Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2015

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paweł jedna ważna uwaga

Firmy WLM nie było
    To była WlM
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

229 - Wiener Lautsprecher Manufaktur

http://www.wlm-audio.com/

albo ja jakis glupi jestem :p

Skomentuj

Przez chwile myślałem, ze to jakis nowy wlm (zbieżność nazwy)
        Nawet zacząłem szukać info
        Poprostu design nie pasował mi to starej twórczości firmy

Ale jak widac nie

Dzieki Paweł
        Last edited by lklukasz; 09.11.2015, 21:22.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          308

panowie z 4hifi chyba dogadali sie z naszymi chlopakami z pokoju. oni tez nie bali sie zadnej muzyki!
          trafilem do nich jak gral ostry metal z dynaudio i dawaly rade!
          Jak dla mnie to zbyt głośno grali, ale fakt jest że jak facet przeglądał tam albumy, to widziałem kilka mocnych pozycji.

316 - taga harmony

tu mamy przyklad jak budzetowa marka wypromowala sie na wyzsza polke!
          tak samo powinien robic STX!
          zamiast pokazywac wylacznie budzetowe modele
          W tych tagach na lewej kolumnie w górnym rogu było z pod lakieru widać wkręt, trochę wtopa bo paczki kosztowały chyba +20k
          707

super stolarka na wysokim poziomie
          gralo poprawnie, ale nie zatrzymalo na dluzej
          Poszedłem tam w niedzielę i akurat trafiłem na pusty pokój, usiadłem centralnie i wysłuchałem kilku kawałków. To był jeden z niewielu zestawów, który tak dobrze budował scenę w głąb. Przypuszczam, że może to być wpływ absorbera pomiędzy kolumnami zamiast dyfuzora, tak jak w większości pokojów.

Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.

Natomiast te paczki na Satori faktycznie miały fajną srednicę, jak grał saksofon to aż się przyjemnie robiło. Szkoda, że ten pokój nie miał żadnego przystosowania akustycznego bo scena mogła by wiele zyskać.

Skomentuj

scythe1123 będzie coś w ten deseń:
            http://seas.no/index.php?option=com_...its&Itemid=365
            lub 2.5
            http://www.troelsgravesen.dk/CA18RNX.htm
            lub lekka alternatywa
            http://zaphaudio.com/SR71.html
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
              Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.
              Słuchałem tych albedo w zeszłym roku
              Grał o wiele lepiej
              W tym była lipa
              Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
              Potrafi popsuc najlepsze kolumny
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                PM mi akurat bas z stx pasował
                Moglo tak byc, szczegolnie jak sluchales niewymagajacych utworow. Nie wszystko gralo zle, gralo ok ( jak na cene ) ale w pewnych momentach byl basowy koszmar.

Skomentuj

Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
                  Potrafi popsuc najlepsze kolumny
                  No trochę się rozczarowałem, podobnie było z Boenicke W8. Grało to jakoś bez wyrazu, sucho. No i przestrzeń robiona drugim tweeterem. W porównaniu do Audiuma na szerokopasmowym TB (choć facet zarzekał się, że to głosnik robiony przez Włochów) i owalnym wooferze wypadły blado.

Skomentuj

Bo to juz nie tb
                    Pierwsza wersja była z Tb
                    Teraz cos innego
                    Czytałem jakiś artykuł na ten temat

Ale moje zdanie jest takie, ze jak były tb to grało duzo lepiej
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Paweł, na tych revelatorach jak byłem w tym pokoju dwa razy to za każdym razem jakieś plumkanie grało :|
                      Nie było jak zobaczyć możliwości tych kolumn.

Skomentuj

Pierwsza wersja była z Tb
                        Teraz cos innego
                        no to chyba, że coś zmienili.

Skomentuj

scany na gorze, a co na dole?
                          rozpoznaje ktos?
                          papierowe daytony z nowej serii..

- - - - - aktualizacja - - - - -

harpie
                          nie sluchalem na wlasnych plytach, ale gralo przyzwoicie (graly te duze)
                          Aż sam się zdziwiłem, że kolumny Harpii mi się spodobały.. :) Fajne lekkie granie albo idealnie spasowały się z puszczoną muzyką.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            papierowe daytony z nowej serii..
                            czy te daytony coś grały? jeśli tak to jakie odczucia?

Skomentuj

Nie. Kaszana na basie straszna. Tam powinien byc revelator..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Nie. Kaszana na basie straszna. Tam powinien byc revelator..
                                To mogę potwierdzić, grałem swoje dwa kawałki na tym. To mogła być też wina elektroniki, w końcu to były aktywki i nie wiadomo co tam facet wsadził.

Skomentuj

Grzejniki firmy Accuphase

Skomentuj

Drugi od góry, w lewym rzędzie miał przepiękną górę od obudowy. Zaśliniłem się :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      Drugi od góry, w lewym rzędzie miał przepiękną górę od obudowy. Zaśliniłem się
                                      wszystkie mają piękną

Skomentuj

To chyba najpiękniejszy i najdroższy regał jaki widziałem :-):-)
                                        Za to przedstawiciel robi u nich ok 6 lat a niewiele wie na ich temat.
                                        W/g niego 7100 to mało udany projekt, inaczej mówią posiadacze.
                                        Last edited by dzwiedziu; 10.11.2015, 15:49.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Marian, a udalo Ci sie posluchac omnipolarow Zeta Zero w tym roku?

Czy udało mi się ich posłuchać, ciężko powiedzieć, na pewno udało mi się je zobaczyć z bliska i ze wszystkich stron, ponieważ Pan Tomasz pozwalał wchodzić nawet za system aby sobie go "posłuchać" od tyłu :)

Jeśli chodzi o największe rozczarowanie, to dla mnie były nowe Wilsony które grały na stadionie... tam dopiero "każdy głosnik grał swoje"...
                                          Last edited by marian; 11.11.2015, 00:40.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X