to umieścić aby każdy mógł ściągnąć. Zawsze coś ciekawego można podpatrzeć :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                  Są w tych gazetkach jakieś fajne projekty, schematy zwrotnic do 3 way?
                  jutro mam wolne to na szybko rzucę okiem jak coś znajdę to podeśle

Skomentuj

Nowe numery

Skomentuj

Ob widze
                      Chetnie bym popatrzył
                      Pewnie jeden Kaszub tez :P

Wrzucisz scany?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ciekawa linia transmisyjna, z komorą rezonansową. Szkoda, że to po niemiecku.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                          Ciekawa linia transmisyjna, z komorą rezonansową. Szkoda, że to po niemiecku.
                          :) Wiec trzeba zbudowac polską

Skomentuj

Ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z ta charakterystyką w bombonach powyżej 10k, ktora ma kierunek startującego samolotu albo i rakiety kosmicznej? Czy coś źlemczytam?

Skomentuj

Mi chodzi po głowie taki projekt z dwoma morelami na środku uzupełnionymi wstęgą jak na okładce z lewej ale z 4 wooferami symetrycznie ( w osobnych modułach ). Gdyby tylko było więcej czasu ...

Skomentuj

Ma ktos linka do calej gazetki Hobby hifi 6/2014?

Skomentuj

Szukaj tutaj:

http://www.hobbymagazines.org/

http://www.pdfmagazines.org/

http://magzus.com/

http://www.pdf-mags.com/

http://ebook-free-download.net/

Skomentuj

Proszę bardzo :) mi się też podoba ale jak to gra..?? może na wakacje se to sprawie ino co ja z tym zrobię potem jak mi się nie spodoba :P

- - - - - aktualizacja - - - - -

cena spadła :)
                                    http://www.oaudio.de/Lautsprecher-Ba...l-Bausatz.html

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Ma ktos linka do calej gazetki Hobby hifi 6/2014?
                                    może na dniach kupie jakieś archiwalne numery w pdfie to ten tez wezme chyba 3 euro kosztuje albo napisz co cie interesuje to ci scany podeślę
                                    Last edited by lonevolf; 13.12.2014, 20:16.

Skomentuj

Podobają mi się te charakterystyki od linijki :) natomiast kiedys oglądałem jakas stronę niemiecka gdzie ludzie dawali projekty swoje i z czasopism i wiele nawet na porządnych i drogich glosnikach wyglądały jak Tatry...

Skomentuj

Stworzona jedna komórka np. w Polsce a najlepiej w Europie do celów pomiarowych a dokładnie porównawczych. Może ZapAudio podejmie temat? Oczywiście charakterystyki "nie grają" ale w końcu poznalibyśmy prawdziwe osiągnięcia Hiendowych kolumn za dziesiątki tysięcy złotych. Myślę że byłby niezłe jaja.

Skomentuj

Zap robi swoje i nie interesuje się teoriami spiskowymi :)

Nie ma jednej reguły na dobre brzmienie, a płaska charakterystyka tegoż także nie gwarantuje. Najważniejsze Aby każdy konstruktor" robił swoje dobrze, nie kopiował innych i miał czyste sumienie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X