Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ankieta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ankieta

A wiec drodzy Panowie i Panie, jaki ma byc ten dysk?
    0
    WD
    0%
    0
    Maxtor
    0%
    0
    Barracuda
    0%
    0

hehehe :) bylem pierwszy :)

Skomentuj

Najlepiej jakiś SATA jak jest taka możliwość MAXTORA niepolecam za glośne one chyba że ja mam takiego złoma co słychać w całym domu :/

Skomentuj

SATA odpada- za stare bebechy ma moj komputerek....

Skomentuj

slam, mój maxtor jest niesłyszalny:]

Skomentuj

Ja mam Segate Barracuda i jakoś nie narzekam... nie chałasuje,nie jest jakoś specjalnie wolny,mam go już prawie rok (jak sie nie myle) i spisuje bardzo dobrze a zdarza się że komp chodzi 24h/dobe. Dokładna nazwa dysku to: Segate Barracuda 7200.7 80011 - 80GB<-- polecam z czystym sumieniem
            A jako ciekawostke powiem że Mój tata używa twardego segate tylko że starszego(kupiony ok 97/98r.) o pojemności 3.02Gb Ten twardy to już staruszek ale jeszcze się trzyma.i chodzi całkiem sprawnie (żadne bad sectory itp.)
            To tyle ode mnie >>Piekny<<

Skomentuj

U mnie sie nie zdaza..u mnie regula jest ze komputer chodzi 24h/24h...

Skomentuj

to tak jak moj ...kupilem go chyba ze 3 lata temu i od tamtej pory prawdopodobnie wylaczylem go moze z 5 razy i to tez na godzine jak w nim odkurzalem :)
                i to wlasnie barracuda! :) ...juz pisalem kiedys ze to byl osiedlowy FTP wiec obciazenie mial na maxa
                i napewno nie kupilbym SATA bo sa glosniejsze (mam takie i nie jestem zadowolony) ...duzo glosniejszy.

Skomentuj

SATA głośniejsze ? jakim cudem ? przecież to mechanika wytwarza hałas a nie iterfejs.

Skomentuj

Głosuję na to co sam mam . Od dwóch lat mecze baracude IV 40gb. Bardzo cichy dysk i jak na razie niezawodny , nieco gożej z wydajnoscią.
                    Ogólnie wole mnieć nieco wolniejszy ale pewnie działający a nie jak durgi hdd ,IBM 40gb który już 3x siadł bo jakieś programowe błedy sie na nim robią i tylko low format go wskrzesza , nie mowiąc o hałasnie :((((( . Niby super wydajny ale co z tego :( jak trzymam na nim muze i filmy bo innych danych szkoda.

Skomentuj

Yoshi_80, baracudy IV były dobre ale od 80 GB zaczęło sie coś psuć. Sam miałem najpierw 40GB, potem, 60GB, potem 80 GB i 120GB, i zaczęły sie problemy od 80GB, powstawały bady. Teraz na 120GB ledwo ciągne. A w kompie siostry siedzi WD 40 GB 8mb keszu, komp ciut gorszej konfiruracji, a włącza sie 2x szybciej niż mój.

Skomentuj

jeeezu, kto głosował na Maxtora? <wow>

Skomentuj

Mycha bierz barracude cichyba szbyki wsumie rozne zdania sa co do tego kazdy chwali swoje ja aktualnie mam barracude mialem maxtora, caviara i roznic nie bylo byly tylko w glosnosci pracy, seagate wypada najlepiej no i 5 lat gwarancji wiec sie nawet nie zastanawiaj bierz seagate :)

Skomentuj

Barracuda, krótko, zwięźle i bez wywodów !

Skomentuj

Z tych trzech Barracude jest najlepsza ale jakosciowo takie same dyski a z nizsza cena produkuje Samsung. To zalezy jeszcze jaka pojemnosc. 80gb to Samsung SP0802N (270zl). 120gb to Samsung SP1614N (440zl). Oba dyski cichutkie i bardzo szybkie. WD ma dobre dyski 80 ale 120 juz sa bardzo slabe.

Skomentuj

Droga Pani - Seagate, w ostateczności WD, ale raczej Seagate!

Skomentuj

WD , MAXTOR :)

Skomentuj

WD, Maxtor i Seagate ...taki wybór że nie ma na co głosowąc :/ ...jak już sie uparałaś na te 3 firmy(nie wiem po co był poprzedni wątek w takim razie :P ) to rzeczywiście weź seagate - przynajmniej reklamacje sie sprawnie przeprowadza :)

Skomentuj

A co jest problem z reklamacja innych dysków?

Skomentuj

Zamieszczone przez UFOK
                                        WD, Maxtor i Seagate ...taki wybór że nie ma na co głosowąc :/ ...jak już sie uparałaś na te 3 firmy(nie wiem po co był poprzedni wątek w takim razie :P ) to rzeczywiście weź seagate - przynajmniej reklamacje sie sprawnie przeprowadza :)
                                        Poprzedni watek nie dotyczyl dyskow, a jedynie prezentow gwiazdkowych, a tam przy okazji padlo pytanie o wybor dysku.
                                        Padlo na te 3 firmy, poniewaz tylko miedzy nimi - tymi firmami- panowie prowadzili debaty, ktory lepszy. wiec w zasadzie wzieli pod uwage tylko te 3 dyski, plus jeszcze samsunga, ktorego sama mam, wiec wiem jak on pracuje i nie musialam umieszczac go jako dodatkowa opcje w ankiecie.

Jesli masz lepszy pomysl niz Maxtor Wd czy Barracuda- prosze bardzo oswiec mnie. Chetnie przyjme Twoja rade.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X