Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016 - playlisty

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audioshow 2016 - playlisty

W tym wątku prośba o propozycję do playlisty.

Pomysł mam na wspólnie wybrane przez nas 3 playlisty.
    1. Spokojnie - jazz bluss sample audiofilskie itd
    ...
    2. Szybko i mocno - może rock może metal?
    ...
    3. Różne - coś co ciężko będzie zakwalifikować a przez forum uznane będzie jako godne do posłuchania
    ...

:)
    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Nie na temat...
    Sugerowałbym zrobić listę na googlu docu i tam ją edytować, bo niezłe banzajno się tu zrobi :P
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Odrobina ruchu na forum też by się przydało
      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
        Pomysł mam na wspólnie wybrane przez nas 3 playlisty.
        1. Spokojnie - jazz bluss sample audiofilskie itd
        w zeszlym roku chris jones gral wszedzie
        moge podrzucic plytke

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          w zeszlym roku chris jones gral wszedzie
          Jak ktoś poprosi w tym roku o włączenie "long after you're gone" lub "no sanctuary here" to dostanie odmulającego liścia w tył głowy.

moge podrzucic plytke
          Możesz, ale te dwa utwory są zakazane... tak samo jak wyrażenie "iść pod prysznic" na polu namionowym w Rowach (jeśli ktoś wie co mam na myśli )

Skomentuj

http://www.katarzynaborek.eu/pl/port...ce-in-between/Neo-clasical płyta nie do pobicia . Wszędzie zbiera rewelacyjne recenzje .

Skomentuj

https://en.wikipedia.org/wiki/Closer...e_White_album), dla mnie cała płyta jest dobra.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Jak ktoś poprosi w tym roku o włączenie "long after you're gone" lub "no sanctuary here" to dostanie odmulającego liścia w tył głowy.
                tak to jest jak ktos slucha utworu z YT a nie calej plyty. cala plyta jest dobra!

Skomentuj

https://en.wikipedia.org/wiki/Ego_Death_(album)Dobra płyta fajny kontrabas i vocal

Skomentuj

cala plyta jest dobra!
                    No właśnie o to chodzi.
                    David Munyon, Steve Strauss czy Allan Taylor też mają fajne płyty, ale większość "audiofili" zna najbardziej te ze składanek, no i potem słyszymy taki "long after you're gone" do schaftowania.

Skomentuj

Nie na temat...
                      David Munyon, Steve Strauss czy Allan Taylor też mają fajne płyty
                      o wlasnie - ktora polecasz kupic?
                      pora zaczac tworzyc plytoteke

Skomentuj

Nie na temat...
                        o wlasnie - ktora polecasz kupic?
                        Z tych trzech artystów to najbardziej dźwiękowo mi się podoba David Munyon - "Pretty Blue". Najwięcej hiciorów ze składanek znajdziesz na płycie Steve Strauss - "Powderhouse Road".

Skomentuj

W/g mnie DIY rządzi się swoimi prawami . Czasami mi się nasuwa na myśl teks Kazika 12 groszy ... z naciskiem na ostatnią zwrotkę . Diy jest przeciwieństwem audiofilskiego mainstreamu i dojenia jeleni więc muzyka też powinna być taka . Gdzie dobra elektronika ? gdzie podziemie ? Powiadam Wam panowie tu powinno być . a co mam na myśli ? wrzucę zaraz na temat odnośnie : Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?
                          Last edited by Natalleos; 25.08.2016, 16:37.

Skomentuj

Coś w tym jest, powinniście puszczać muzykę którą sami słuchanie, testujecie na niej sprzęt itd a nie audiofilskie plumkanie.
                            Chociaż marian chyba coś swojego na audioshow w tamtym roku zapodał na swoich Wilsonach

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                              Chociaż marian chyba coś swojego na audioshow w tamtym roku zapodał na swoich Wilsonach
                              Może nie tyle że swojego, ale ogólnie słucham tego co puszczałem, natomiast jakimś tam fanem Vadera nie jestem ("lepiej" grają Decapitated)

Wystarczyło że Michael Jackson grał i już ludzie byli zadowoleni :)

Skomentuj

Dlatego jestem za "przecieraniem szlaków" ... Sprzęt jest po to by móc uczciwie zachłysnąć się muzyką i nic więcej a właśnie przedewszystkim (ach te grające podstawki pod kable) . Ja nie pogardzę Vaderem ale też wybitnym pianinem i smyczkami jak i mroczną elektroniką vs jazz np. Amon Tobin . Nie ruszam tylko Disco z pola i rapu góralskiego . Ruszę się wszystkiego co dobre choćby tylko poznać
                                czasem zaglądam nawet do NOSPR'u na przykład zaliczyłem w zeszłym roku pierwszy po kilku latach projekt Mills'a no i potem trochę sceny kameralnej . To nie jest notabene z NOSPR ale repertuar był ten sam

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Może nie tyle że swojego, ale ogólnie słucham tego co puszczałem, natomiast jakimś tam fanem Vadera nie jestem ("lepiej" grają Decapitated)
                                  O to mi chodziło że swojego w sensie to czego słuchasz a nie to co "wypadało by puścić"

Wystarczyło że Michael Jackson grał i już ludzie byli zadowoleni
                                  Wiele płyt jest bardzo dobrze brzmi.

Skomentuj

Z mojego doświadczenia jako wystawcy na Audioshow wynika, że aby ludzie wchodzili kawałki muszą być znane i lepiej jak są szybsze niż jakieś zawodzenie, np wspomniany Jackson, Depeche Mode, Dire Straits, znana klasyka, ale też dobrze przygotowane nowe kawałki, np Brodka itp :) Tego słuchają normalni ludzie, a jako, że nie szukacie tam klienteli to właśnie na takich zwykłych słuchaczach, wydaje mi się, powinno Wam najbardziej zależeć :) Być może zapalą się do DIY :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dąbrowska też może być

Skomentuj

a ja ciagle swoje :rolleyes:

szybsze i z fajnym basem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X