panowie z 4hifi chyba dogadali sie z naszymi chlopakami z pokoju. oni tez nie bali sie zadnej muzyki!
trafilem do nich jak gral ostry metal z dynaudio i dawaly rade!
Jak dla mnie to zbyt głośno grali, ale fakt jest że jak facet przeglądał tam albumy, to widziałem kilka mocnych pozycji.
super stolarka na wysokim poziomie
gralo poprawnie, ale nie zatrzymalo na dluzej
Poszedłem tam w niedzielę i akurat trafiłem na pusty pokój, usiadłem centralnie i wysłuchałem kilku kawałków. To był jeden z niewielu zestawów, który tak dobrze budował scenę w głąb. Przypuszczam, że może to być wpływ absorbera pomiędzy kolumnami zamiast dyfuzora, tak jak w większości pokojów.
Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.
Natomiast te paczki na Satori faktycznie miały fajną srednicę, jak grał saksofon to aż się przyjemnie robiło. Szkoda, że ten pokój nie miał żadnego przystosowania akustycznego bo scena mogła by wiele zyskać.
Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.
Słuchałem tych albedo w zeszłym roku
Grał o wiele lepiej
W tym była lipa
Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
Potrafi popsuc najlepsze kolumny
Moglo tak byc, szczegolnie jak sluchales niewymagajacych utworow. Nie wszystko gralo zle, gralo ok ( jak na cene ) ale w pewnych momentach byl basowy koszmar.
Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
Potrafi popsuc najlepsze kolumny
No trochę się rozczarowałem, podobnie było z Boenicke W8. Grało to jakoś bez wyrazu, sucho. No i przestrzeń robiona drugim tweeterem. W porównaniu do Audiuma na szerokopasmowym TB (choć facet zarzekał się, że to głosnik robiony przez Włochów) i owalnym wooferze wypadły blado.
To chyba najpiękniejszy i najdroższy regał jaki widziałem :-):-)
Za to przedstawiciel robi u nich ok 6 lat a niewiele wie na ich temat.
W/g niego 7100 to mało udany projekt, inaczej mówią posiadacze.
Marian, a udalo Ci sie posluchac omnipolarow Zeta Zero w tym roku?
Czy udało mi się ich posłuchać, ciężko powiedzieć, na pewno udało mi się je zobaczyć z bliska i ze wszystkich stron, ponieważ Pan Tomasz pozwalał wchodzić nawet za system aby sobie go "posłuchać" od tyłu :)
Jeśli chodzi o największe rozczarowanie, to dla mnie były nowe Wilsony które grały na stadionie... tam dopiero "każdy głosnik grał swoje"...
Skomentuj