Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ankieta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ano to powinno zadziałać ale powyzej 120 gb to moze byc problem :]

Skomentuj

a co z dyskami samsunga a raczej szajsunga? (niektorzy je tak nazywaja). Produkuja je jeszcze?
      mam ich 30 i 3 lata chodzila bez problemow az wkoncu wyskoczylo tyle bad sectorow ze juz ledwo zipie. ale to chyba wina uzytkowania (katusze przechodzil)

ooooo sory nie doczytalem wyzej

Skomentuj

kupiłem sobie kiedyś komputer i dysk WD, poszedł po miesiącu na smietnik, mojego kuzyna dysk tej samej firmy po miesiacu na smietnik, mój koleś stracił takie dwa, od wymiany na Seagate i do tej pory działa jakieś 5 lat (4GB) , tydzien temu rozleciałsie kolesiowi MAxtor (80GB), obecnie w drugim nowym kompie mam 80 gb Barracude i chodzi bez zadnych zarzutów niewidziałem ani razu zeby jakiś seagate kończył żywot

ps. nawet mój stary na płytce ma lutowane ściezki bo koles głąb niechcący powyrywał przy zmienianiu zworka :| .. I DZIAŁA NADAL :)

[ Dodano: 2005-01-18, 21:43 ]
        Mycha zajrzyj na ten sklep, tutaj zamawiałem calego kompa , tzn komponenty a składalem sam

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=Dyski+twarde

Skomentuj

ja kiedys mialem IBM'a i sie cieszylem :) niecale 2 GB ( 6 lat temu :) ), pozniej mialem 30GB Segate i tez mi caly czas dziala i dziala po dzisiejszy dzien, tyle ze nie u mnie..., teraz mam 40 GB Segate Barracuda VII i tez caly czas dziala, rpacuje ciuchutko i jestem zadowolony.... :)

Jak wyciszyc chlodzenie zasilacza? :| bo ten wiatrak mnie juz dobija... :|. bo te chlodzenie wodne to jest chyba tylko dla procesora... :| grr...

Skomentuj

sata 150 ...ide 133 max

Skomentuj

Tylko i wyłącznie baracuda... Mam 40, 80 i 120 z czego 2 ostatnie z nowszej serii, żadnych problemów... a komp podruzuje sobie od czasu do czasu.... :P

Skomentuj

WD 800JB sam mam i jestem bardzo zadowolony....

Skomentuj

Co wy z tymi barracudami? Pierwsze serie rzeczywiście były bardzo dobre w tej chwili to normalny nie wywyższający się w niczym dysk. Mam w domu dwa kompy i w jednym jest 3 miesięczna barracuda 80GB a w drugim Caviar 80GB obydwa po 2MB cache , caviar chodzi już 2,5roku bez zarzutów, komp chodzi 24h/dobe. Nie wiem czy to dobry wynik ale jak kopiowałem dane z caviara na caviara(obydwa 80GB, jeden mial 8MB cache) to średni transfer wynosił 34-36 MB/s .Mialem doczynienia z seagate,maxtorem i caviarem i jeżeli chodzi awaryjność to wszystkie się spisywały bez zarzutów, jeżeli chodzi o wydajność to najlepiej wypadały caviar i maxtor. Oczywiście nie ma reguły bo cały czas wychodzą nowe dyski i może okazać się że jakiś samsung jest bardzo wydajny(z tego co czytałem ma najgorszą powtarzalność parametrów w testach) . Wniosek jest taki że poziom dysków jest wyrównany, i co byś nie kupiła powinnaś być zadowolona. Osobiście polecam caviara 80GB 8MB cache.

pozdrawiam!

Skomentuj

pracuje w tej branży i powiem krótko napewno nie WD, te dyski moze i sa szybkie ale jak kopniesz w kompa to jest po nich, albo np dwukrotne wyłaczenie zabiło nowy wyjety z pudełka dysk. Ja największe zaufanie mam do samsunga nieraz zleciał na ziemie, w kompa reguralnie walne łokciem, albo przesówam i nic z nimi sie nie dzieje, są ciche. Mam też zaufanie do maxtora, te dyski jednak mają różne opinie mój kumpel (też z branży) mówi że nie może patrzec na te dyski bo już kilka musiał wymienić, ja miałem maxtora 10gb używałem go jako dysk przenośony zleciał był bity :) i ani jednego badblocka a szybki był.
                    A seageta dawno nie miałem, widziałem sporo zepsutych ale może to się wiązać z tym że to najpoularniejsze dyski, natomiast np 80gb i wiecej samunga nie widziałem ani jednego, żadnej reklamacji. I dysk mam rok, i nadal jest nie słyszalny w kompie, zasilacz go zagłusza a do głośnych nie należy.. no myśle że Cie nakierowałem

Skomentuj

Moja pechowosc o sobie przypomina....odsylam do tematu z pytaniem o pomoc w wyborze ;-) niestety spalil mi sie procesor chyba, wiec dysku nie bedzie poki co....

Skomentuj

Jeszcze dodam że przedwczoraj padł ostatni z 3 dysków samsunga(40GB) które były w kompach w pracy.Ten ostatni chodził 2,5 roku bez przerwy.

pozdrawiam!

Skomentuj

kupie barracude albo caviara...w zaleznosci od tego ktora z tych firm da mi dluzsza gwarancje.
                          Postanowilam ze kryterium wyboru bedzie okres gwarancji, poniewaz jak widac - kazda sroka swoj ogon chwali..i ja to dobrze rozumiem :-) dlatego tak jak pisze...gwarancja.

Dla Łodziaków Lucky Star nie jest najtanszy... www.ol-mar.pl

Skomentuj

Lucky Star jest najtańszy w Łodzi - bezapelacyjnie. Tyle, że warto zapoznać się z cennikiem hurtowym (przy odrobinie wyobraźni można kupować detalicznie po cenach hurtowych)

Skomentuj

Ja osobiście nie polecam baracudy dlatego, że poprostu te dyski się psują. Miałem baracude 60 gb i poszła sie... Teraz mam WD 80 gb i jestem bardzo zadowolony, dysk jest bardzo cichy i na dodatek producent daje 5 lat gwarancji. Zresztą wystarczy wejść na allegro w dyski/uszkodzone, co drugi dysk to baracuda !

Skomentuj

Patryk,
                                Zresztą wystarczy wejść na allegro w dyski/uszkodzone, co drugi dysk to baracuda !
                                Te dyski nie są awaryjne.Wg. twojej teori Nokia powinna być najbardziej awaryjną komórką bo też jej pełno na allegro w dziale Uszkodzone,a prawda jest taka,ze jest jej najwięcej na rynku i dlatego w porównaniu z innymi komorkami wygląda nan najbardziej awaryjną.Tak samo z Barracudą jest najpopularniejsza i dlatego też więcej jest uszkodzonych tych twardych niż np. IBM bo ta firma jest mało popularna i mało też jest twardych uszkodzonych.To tyle ode mnie,dalej twardo stoje po stronie Segate Barracuda
                                Pozdro >>Piekny<<

Skomentuj

ja tez polecam Barcude.. miam ich jesio dwa ( jeden to wspomniana 40GB (tez 2letnia :-)) i 4letnia 17 i obie smigaja bez zarzutów - troche głosne ale do zniesienia
                                  WD teraz chyba tez robi dobre dyski bo zdaje sie ze mieli jakiś okres gorszy.. no i są podobno ciche:) ostatnio wydałem wiekowy 10letni dysk 0,4GB WD i działa do tej pory
                                  to chyba kwestia dobrej wentylacji obudowy i nie przegrzewania dysku - i nie powinno być zadnych bad'ów,

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                                    Lucky Star jest najtańszy w Łodzi - bezapelacyjnie. Tyle, że warto zapoznać się z cennikiem hurtowym (przy odrobinie wyobraźni można kupować detalicznie po cenach hurtowych)
                                    Widać mnie tej "wyobrażni" zabrakło.....

Ps. Dysk kupie nie predzej, jak w kwietniu, po ostatnich wydatkach na wspomniane juz czesci ;-)

Skomentuj

Daj znać jak będziesz kupować - możesz przecież skorzystać z mojej "wyobraźni"

Skomentuj

Heh....tak po prostu chcesz mi bezinteresownie pomoc ;-) ?

Skomentuj

maxtor 120GB 8MB cache kupilem zajebisty jest cichy i nie ma problemów, mam kumpla co te wszystkie gazety komputerowe czyta i mowil mi ze w testach ten dysk wypada najlepiej, nawet szybciej od tych na SATA.
                                          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X