Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomysły na rozwijanie diyaudio.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem czy ktoś podał taki pomysł, ale:
    Można by dodać możliwość subskrybcji danego wątku łącznie z jakimś mniej denerwującym systemem powiadomień w porównaniu do obecne przy "odbieraniu" wiadomości(Trzeba się naklikać jakiś okienek, że jakaś wiadomość przyszła)
    Wiecznie narzekam:glare:
    -Pieniądze szczęścia nie dają
    -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
      Nie wiem czy ktoś podał taki pomysł, ale:
      Można by dodać możliwość subskrybcji danego wątku łącznie z jakimś mniej denerwującym systemem powiadomień w porównaniu do obecne przy "odbieraniu" wiadomości(Trzeba się naklikać jakiś okienek, że jakaś wiadomość przyszła)
      operuj jednym nickiem a nie będziesz miał problemu :)

W tym dziale przydałby się spis najlepiej ocenianych projektów na przykład w klasie economy oraz hi end
      Last edited by Tran; 19.09.2015, 19:55.

Skomentuj

Operuję jednym nickiem, jestem zalogowany na "stałe" do póki nie wyczyszczę danych przeglądarki CCleanerem.
        Zawsze jak mi przychodzi wiadomość to klikam te okienka "ok ok ok" żeby najszybciej się pozbyć tego "spamu" i w trybie ekspresowym przechodzę do skrzynki żeby odczytać co mi przyszło.
        Wiecznie narzekam:glare:
        -Pieniądze szczęścia nie dają
        -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Kolego gavron04 czy w temacie JIG-a coś ruszyło ?

Skomentuj

Pisz do Irka, kupiłem u niego unijiga miesiąc temu (jeszcze nie zmontowałem, bo nie bardzo mam czas i robię Iampa), z tego co mówił jeszcze parę kompletó mu zostało. Co do mikrofonu, to panowie z Akkusa po audiostereo mają obmierzyć te mikrofony które mają w sprzedaży i wtedy zobaczymy czy się nadają do pomiarów czy trzeba szukać dalej.

Skomentuj

Dzięki za info. Pytam bo na forum przydałby się ogólnodostępny projekt takiej integry pomiarowej, jeśli w temacie nic sie nie dzieje to postaram sie sam podziałać coś w tym kierunku :)

Skomentuj

I co z tymi pomysłami?

Skomentuj

Może wspólnymi siłami opracujemy takie urządzenie https://www.diy-hobby.de/ ?

Skomentuj

Hmm, to by nie wymagało nawet dużego wysiłku. To urządzenie z linku wygląda jakby na CODECu USB od TI było oparte, jak PCM2900 np. Czyli prosta karta dźwiękowa na USB + wzm. operacyjne i jakieś przełączniki. Nie trzeba by się bawić w pisanie żadnego firmware.

Skomentuj

Jaki myk zastosowano przy pomiarze impedancji ze wzmacniaczem zasilanym pojedynczym napięciem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                        Jaki myk zastosowano przy pomiarze impedancji ze wzmacniaczem zasilanym pojedynczym napięciem?
                        Faktycznie, trochę z analogówką jest tu zabawy. Pomiar impedancji oczywiście sprowadza się do pomiaru napięcia i prądu w głośniku. Z racji niskiego napięcia zasilania wzmacniacz głośnikowy jest mostkowy i żeby sygnał odpowiadający prądowi dostosować do zakresu wejściowego ADC (wzmocnić i przesunąć składową stałą) zastosowano wzmacniacz operacyjny. Po zastosowaniu dodatkowo dzielnika napięciowego (2.25) sygnały na Right_In (U) i Left_in (I) mają takie same amplitudy.

Może lepiej dać już zewnętrzny zasilacz o większym napięciu niż bawić się w zasilanie wszystkiego z USB. Chociaż mostkowy wzmacniacz można by zostawić. Z drugiej strony mobilność większa takiego rozwiązania na USB całkowicie. Tylko czy 1W wystarczy zawsze?

Skomentuj

Czaruję...
                        X