Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nabór nowych moderatorów? zgłoś swojego kandydata!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
    W zasadzie nie, Pawle, choć Yoshi użył argumentu "Paweł S też wspominał, że po prostu tego się nie da czytać i nic z tego nie rozumie.".
    nadal jak widze twoje wypowiedzi to smiac mi sie chce... ale to raczej swiadczy o mnie a nie o tobie...

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
    ifonik
    i humor lepszy

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Ze swojej strony proponowałbym kolegę dabyla.
      Dziękuję za uznanie - to miłe. Niestety ja nie dysponuję odpowiednią ilością czasu. Ostatnio trochę wypadłem z obiegu i teraz śledzę forum głównie jako bierny obserwator. Poza tym chyba jednak nie nadaję się do tego - obawiam się, że czasami, np w obliczu sporów i pyskówek, które się tutaj pojawiają (raczej sporadycznie, ale jednak), mógłbym nie być do końca obiektywny

Nie na temat...
      PS: ja tam zawsze lubiłem czytać to, co na forum zamieszczał Comandante

Skomentuj

No widzicie Panowie, ja tu z przyjemnością czytam posty kolegi Comandante W. Nie wierzę, że komuś naprawdę sprawiają one trudności, a jeśli tak, to faktycznie może trzeba się douczyć. Nie podoba mi się sam fakt napiętnowania go za to, że po prostu pisze poprawnie.

W przypadku wyboru moderatora zapewne zagłosowałbym na Pogromca Mitów, ale skoro nie chciał to nie ma sensu go zmuszać. W każdym wypadku powinna być to osoba, która jest na forum w miarę często i mniej więcej wie z czym wszystko się je. Nie potrzebna nam osoba z dużą wiedzą, ponieważ najwidoczniej z tym idzie również arogancja i beznadziejna postawa od strony świecenia przykładem moderatora.

Skomentuj

Proponuję nie koniecznie kierować się dużą ilością projektów czy wiedzą techniczną a raczej kulturą wypowiedzi, częstotliwością pojawiania się na forum i umiejętnościami zapobiegania sytuacjom konfliktowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            No widzicie Panowie, ja tu z przyjemnością czytam posty kolegi Comandante W. Nie wierzę, że komuś naprawdę sprawiają one trudności, a jeśli tak, to faktycznie może trzeba się douczyć. Nie podoba mi się sam fakt napiętnowania go za to, że po prostu pisze poprawnie.
            Jak widzisz jednak komuś sprawiają skoro ktoś mu na to zwrócił uwagę.
            Dla mnie nie jest to problem, jednak starałem wytłumaczyć zarzuty w stronę Comendante W odnośnie jego wypowiedzi.

Każdy ma prawo pisać jak chce a tym bardziej mile widziane jest poprawne pisanie po polsku.

Paweł, może napisz jakie obowiązki będą czekać przyszłego moderatora żeby wiedział na co się pisze.
            Last edited by Rfck; 12.06.2015, 12:02.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
              Jeśli dyskusja na temat formy wypowiedzi będzie kontynuowana to proszę uprzejmie przenieść ją w inne miejsce (spam post, nowy temat ).

Nie potrzebna nam osoba z dużą wiedzą
              A ja uważam, że nie potrzebna jest osoba która będzie sprawować wyłącznie funkcję "porządkową".
              Tylko taka która będzie w swoich wypowiedziach wstanie zawrzeć jakąś wiedzę .
              Natomiast forma tych wypowiedzi schodzi na plan dalszy .

Skomentuj

Dziekuje osobom, ktore mnie wskazaly. Jednak chcialbym zaznaczyc, ze na zaszczytnym stanowisku moderatora niebardzo sie widze :)
                Jest jakis termin skladania propozycji na to stanowisko?

Skomentuj

Na forum jestem od dawna kilku moderatorów przeżyłem z moje strony proponowałbym:

Hermes, taz, borys, Pogromca Mitów, Comendante W, dabyl może Marios?

Wszyscy mają odpowiednią wiedzę wszyscy pomagają na forum i prezentują duża kulturę wypowiedzi.

Dla mnie idealnym moderatorem był LuSzti ale zrezygnował bo go ludzie obrzucali o prywaty, właśnie dlatego nie powinno się wybierać na moderatorów ludzi którzy nie ma co ukrywać sporo na audio "zarabiają"(nie chodzi o dodawanie sporo projektów z płytkami a typowy zarobek) by nie padły oskarżenia o tzw. "prywatę" - tutaj ukłon w stronę "accufejsowców" :) Chyba ze będziemy godzić sie na ewentualne kwasy w kolejnych miesiącach...
                  Last edited by dj_zibi; 12.06.2015, 12:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    A ja uważam, że nie potrzebna jest osoba która będzie sprawować wyłącznie funkcję "porządkową".
                    Tylko taka która będzie w swoich wypowiedziach wstanie zawrzeć jakąś wiedzę .
                    Natomiast forma tych wypowiedzi schodzi na plan dalszy .
                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    pracy zwiazanej z forum jest coraz wiecej, a nam czasu nie przybywa
                    w zwiazku z tym pomyslelismy ze przydalby sie nowy moderator do pomocy
                    W takim wypadku trzeba się zdecydować, czy ta osoba ma być pomocna na forum względem użytkowników, czy może operować wiedzą na poziomie, którą rozumieją tylko nieliczni. W każdym wypadku zobacz ilu jest moderatorów, z tego co wiem to akceptacja tematów w ogłoszeniach trwa nawet kilka dni, a przecież to góra kilkadziesiąt sekund roboty. Moim zdaniem nie jest potrzebny moderator, który zamiast pomagać użytkowników, szuka wyzwań w postach dla swojego intelektu.

Skomentuj

a mnie czemu nikt nie zaproponował? czuję się dotknięty!

Skomentuj

trwa nawet kilka dni
                        Bez przesady . To pojedyncze przypadki i zwykle jak ogłoszenie nie jest akceptowane przez dłuższy czas to po prostu nie spełnia wymogów formalnych . Wystarczy wysłać PW bezpośrednio do moda albo zgłosić "na panel" .
                        Zresztą nie wydaje mi żeby czas akceptacji ogłoszeń był najpilniejszym do rozwiązania problem .
                        który zamiast pomagać użytkowników,
                        Żeby mógł pomagać musi ogarniać jakoś temat .
                        Paweł podkleił FAQ i co ? Sam je pisze . Jakoś nie ma chętnych .
                        Tematy początkujących też zwykle ogrania nie kto inny tylko Paweł bo albo nie mogą dostać sensownej odp. albo nikomu nie chce się odpisać.
                        A jak jest jakiś bardziej skomplikowany problem to odp. wciąż te same osoby których liczbę policzysz na palcach jednej dłoni .
                        Według statystyk jest ponad 1k aktywnych userów .

Stara gwardia ma już swoje widzimisię i zdaje sobie sprawę, że trudno nam się czasami wznieść ponad to.
                        Starość nie radość

Skomentuj

Bez przesady . To pojedyncze przypadki i zwykle jak ogłoszenie nie jest akceptowane przez dłuższy czas to po prostu nie spełnia wymogów formalnych . Wystarczy wysłać PW bezpośrednio do moda albo zgłosić "na panel" .
                          Zresztą nie wydaje mi żeby czas akceptacji ogłoszeń był najpilniejszym do rozwiązania problem .

Tematy początkujących też zwykle ogrania nie kto inny tylko Paweł bo albo nie mogą dostać sensownej odp. albo nikomu nie chce się odpisać.
                          A jak jest jakiś bardziej skomplikowany problem to odp. wciąż te same osoby których liczbę policzysz na palcach jednej dłoni .
                          Według statystyk jest ponad 1k aktywnych userów .

Stara gwardia ma już swoje widzimisię i zdaje sobie sprawę, że trudno nam się czasami wznieść ponad to.
                          Starość nie radość
                          Może dlatego warto dać "porządzić" młodym tym którym się chce i dla kogo to będzie zaszczyt...

Skomentuj

raven ale tu jest też druga strona medalu. Często dzieje się tak, że po odpowiedzi przez jakiegoś mniej obytego usera, przychodzi bardziej doświadczony i podważa to co ten pierwszy powiedział. I jest to okej, jeżeli całkiem się mylił, ale często jest tak, że temu drugiemu nie pasuje to do jego koncepcji. No i zaczyna się nie potrzebna dyskusja.
                            Parę razy na forum była poruszana sprawa tylko jednej słusznej koncepcji i niestety ale jest tu parę doświadczonych osób, które bardzo sprzeciwiają się, jeżeli zasugeruje się coś mniej zgodnego ze sztuką w ich mniemaniu.
                            To skutecznie hamuje tych mniej doświadczonych, ale też w miarę ogarniętych userów przed większym udzielaniem się.

Skomentuj

a pozniej dolphin ma pretensje ze zajmuje sie banalami!

A my słuchamy na pw że Paweł się pierdołami zajmuje zamiast akceptacją ogłoszeń zarówno tych drobnych jak i grupowych...
                              Możemy tak się licytować ale nie o to chyba chodzi... :glare:
                              dolphin123
                              Last edited by dolphin123; 12.06.2015, 23:00.

Skomentuj

A jakby zrobić listę chętnych? później głosowanie. Każdy kojarzy ileś tam userów, styl pisania, różne sytuacje kiedy sie ten czy tamten przysłużył albo podpadł. Można ustalić delikwenta na miesiąc, później referendum czy ma zostać na dobre, czy ekipa sobie nie życzy.

Skomentuj

poczekamy do konca miesiaca na propozycje
                                  pozniej powiedzmy przez cale wakacje (wiele osob wyjezdza) bedzie wisiala ankieta
                                  na podstawie wynikow ankiety zobaczymy kogo i na ile sie wybierze

Skomentuj

Hermes, borys, Pogromca Mitów-może się przekona widząc jakie ma poparcie.

Skomentuj

Marios.

Zrównoważony, pomocny, aktywny.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                        Marios.

Zrównoważony, pomocny, aktywny.
                                        Tez bym widzial Mariosa lub Hermesa.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                          młodym tym którym się chce i dla kogo to będzie zaszczyt...
                                          No to niech się wykazują :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X