Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nabór nowych moderatorów? zgłoś swojego kandydata!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nabór nowych moderatorów? zgłoś swojego kandydata!

drodzy forumowicze

pracy zwiazanej z forum jest coraz wiecej, a nam czasu nie przybywa
    w zwiazku z tym pomyslelismy ze przydalby sie nowy moderator do pomocy

jezeli widzisz odpowiednia osobe, ktora nadaje sie na takie stanowisko to prosze o propozycje
    na koncu zrobimy ankiete z odpowiednimi kandydatami

chetnym przypominam ze stanowisko moderatora to glownie obowiazki, a korzysci praktycznie brak :p

Wpisujcie nicki, z tej grupy się kogos wybierze i ankiete zrobimy.

O ile będą chętni do tej brudnej roboty ;-)

Skomentuj

.3lite, Hermes, taz, borys, gavron04 (byłyby dwa ptaszyska w ekipie :P)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pogromca mitow, .3lite, Comandante W, El_liero
        Last edited by Hermes; 11.06.2015, 11:51.
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Kolegi Comendante to ja tu dobre pół roku nie widziałem

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            .3lite, Hermes, taz, borys, gavron04 (byłyby dwa ptaszyska w ekipie :P)
            To, że od 2tyg siedzę na forum od 7, czasami od 6 do 24 lub nawet 1 nie oznacza, że mam czas .... Ale miło :)
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Fakt, nie logował się od dłuższego czasu. Czym to jest spowodowane? Nie wiem.
              Wiedzę ma dużą, jest opanowany i obiektywny. Moim zdaniem świetna kandydatura na moderatora (jak i pozostałe osoby wymienione przeze mnie).
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

.3lite, Hermes, taz, borys, gavron04, Micwoj

Skomentuj

El_liero

Skomentuj

dzwiedziu

Skomentuj

Marian

Skomentuj

Warto może rozważyć "dwa rodzaje moderatorów". Z jednej strony osoby, które są oblatane w tematach od strony technicznej - to jest OK. Natomiast ja widziałbym jeszcze w roli moderów osoby, które może mają mniejsza wiedzę (za moment podam kandydatów - proszę o nie odbieranie tego jako umniejszanie wiedzy tych osób, bo nie o to chodzi :) ), ale za to są spokojne, mają generalnie sprawiedliwy ogląd tego, co dzieje się na forum i potrafią wypowiadać się w sposób powiedziałbym wyważony.

Myślę, że dobre kandydatury z pierwszej grupy to gavron04, El_liero, borys, zbig i pewnie jeszcze kilku. Z drugiej grupy widziałbym kolegów: Marios, Żółwik, może Jacek Zieliński (choć on ostatnio chyba rzadziej tutaj bywa). Oczywiście część z tych osób pasuje do obu grup.

W roli moderatora widziałbym jeszcze kolegę LuSzTi - choć ta kandydatura pewnie będzie budzić niepotrzebne emocje

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                          są spokojne, mają generalnie sprawiedliwy ogląd tego, co dzieje się na forum i potrafią wypowiadać się w sposób powiedziałbym wyważony.
                          Dodałbym do tego wymaganie, aby była to osoba z dużą dawką czasu, tzn taka która spędza na forum dosyć chwilkę.
                          W moim mniemaniu nie potrzeba osoby z wielką wiedzą, bo tacy już są. Irek i Yoshi mają wiedzę, jednak dawno nie widziałem ich akcji jako "mod", no chyba że robią coś czego nie widać. Wydaje mi się, że ekipa bardziej ucieszyłaby się z osoby solidnej i pracowitej, niż z kogoś wszechwiedzącego.

Ze swojej strony proponowałbym kolegę dabyla. Zawsze imponuje mi treściwością, prostotą przekazu i wyważeniem swoich wypowiedzi. Kwestia jak u niego z czasem i chęcią

Edit: Nie żebym uważał, że dabyl wiedzy nie ma... swoje pewnie wie
                          Last edited by waloos; 11.06.2015, 14:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Kolegi Comendante to ja tu dobre pół roku nie widziałem
                            Nie pół roku. Nie ma wpisów od stycznia ubiegłego roku.
                            Od zaistnienia rozbieżności rozumienia tego, jakim językiem należy posługiwać się na forum technicznym.
                            O ile zgadzam się, że w kwestiach technicznych powinien to być język prosty, to nie rozumiem i nie akceptuję uporu w obronie stosowania języka niepoprawnego i używania błędnych określeń. Właśnie takie stosowanie języka czyni go niezrozumiałym.
                            Nie widzę powodu, by forum musiało akceptować jedynie język ubogi. Prostotę czyni oszczędna precyzja, a nie ubóstwo jezykowe, niechlujstwo i ignorancja. Tolerowanie tych ostatnich czyni język jedynie prostackim.
                            W wątku Spam Post kilkakrotnie wyjaśniałem i uzasadniałem swoje stanowisko.
                            Proszę mi wybaczyć, ale nie uznaję postawy "z miłą chęcią poczytałbym Twoje posty w tym temacie o ile napiszesz je po ludzku", a to dlatego, że to właśnie ja dokładam starań, by pisać po ludzku, a skoro taką postawę się zwalcza i wykpiwa, to niestety... nie na moje siły jest walczyć z adminami i moderatorami forum: oni decydują, kogo i jak chcą. Po co mi gęba dziwoląga, co to pisząc po polsku upiera się, żeby pisać po polsku.
                            Ideą "Skoro wszedłeś między wrony musisz krakać jak i one" bardzo się brzydzę i jest dla mnie nieakceptowalna.
                            I właśnie dlatego nie ma wpisów.

Skomentuj

przypominam ze pogromca byl juz wybrany na moderatora, ale sam zrezygnowal ze stanowiska!
                              tak wiec raczej odpada
                              Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                              Od zaistnienia rozbieżności rozumienia tego, jakim językiem należy posługiwać się na forum technicznym.
                              chyba nie chodzi o mnie? :(

Skomentuj

Siebie bym wdzial
                                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

To by musiał powstać specjalny dział "Sony" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    chyba nie chodzi o mnie?
                                    W zasadzie nie, Pawle, choć Yoshi użył argumentu "Paweł S też wspominał, że po prostu tego się nie da czytać i nic z tego nie rozumie.".

Przypomnę, że chodziło o zasadność mojej interwencji na błąd terminologiczny:
                                    Uwagę zwróciłem sprawcy kulturalnie i w ramach nienatematu. Zdziwiła mnie więc reakcja, w której zastosowano argument odwracający uwagę od istoty rzeczy. Zamiast przyznać mi rację, zarzucono mi, że to ja piszę bełkot niezrozumiały dla "normalnych" ludzi, niedopuszczalny na forum technicznym, gdzie to ma być pisane prosto, zrozumiale, jasno.
                                    Hm.
                                    Brawo.
                                    Zupełnie jakby to o to chodziło, co i w jakim stylu kto pisze, zamiast o właściwe stosowanie terminów i określeń. Ale niech będzie.
                                    Wierzę Yoshiemu, że uczestnicy forum posługują się "językiem normalnym". Ale dlaczego ma to być bezwarunkowy przymus?
                                    Problem w tym, że istnieje norma preskryptywna i norma deskryptywna.
                                    Norma presktryptywna określa, jak powinno być, a norma deskryptywna mówi, jak (najczęściej) jest.
                                    Dla mnie normalny język polski to język polski poprawny. Ale z rozkładu Gaussa, większość poprawnie nie mówi.
                                    Moim zdaniem warto ten średni nieciekawy poziom dźwigać lub przynajmniej próbować, bo język jest naszym wspólnym, ginącym dobrem. Ale wyszło, że to tylko moje osamotnione zdanie.

Skomentuj

ifonik

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Comendante W, doceniam że piszesz poprawnie po polsku co jest spotykane coraz rzadziej, jednak uważam że Twoje posty po prostu czasem czyta się "ciężko". Na forum ludzie są przyzwyczajeni do wyłapywania najważniejszych informacji a Twoje posty często to utrudniają ( mówię o temacie TL) nie dlatego że są napisane źle czy niechlujnie, tylko w bardzo nietypowy sposób oraz z użyciem słów rzadko używanych i nie przez wszystkich znanych. Ciężko jest co dwa zdania googlować znaczenie słowa.
                                        To takie moje spostrzeżenie

Skomentuj

Czaruję...
                                        X