Bierz WD lub Maxtor tych od Seagate nie słuchaj :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ankieta
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dziobZ tych trzech Barracude jest najlepsza ale jakosciowo takie same dyski a z nizsza cena produkuje Samsung. To zalezy jeszcze jaka pojemnosc. 80gb to Samsung SP0802N (270zl). 120gb to Samsung SP1614N (440zl). Oba dyski cichutkie i bardzo szybkie. WD ma dobre dyski 80 ale 120 juz sa bardzo slabe.
-80gb to Samsung SP0802N: 2MB ATA133 za 230zl badz 8MB SATA za 255zl
-160gb to Samsung SP1614N: za 359zl .........
Skomentuj
-
Mycha, Ludzie ...doradzają ....robisz ankiety i na przekór wszyskim mówisz o WD :] - Ciekawe podejście. Odnośnie tego że flaki masz za słabe w kompie(nie wiem w takim razie co sie tak martwisz o wydajność jak twój komp całego potencjału dysku i tak nie wykorzysta) - kontroler SATA to wydatek żędu 50zł ...czasem i za 30 można cosik znaleźć.
Skomentuj
-
No przyznam, ze mam coraz wiekszy problem z wyborem...i faktycznie ciezko mi sie zdecydowac.
Tym bardziej, ze jak juz sgnalizowalam w innym watku, cos jeszcze mi w kompie leci :]
I moze sie nagle okazac, ze kaski na dysk braknie ;-)
Mam jednak nadziej, ze tak sie nie stanie....wystarczykl mi juz 1 nieprzewidziany wydatek ostatni- zalalam klawiature ;-)
PS. Co sie tak uparliscie na ten SATA. Co mi to praktycznie dobrego daje >?>?
[ Dodano: 2005-01-18, 12:46 ]
Zamieszczone przez UFOKMycha,Odnośnie tego że flaki masz za słabe w kompie(nie wiem w takim razie co sie tak martwisz o wydajność jak twój komp całego potencjału dysku i tak nie wykorzysta) - kontroler SATA to wydatek żędu 50zł ...czasem i za 30 można cosik znaleźć.
Zmieniam dysk, przyjdzie i czas wkrotce na reszte czastek tego wraka
Takze miejcie sie na bacznosci, dopiero wpadne w szal szukania porad
Skomentuj
-
W Lucky-Starze na Łąkowej w Łodzi mozesz kupic najtaniej:
WD - 80GB - 8MB cache - 242zl
WD- 120GB - 8MB cache - 316zl
WD- 160GB - 8MB cache - 345zl
Seagate'y sa troche drozsze.
Pozdrawiam.
www.lucky-star.com.pl
Skomentuj
-
Jak sama wiesz mam dwa dyski Samsunga. Trzech moich znajomych rowniez takowe. Jak na razie nikomu nie wywinely numeru. IBM-a wymienialem dwa razy, WD raz. Twoj dysk to tez Samsung lecz porownywac do wspolczesnych modeli to go nie ma co. Technologie sie zmienily. Obecne Samsungi sa na lozyskach olejowych co bardzo korzystnie odbilo sie na wydajnosci,niezawodnosci i zmniejszeniu halasu. Jedyne co moge zarzucic swoim dyskom to to ze w duecie dosc cieple sie robia ale i tak pewnie nie dozyja swojej emerytury bo pewnie za pare lat zrobia sie za male i trzeba bedzie wymienic
Pozdro
Dexter
Skomentuj
Skomentuj