Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2015

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A tu jeszcze ciekawostka
    Tyle sie pisze o montażu wysokotonowki w podfrezowaniu
    A tu co? :)

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No nic, jest bez. To, że dali bez podfrezowania nie dowodzi tego iż jest lepiej niż z podfrezowaniem.

Skomentuj

Ale oznacza, ze mozna :)
        Jak super kolumnach jakiejsc dobrej firmy tak jest

Oczywiście tez polecam zrobic frez
        Tak wrzuciłem jako ciekawostkę
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie ma się czym przejmować, te paczki i tak graly tragicznie:p

Skomentuj

Zgadzam sie
            Ale nie z powodu montażu tweetera :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zdecydowanie nie z tego powodu.

Skomentuj

No i wraca pytanie czy można? Jeżeli gra tragicznie to i tak się nie zepsuje efektu złym montażem tweetera ;-). Ale jeżeli chcemy zrobić coś dobrze grającego to po co źle montować tweeter, bo ktoś kto zrobił tragiczne kolumny tak zamontował "bo można". Przecież to nie ma sensu, po co się wzorować na czymś co złe.

Skomentuj

Podejrzewam, ze gdyby pojechać do salonu i poprosić o odsluch to dystrybutor przyłożylby wszelkich starań aby kolumna zagrała poprawnie
                  Poprawnie nie oznacza odrazu, ze musi nam sie podobać
                  Mogą byc spełnione wszystkie podstawowe zasady rozmieszczenie na scenie, równowaga tonalna i poprawny dzwiek.

Trzeba odróżnić od dobre/poprawne od podoba mi sie
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przygladalem sie troche tym kolumnom i wydaje mi sie, ze ich konstruktor troche sie wzorowal na Stereolicie. Stereolith byl kontrukcja stereofoniczna ale z jednej kolumny. Natomiast ciekawostka byl jeden tweeter grajacy do przodu, a reszta glosnikow na boki.

http://www.stereolith.ch/site/index.php

Tam koncepcja byla podobna, z ta roznica ze kolumny byly dwie. Niestety efekt byl dosc mizerny, calosc brzmienia bardzo plaska, nic sie do siebie nie kleilo, brakowalo minimum fundamentu basowego. Zakladam ze takie zestawy wymagaja specyficznego ustawienia i tak od strzalu nie zagada.

Skomentuj

Skomentuj

Jak dla mnie to przy tym ekstremalnym poziomie głośności na prezentacji Zeta Zero można tylko powiedzieć, że grało to bez zauważalnych zniekształceń, "twardym" i "szybkim" dźwiękiem. Równie szybko się ewakuowałem by coś jeszcze na Audio Schow posłuchać bez dzwonienia w uszach.

Skomentuj

Jakie dokładnie modele głośników siedzą w kolumnach Redwine 1261 ?

Skomentuj

Dla mnie Wilson audio gralo slabo nie wiem w czym problem moze akustyka pokoi nie ta.
                            Obudowy fajne glosniki tez a gra przecietnie.
                            Magico podobnie super kolumny z aluminium podlaczone kablami jak weze ogrodowe a brzmienie srednie.
                            Goldmund super granie, diapason dynamis tez graly fajnie akkus jakos szczuplo na basie moze akutat taki utwór leciał.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                              Jak dla mnie to przy tym ekstremalnym poziomie głośności na prezentacji Zeta Zero można tylko powiedzieć, że grało to bez zauważalnych zniekształceń, "twardym" i "szybkim" dźwiękiem.
                              A slyszales jak spiewala Adele z tych kolumn? Dramat. Projekt robi wrazenie, ale wymaga jeszcze wiele dopracowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                A slyszales jak spiewala Adele z tych kolumn? Dramat. Projekt robi wrazenie, ale wymaga jeszcze wiele dopracowania.
                                Napisałem, że szybko zmykałem w obawie o uszkodzenie bębenków ale wierzę Ci, że mógł to być dramat. Natomiast Pan Wojciech Kotarba z Audio High End napisał:
                                http://audio-high-end.com/4/artykuly-o-zeta-zero.htm

" Usiadłem w końcowych rzędach krzeseł. Za chwilę zagrała muzyka. Przekaz był mocny, pełny dynamicznych kontrastów. Słychać było swobodę wzmacniacza i brzmienie lampy (mój domowy wzmacniacz to Jolida 300B na lampach Create Audio i Siemens oraz Telefunken, a kolumny są oparte na szerokopasmowych głośnikach Lowther). Po kilku minutach udało mi się zająć najlepsze, środkowe miejsce w pierwszym rzędzie. Przeżyłem szok, bo dźwięk był nadzwyczaj precyzyjny i czysty. Źródła pozorne namacalne i do bólu punktowe, z wyraźną lokalizacją w głąb sceny. Czystość średnich tonów wbijała mnie w krzesło. Wysokie tony były precyzyjne i dokładne, wybrzmienia talerzy dokładne i pełne skrzących się detali, ale podanych bez natarczywości i przesady. Bas nie dominował nad całością przekazu, a jedynie uzupełniał brzmienie pozostałych zakresów, ale jak było trzeba, to potrafił zagrzmieć. Królowały jednak średnie tony. Dźwięki poszczególnych instrumentów pojawiały się jak zaczarowane tu i teraz, bez żadnych objawów, że właśnie się zmaterializują.
                                Po prostu pojawiały się jak wyczarowane za sprawą magii i znikały równie magicznie, pozostawiając po sobie czarną ciszę w miejscu, gdzie jeszcze przed chwilą były – doskonałość. Żadnego rozważania o ataku czy wypełnieniu, lokalizacjach, po prostu pełna holografia. Pojawił się głos Barbry Streisand, którą bardzo lubię. Pierwszy raz usłyszałem ją jakieś cztery metry przed sobą, delikatnie z prawej strony. Wspaniała, naturalna reprodukcja głosu. Wokalistka, była obecna w tym pokoju, zaszczycając gości swoją obecnością i głosem, coś niesamowitego! Nie słuchałem już brzmienia sprzętu, przesiedziałem jakieś pół godziny słuchając wyłącznie muzyki, bo tak pięknie podanej jeszcze słuchać nie miałem okazji. Co najważniejsze – przekaz tego, co w muzyce moim zdaniem najważniejsze – EMOCJE – był doskonały.

Tak zagrały kolumny Zeta Zero."

Może ja już jestem głuchy.

Skomentuj

To mnie tez dopisz do listy

Marketing gora
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                    Napisałem, że szybko zmykałem w obawie o uszkodzenie bębenków ale wierzę Ci, że mógł to być dramat. Natomiast Pan Wojciech Kotarba z Audio High End napisał:
                                    No coz, ten pan slucha na lowtherach, wiec wszystko wydaje sie jasne. Lubi podbarwione i nieprawdziwe brzmienie.
                                    Last edited by Pogromca mitow; 16.11.2015, 22:56.

Skomentuj

Nie znam dokładnie tutejszych obyczajów, jeśli llinkowanie do mojej relacji na audiostereo jest niemile widziane, to proszę admina u usunięcie wpisu. Na as jest dozwolone linkowanie do różnych relacji itp.
                                      http://www.klub.audiostereo.pl/recen...ta-art503.html
                                      A tutaj relacja W.Pacuły
                                      http://www.highfidelity.pl/@main-2596&lang=

Skomentuj

Śmiało linkuj co potrzeba
                                        Tylko zdjecia wrzucaj na nasz serwer
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez palton Zobacz posta
                                          Jak masz kontakt do gościa, to niech zmieni opis moich kolumn, bo zostały opisane jako kolumny Laski a nie moje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X