A wiec drodzy Panowie i Panie, jaki ma byc ten dysk?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ankieta
Collapse
X
-
Ja mam Segate Barracuda i jakoś nie narzekam... nie chałasuje,nie jest jakoś specjalnie wolny,mam go już prawie rok (jak sie nie myle) i spisuje bardzo dobrze a zdarza się że komp chodzi 24h/dobe. Dokładna nazwa dysku to: Segate Barracuda 7200.7 80011 - 80GB<-- polecam z czystym sumieniem
A jako ciekawostke powiem że Mój tata używa twardego segate tylko że starszego(kupiony ok 97/98r.) o pojemności 3.02GbTen twardy to już staruszek ale jeszcze się trzyma.i chodzi całkiem sprawnie (żadne bad sectory itp.)
To tyle ode mnie >>Piekny<<
Skomentuj
-
to tak jak moj ...kupilem go chyba ze 3 lata temu i od tamtej pory prawdopodobnie wylaczylem go moze z 5 razy i to tez na godzine jak w nim odkurzalem :)
i to wlasnie barracuda! :) ...juz pisalem kiedys ze to byl osiedlowy FTP wiec obciazenie mial na maxa
i napewno nie kupilbym SATA bo sa glosniejsze (mam takie i nie jestem zadowolony) ...duzo glosniejszy.
Skomentuj
-
Głosuję na to co sam mam. Od dwóch lat mecze baracude IV 40gb. Bardzo cichy dysk i jak na razie niezawodny , nieco gożej z wydajnoscią.
Ogólnie wole mnieć nieco wolniejszy ale pewnie działający a nie jak durgi hdd ,IBM 40gb który już 3x siadł bo jakieś programowe błedy sie na nim robią i tylko low format go wskrzesza , nie mowiąc o hałasnie :((((( . Niby super wydajny ale co z tego :( jak trzymam na nim muze i filmy bo innych danych szkoda.
Skomentuj
-
Yoshi_80, baracudy IV były dobre ale od 80 GB zaczęło sie coś psuć. Sam miałem najpierw 40GB, potem, 60GB, potem 80 GB i 120GB, i zaczęły sie problemy od 80GB, powstawały bady. Teraz na 120GB ledwo ciągne. A w kompie siostry siedzi WD 40 GB 8mb keszu, komp ciut gorszej konfiruracji, a włącza sie 2x szybciej niż mój.
Skomentuj
-
Z tych trzech Barracude jest najlepsza ale jakosciowo takie same dyski a z nizsza cena produkuje Samsung. To zalezy jeszcze jaka pojemnosc. 80gb to Samsung SP0802N (270zl). 120gb to Samsung SP1614N (440zl). Oba dyski cichutkie i bardzo szybkie. WD ma dobre dyski 80 ale 120 juz sa bardzo slabe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UFOKWD, Maxtor i Seagate ...taki wybór że nie ma na co głosowąc :/ ...jak już sie uparałaś na te 3 firmy(nie wiem po co był poprzedni wątek w takim razie :P ) to rzeczywiście weź seagate - przynajmniej reklamacje sie sprawnie przeprowadza :)
Padlo na te 3 firmy, poniewaz tylko miedzy nimi - tymi firmami- panowie prowadzili debaty, ktory lepszy. wiec w zasadzie wzieli pod uwage tylko te 3 dyski, plus jeszcze samsunga, ktorego sama mam, wiec wiem jak on pracuje i nie musialam umieszczac go jako dodatkowa opcje w ankiecie.
Jesli masz lepszy pomysl niz Maxtor Wd czy Barracuda- prosze bardzo oswiec mnie. Chetnie przyjme Twoja rade.
Skomentuj
Skomentuj