Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audioshow 2016 - playlisty
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaZ mojego doświadczenia jako wystawcy na Audioshow wynika, że aby ludzie wchodzili kawałki muszą być znane i lepiej jak są szybsze niż jakieś zawodzenie, np wspomniany Jackson, Depeche Mode, Dire Straits, znana klasyka, ale też dobrze przygotowane nowe kawałki, np Brodka itp :) Tego słuchają normalni ludzie, a jako, że nie szukacie tam klienteli to właśnie na takich zwykłych słuchaczach, wydaje mi się, powinno Wam najbardziej zależeć :) Być może zapalą się do DIY :)
Dorzucił bym też jakiś niebagatelny damski wokal ..choćby Adele ma kilka utworów, które są znane i ludzie słyszą je wszędzie.... i na wszelkiego rodzaju pierdziawkach a jak usłyszą je na czymś co potrafi zagrać i prawdziwie, realnie odtworzyć jej wokal ...to ciarki przechodzą :)
sam teraz trochę takich utworów na nowo odkrywamLast edited by bawolek; 26.08.2016, 17:51.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zgadzam się jeśli chodzi o instrumenty, osobiście taką muzykę uznaję za "muzykę".
Jeśli zaś chodzi o Adel, to ja wychodzę... nie wiem jak jej wokal był nagrywany, czy to wina mikrofonu (może wstęgowy) czy czegoś innego, ale dla mnie ten wokal jest asłuchalny.
Jeśli ma taki głos to spoko, ale ja tym wokalem tyrać uszu nie chcę.
Oczywiście kto co lubi :)
Proszę posłuchać płyty Mikromusic - "Sennik", gdzie wokal jest zupełnie inaczej nagrany i zmiksowany. Może komuś się nie podobać barwa głosu Grosiaka, ale jest naturalna. To niesamowite wrażenie gdy rozmawiasz z artystą a On (w tym przypadku Ona, czyli Natalia Grosiak) ma taki sam głos jak na płycie. Jeśli podczas rozmowy z artystą nie poznajesz jego głosu, tzn. że coś jest nie tak.
Jak znajdę fotkę z nagrywania wokali Grosiaka to wklejęLast edited by marian; 26.08.2016, 23:45.
Skomentuj
-
z Adele chodziło mi o to, że wszędzie ją grają i wszyscy to słyszą na pierdziawkach przeważnie, a na jakiś dobrym sprzęcie brzmi zupełnie inaczej. To czy mocno przerabiana czy nie dla tych tabunów przewijających się przez pokoje nie ma kompletnie znaczenia... i powiedzcie, że się mylę ;p ?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaz Adele chodziło mi o to, że wszędzie ją grają i wszyscy to słyszą na pierdziawkach przeważnie, a na jakiś dobrym sprzęcie brzmi zupełnie inaczej. To czy mocno przerabiana czy nie dla tych tabunów przewijających się przez pokoje nie ma kompletnie znaczenia... i powiedzcie, że się mylę ;p ?
To nie jest darmowa impreza otwarta dla przypadkowych ludzi z ulicy, 90% (a może i więcej, nie biorąc pod uwagę żon i dziewczyn dla towarzystwa) osób to maniacy sprzętu audio, a co za tym idzie również i dźwięku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Generalnie jej wokal w wysokich partiach ma jakby sporo harmonicznych, ktore sa trudne w ogarnieciu nie tylko dla realizatorow, ale i dla sprzetu grajacego.
a co do playlisty ... wyzwanie to ubranie :P
nie ma lipy
Czyli w ostatecznej konluzji to robi sie nam crossover naturalnych instrumentów i elektroniki
A elektronika ... z klasą
najlepszy z najlepszych ...Last edited by Natalleos; 28.08.2016, 10:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie na temat...
Moim zdaniem mylisz się :)
To nie jest darmowa impreza otwarta dla przypadkowych ludzi z ulicy, 90% (a może i więcej, nie biorąc pod uwagę żon i dziewczyn dla towarzystwa) osób to maniacy sprzętu audio, a co za tym idzie również i dźwięku.
Skomentuj
-
Z gatunku "szybko i mocno" oraz
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaDorzucił bym też jakiś niebagatelny damski wokal
https://www.youtube.com/watch?v=fRwz0RoJcJE
Jest i mocne uderzenie i sopran
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
porownaj sobie jej wokal z arminem. tam brzmialo to juz ciekawiej
Skomentuj
-
Zastanawiam się nad tym odtwarzaczem... może wezmę cd do kompa na USB - będzie można graberem dobrym plik 1 do 1 przegrać z płyty do flac i tyle. Jedno źródło to też mniejszy haos.
Jakoś nie wierze w dobrego cd... druga sprawa to koncert życzeń i wielka niewiadoma co zagra jak zagra i jak to wyłączyć jak jest lipa by nie urazić a zarazem nie obnażyć sprzętu za mocno.
Po to też robimy teraz playlisty by każdy miał coś dla siebie w niej a nie ze będę zbierał listę dwa miesiące a ktoś wpadnie z cd z forum bo akurat mu wpadła w ręce :)Last edited by gokar83; 29.08.2016, 20:06.<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaJakoś nie wierze w dobrego cd...
Skomentuj
-
Dlatego może zrobić tylko niektóre godziny na "listę życzeń"? Pokój nie jest typowo komercyjny więc jakieś drobne "wpadki" mogą być przyczyną ciekawych dyskusji.
Z propozycji które padają wielu proponuje to co im się podoba muzycznie - ale przecież impreza nie jest po to by słychać muzyki tylko sprzętu. W wielu pokojach grana jest muzyka, która gatunkowo mi nie leży ale jej realizacja i odtworzenie przykuwa uwagę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJakby ktoś przyciągnął dobrego daca (np tego od 3lite?), to cd nawet jakoś szczególnie dobry nie musi być.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
Skomentuj