Tylko tyle zapamiętałeś z mojej wypowiedzi? :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kondensatory 22000uf 25v
Collapse
X
-
Teoretycznie aby uniknąć dyskoteki na włączonych światłach lepiej jest dać konda i cieńszy kabel zasilający. Rezystancja kabla ograniczy piki prądowe podczas doładowywania konda i światła nie będą mrugać. Tak więc moim zdaniem albo dawać konda z cienkimi kablami albo dawać gruby kabel i bez konda bo jedno i drugie co prawda nie pogorszy działania wzmacniacza ale może nie polepszyć działania pozostałej części auta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaMniej czułe, ale poniżej 20Hz? Poniżej 20Hz to ty nic nie usłyszysz, jak i wszyscy zresztą
Tak, ucho ludzkie jest mniej czule na niskie czestotliwosci. Na skrajach pasma slyszalnego ucho bedzie mniej czule, to naturalne i zeby uslyszec bardzo niskie czestotliwosci zrodlo ich musi produkowac je z odpowiednia glosnoscia, to normalne.
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaZostawiam ten temat, nie miałem zamiaru czepiać się twoich słówek RavenZamieszczone przez El_liero Zobacz postaNie na temat...Może za bardzo się czepiam słówek, ale taka prawda.
Ps. Niby masz wiedze (czytalem inne Twoje wpisy w innych tematach) ale nie potrafisz nia elegancko zarazic...Popracuj nad tym a wysilek zostanie wynagrodzony-moze inni tez sie czegos naucza, bo jak narazie, to skupiaja sie sam widzisz na jakim aspekcie Twoich wpisow
Skomentuj
-
Nie na temat...
Co do skupiania - tak widze, na aspekcie klikania "nie lubie". Wiec o to kolejna szansa dla tych wybrancow. Mam ubaw przed monitorem :)
Decybelomania - mowilem, ze nie jest koniecznym przytaczanie wyjatkowych przypadkow jak "sa ludzie co uslysza ponizej 20Hz". Nie polecam ci opierac wiedzy na wyjatkach i skrajnych przypadkach, twoj wybor. Widze tez ze nagle poznales normy ISO hehehe ciekawe.
Dzieki za rade odnosnie przekazywania wiedzy w sposob czytelny, staram sie jak moge.
Yoshi orginalne rowiazanie, do tego tanie. :) Problem swiatel rozwiazany, pozostaje problem dynamicznego przysiadania mocy na wyjsciu wzmacniacza co spowoduje wzrost THD, chyba nieparzystych glownie.Last edited by El_liero; 06.11.2015, 15:22.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTeoretycznie aby uniknąć dyskoteki na włączonych światłach lepiej jest dać konda i cieńszy kabel zasilający. Rezystancja kabla ograniczy piki prądowe podczas doładowywania konda i światła nie będą mrugać. Tak więc moim zdaniem albo dawać konda z cienkimi kablami albo dawać gruby kabel i bez konda bo jedno i drugie co prawda nie pogorszy działania wzmacniacza ale może nie polepszyć działania pozostałej części auta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTylko tyle zapamiętałeś z mojej wypowiedzi? :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postabo jedno i drugie co prawda nie pogorszy działania wzmacniacza ale może nie polepszyć działania pozostałej części auta
Daje się najgrubszy możliwy kabel + kondensator , a jak spada napięcie w reszcie instalacji to może warto pomyśleć o wymianie alternatora i akumulatora na mocniejsze ?
Skomentuj
Skomentuj