Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2015

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

postaram sie wrzucic chociaz po jednej fotce z kazdego pokoju w sobieskim

belweder 1
    samsung - nic nie gralo wiec nie ma fotki

belweder 2

arkadia 1-3

wilanow 1

wilanow 2

galeria 3

galeria 2

w tym pokoju prezentacje prowadzil Ken Ishiwata

galeria 1

dlaczego zawsze w tych pokojach wystawiaja wielkie, drogie, piekne kolumny ktorych nie da sie sluchac?! :(

Skomentuj

pietro 1

101

102

103 - audiostereo.pl

pod koniec dnia posiedzielismy sobie nieco dluzej z kolegami "po fachu" i potestowalismy te visatony
      gora dla mnie nieco za ostra, ale bardzo detaliczna
      srednie czasami krzykliwe
      tiw klasa!
      "laska" twierdzil ze u niego na jego zrodle gra to zupelnie inaczej. umowie sie i sprawdze bo kolumny bardzo fajne

106 - nasz pokoj :thumbsup:

110/114/116

te kolumny tanie nie sa. z takimi zawieszeniami nigdy bym tego nie kupil! :p

pierwszy raz przysluchalem sie wysokotonowym seasom excell. jednak nie dla mnie :p
      nieco za ostre

115 - stx. to juz opisalem

118

122

scan discovery i xt25
      wcale nie musimy sie obawiac najtanszych scanow

123

daytony w harpiach i scan w monitorku na pierwszym planie

125 - akkus. prosto a z klasa

127 - cube audio i nowa szerokopasmowka

128

piekny "cieply" wystroj

129

sonido w odswiezonej wersji!
      patrzac na kolumny stojace z boku, mialem wrazenie ze male sonido sa rowniez wspomagane subem. okazalo sie ze nie! :o
      jedynie 15cm full w wielkiej obudowie b-r
      a basem potrafilo ciekawie zagrac

130

no porazka jakas!
      jak mozna pokazac sie na audio show i nic nie gra?!
      fonica pokazala jedynie gramofony, mimo ze maja w swojej ofercie nowe ciekawe kolumny :???:

131

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        daytony w harpiach i scan w monitorku na pierwszym planie
        Napisz jak grały harpie , były te duże co zapowiadali z berylem i tanimi średniakami fountek-a ?

Skomentuj

Zdjęcia bez szerokiego kadru, bo miałem stałkę 35m założoną.
          W plecaku był 18-105 ale nie chciało mi się go wyciągać.

Nowe seria wooferów od STX papierowa membrana + korektor fazowy.

Pylon zaczyna zabawę z głośnikami i pracują nad czymś takim:

Podobno mają być dostępne w detalu w cenach ok 100zł i 180zł.

Cube audio:

Przetworniki można kupić w cenie 5kzł Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony, że tak wysoko potrafi zagrać, że nie potrzeba wysokotonowego ale było słychać górki w średnim paśmie.

Pomimo dziwnej konstrukcji wokale brzmiały bardzo fajnie.

DIAPASON Astera - zrobiły na mnie wrażenie, chociaż niektóre częstotliwości trochę potrafiły zakłuć w ucho.

Byłem zdziwiony, bo tak mały głośnik produkował taki bas jakby tam jeszcze woofer siedział w obudowie.
          Obudowa tubowa.

German physisc HRS-130 - kolumny nie miały efekty WOW ale za to grały tak przyjemnie i delikatnie, że można by było słuchać ich godzinami.

JAG electronics kolumny to nowsza wersja JAG 30 (podobno inna kopułka siedzi w zestawie).
          Bardzo podobało mi się granie tutaj, bardzo przestrzennie i stereofonicznie. Mogłoby być trochę czyściej ale utowry leciały z vinylu, więc może to miało jakiś wpływ. Głośniki Seas'a. Rozpoznajecie modele? Bym chciał się takimi pobawić.

Tu w zasadzie mi się wygląd podobał

A tu stolik

Dodam, że bardzo dobre na mnie wrażenie zrobiły kolumny Akkusa Monolith. Bardzo przyjemnie się ich słuchało. Na moje ucho bardzo dobra zwrotnica. Brakowało mi tylko trochę czegoś na górze. Ciekawe jak by to wypadło z Vifą XT zamiast DX.
          Przez tą konstrukcję zacząłem się zastanawiać nad Vifą XT25TG do Usherów które posiadam.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
            JAG electronics kolumny to nowsza wersja JAG 30 (podobno inna kopułka siedzi w zestawie).
            Bardzo podobało mi się granie tutaj, bardzo przestrzennie i stereofonicznie. Mogłoby być trochę czyściej ale utowry leciały z vinylu, więc może to miało jakiś wpływ. Głośniki Seas'a. Rozpoznajecie modele? Bym chciał się takimi pobawić.
            Pewnie wysoki, to 27tdfc/tffc/tff (jesli chcieli cos polepszyc w nowej wersji i wymienili wysokotonowke, to obstawiam, ze wsadzili TDFC, bo z w/w ta dla mnie gra najlepiej) a sredni obstawiam na 99,9% ca18rnx

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Napisz jak grały harpie , były te duże co zapowiadali z berylem i tanimi średniakami fountek-a ?
              Nie było, lakiernik podobnież nie dał rady:) Tak twierdzili ludzie z Amare, gdzie też stały Harpie.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Harpie te wyglądające jak solniczki grały super
                Naprawdę kawał dobrego grania
                W rolach głównych szerokopasmowy seas z dodatkowym tweeterem
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Zdjęcia bez szerokiego kadru, bo miałem stałkę 35m założoną.
                  W plecaku był 18-105 ale nie chciało mi się go wyciągać.

Nowe seria wooferów od STX papierowa membrana + korektor fazowy.

Kosz jak w Wavecor'ach

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta

Co to za podstawkowiec z waveguide Visatonna?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Harpie te wyglądające jak solniczki grały super
                    Naprawdę kawał dobrego grania
                    W rolach głównych szerokopasmowy seas z dodatkowym tweeterem
                    jesli piszesz o tych grających w pokoju amare musica, to jestem mocno zdziwiony i rozumie teraz czemu nie podobało Ci się połączenie seasaz morelem,odnosnie kolumn harpii ja mam zupełnie inne zdanie, dla mnie każdy z tych glosników grał swoje a łaczyła ich jedynie obudowa, poza tym poziom syku i ostrości był rekordowy na całej wystawie, slyszałem kilka prezentacji kolumn harpii i nigdy dotąd nie było takiej tragedii jak dziś. ja sam lubie brzmienie metalowych kopułek aktualnie słucham magnezowego audaxa , nie wiem tez gdzie w tych kolumnach podział sie bas , tak pustego niskiego pasma tez na tej wystawie nie słyszalem

Skomentuj

To chyba słuchaliśmy innych kolumn

A tak serio to pierwsza harpia ktore wogole zagrała
                      Moze sluchalismy na innej elektronice bo dla mnie tam nic nie syczało
                      Last edited by lklukasz; 08.11.2015, 20:38.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A tak serio to pierwsza harpia ktore wogole zagrała
                        Moze sluchalismy na innej elektronice bo dla mnie tam nic nie syczało
                        szanuje Twoje zdanie , i znów przekonuje sie o tym jak bardzo gusta muzyczne moga sie róznić
                        pozdrawiam:)

Skomentuj

Jak się przechadzałem po pokojach to żadne harpie nie przykuły mojej uwagi tak na dłużej.

Mam jeszcze trochę zdjęć:

Accutony:

Focale, na prawdę bardzo fajnie grał ten środkowy.

Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to grało, bo tak słaby materiał na tym leciał, że ciężko można by było jakieś wnioski o brzmieniu kolumny wyciągnąć.

Do pooglądania:

Skomentuj

Czy tylko mi się wydaje, że ten Tonsil Omega to jakaś porażka ?

Jedno jest pewne - szukam gramofonu !!!
                            po drugie - kończę moją wariację nt fisherów SP-7000BX
                            Last edited by gucio.; 08.11.2015, 21:03.

Skomentuj

No chyba bo jak Harpia zrobiła coś na szerokopasmówce to znaczy że świat się skończył

A u Amare nie grał czasem alu 18wu + beryl Łukaszu ? :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

PS
                              dzwona znalazłeś ? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                No chyba bo jak Harpia zrobiła coś na szerokopasmówce to znaczy że świat się skończył

A u Amare nie grał czasem alu 18wu + beryl Łukaszu ? :)
                                dzisiaj grały podłogówki na seasach z br w piano white, ściety ostrosłup o przekroju trapezu, nie mam zdjęcia
                                przetwornik strumieniowy proponuja za prawie 7000 euro, lepiej kupic przetwornik ayona za 10000zł

Skomentuj

Raven szukałem ale nie slychac :(
                                  Kolumny graja na bardzo wysokim poziomie
                                  Te nowe modele rowniez

Stx miał naprawdę co pokazac
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Stx na audioshow :o
                                    Koniec swiata
                                    Raven szukałem ale nie slychac :(
                                    Kolumny graja na bardzo wysokim poziomie
                                    Te nowe modele rowniez

Stx miał naprawdę co pokazac
                                    No to teraz mam przechlapane u moda No i cyt.: "Moze sie czepiam slowek ale taka prawda"

Ja jestem tylko ciekaw kiedy i czy wogole te nowe papierowe glosniki stx'a beda w sprzedazy...

Skomentuj

Zamieszczone przez decybelomania Zobacz posta
                                      Ja jestem tylko ciekaw kiedy i czy wogole te nowe papierowe glosniki stx'a beda w sprzedazy...
                                      Które? Te nowe z korektorem fazy? W styczniu, pytałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        Które? Te nowe z korektorem fazy? W styczniu, pytałem.
                                        Nie, np. te co sa w electrino...

Skomentuj

Zamieszczone przez decybelomania Zobacz posta
                                          Nie, np. te co sa w electrino...
                                          Tych nie będzie w sprzedaży przynajmniej narazie tak mi powiedział koleś z stx:glare:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X