Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016 - playlisty

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z mojego ulubionego Labela Hyperdub rec.

Polskie korzenie

oczywiście dwie ostatnie Moderat . Materiał nie do wykluczenia
    Last edited by Natalleos; 26.08.2016, 14:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Z mojego doświadczenia jako wystawcy na Audioshow wynika, że aby ludzie wchodzili kawałki muszą być znane i lepiej jak są szybsze niż jakieś zawodzenie, np wspomniany Jackson, Depeche Mode, Dire Straits, znana klasyka, ale też dobrze przygotowane nowe kawałki, np Brodka itp :) Tego słuchają normalni ludzie, a jako, że nie szukacie tam klienteli to właśnie na takich zwykłych słuchaczach, wydaje mi się, powinno Wam najbardziej zależeć :) Być może zapalą się do DIY :)
      do tego dodał bym jeszcze, że jeżeli sprzęt jest "solidny" ...a przecież taki wystawicie :) ... to nie dość, że w większości powinny to być dosyć "znane" kawałki, ale też prawdziwe instrumenty ...bo są nie do podrobienia, jak będzie coś na czym da się odróżnić blachy czy struny to robi piekielne wrażenie nawet na mało osłuchanych ludziach... syntetyczne elektroniki brzmią podobnie i nie czuć takich różnic na różnym sprzęcie no ewentualnie jakością basu się będą różnić, to będzie nudne .... ewentualnie coś pomieszane z syntetykiem ale instrumenty muszą być.
      Dorzucił bym też jakiś niebagatelny damski wokal ..choćby Adele ma kilka utworów, które są znane i ludzie słyszą je wszędzie.... i na wszelkiego rodzaju pierdziawkach a jak usłyszą je na czymś co potrafi zagrać i prawdziwie, realnie odtworzyć jej wokal ...to ciarki przechodzą :)

sam teraz trochę takich utworów na nowo odkrywam
      Last edited by bawolek; 26.08.2016, 17:51.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zgadzam się jeśli chodzi o instrumenty, osobiście taką muzykę uznaję za "muzykę".

Jeśli zaś chodzi o Adel, to ja wychodzę... nie wiem jak jej wokal był nagrywany, czy to wina mikrofonu (może wstęgowy) czy czegoś innego, ale dla mnie ten wokal jest asłuchalny.
        Jeśli ma taki głos to spoko, ale ja tym wokalem tyrać uszu nie chcę.
        Oczywiście kto co lubi :)

Proszę posłuchać płyty Mikromusic - "Sennik", gdzie wokal jest zupełnie inaczej nagrany i zmiksowany. Może komuś się nie podobać barwa głosu Grosiaka, ale jest naturalna. To niesamowite wrażenie gdy rozmawiasz z artystą a On (w tym przypadku Ona, czyli Natalia Grosiak) ma taki sam głos jak na płycie. Jeśli podczas rozmowy z artystą nie poznajesz jego głosu, tzn. że coś jest nie tak.

Jak znajdę fotkę z nagrywania wokali Grosiaka to wkleję
        Last edited by marian; 26.08.2016, 23:45.

Skomentuj

Adel ... góry dzwonią strasznie słychać te tabuny ulepszaczy i naczepę sprzętu

Skomentuj

z Adele chodziło mi o to, że wszędzie ją grają i wszyscy to słyszą na pierdziawkach przeważnie, a na jakiś dobrym sprzęcie brzmi zupełnie inaczej. To czy mocno przerabiana czy nie dla tych tabunów przewijających się przez pokoje nie ma kompletnie znaczenia... i powiedzcie, że się mylę ;p ?

Skomentuj

Adele owszem, ale nagrania Live, nie plyty studyjne. Tutaj tez pokazala jak moze zaspiewac na sucho

Generalnie jej wokal w wysokich partiach ma jakby sporo harmonicznych, ktore sa trudne w ogarnieciu nie tylko dla realizatorow, ale i dla sprzetu grajacego.

Skomentuj

Moje propozycje:

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                  z Adele chodziło mi o to, że wszędzie ją grają i wszyscy to słyszą na pierdziawkach przeważnie, a na jakiś dobrym sprzęcie brzmi zupełnie inaczej. To czy mocno przerabiana czy nie dla tych tabunów przewijających się przez pokoje nie ma kompletnie znaczenia... i powiedzcie, że się mylę ;p ?
                  Moim zdaniem mylisz się :)
                  To nie jest darmowa impreza otwarta dla przypadkowych ludzi z ulicy, 90% (a może i więcej, nie biorąc pod uwagę żon i dziewczyn dla towarzystwa) osób to maniacy sprzętu audio, a co za tym idzie również i dźwięku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Generalnie jej wokal w wysokich partiach ma jakby sporo harmonicznych, ktore sa trudne w ogarnieciu nie tylko dla realizatorow, ale i dla sprzetu grajacego.
                    Widocznie u mnie te harmoniczne są wyraźnie zauważalne

a co do playlisty ... wyzwanie to ubranie :P

nie ma lipy

Czyli w ostatecznej konluzji to robi sie nam crossover naturalnych instrumentów i elektroniki

A elektronika ... z klasą

najlepszy z najlepszych ...
                    Last edited by Natalleos; 28.08.2016, 10:40.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Nie na temat...

Moim zdaniem mylisz się :)
                      To nie jest darmowa impreza otwarta dla przypadkowych ludzi z ulicy, 90% (a może i więcej, nie biorąc pod uwagę żon i dziewczyn dla towarzystwa) osób to maniacy sprzętu audio, a co za tym idzie również i dźwięku.
                      do tej pory byłem tylko dwa razy i może mi się wydawało ale szacuję że wiecej niz 80% osób które się tam przewijały to osoby, które poczytali o jakichs firmach .... i idą by "zobaczyć kolumny za 50 i więcej tyś ;p" ...a w domu i tak grają na marketowych pierdziawkach, świadomych i osłuchanych nie wydaje mi się by było więcej niz te 20% ;p

Skomentuj

Z gatunku "szybko i mocno" oraz
                        Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                        Dorzucił bym też jakiś niebagatelny damski wokal
                        może być NIGHTWISH i Tarja Turunen
                        https://www.youtube.com/watch?v=fRwz0RoJcJE
                        Jest i mocne uderzenie i sopran

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                            bardzo lubie jej glos, ale niestety ich plyty sa tak przecietnie zrealizowane ze nie daja zadnej przyjemnosci ze slcuhania! :(
                            porownaj sobie jej wokal z arminem. tam brzmialo to juz ciekawiej

Skomentuj

A co z utworami przyniesionymi przez siebie? Będą utwory na życzenie? W zeszłym roku było after party po 20 gdzie można było posłuchać swoich kawałków - mnie taka forma nie przeszkadza ale w trakcie wystawy też można było by puszczać utwory przyniesione (zwłaszcza gdy ruch jest mniejszy).

Skomentuj

Będzie dobry odtwarzacz, to i będzie taka możliwość.

Skomentuj

Zastanawiam się nad tym odtwarzaczem... może wezmę cd do kompa na USB - będzie można graberem dobrym plik 1 do 1 przegrać z płyty do flac i tyle. Jedno źródło to też mniejszy haos.

Jakoś nie wierze w dobrego cd... druga sprawa to koncert życzeń i wielka niewiadoma co zagra jak zagra i jak to wyłączyć jak jest lipa by nie urazić a zarazem nie obnażyć sprzętu za mocno.

Po to też robimy teraz playlisty by każdy miał coś dla siebie w niej a nie ze będę zbierał listę dwa miesiące a ktoś wpadnie z cd z forum bo akurat mu wpadła w ręce :)
                                  Last edited by gokar83; 29.08.2016, 20:06.
                                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Moze cos od Krychy

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                                      Jakoś nie wierze w dobrego cd...
                                      Jakby ktoś przyciągnął dobrego daca (np tego od 3lite?), to cd nawet jakoś szczególnie dobry nie musi być.

Skomentuj

Dlatego może zrobić tylko niektóre godziny na "listę życzeń"? Pokój nie jest typowo komercyjny więc jakieś drobne "wpadki" mogą być przyczyną ciekawych dyskusji.
                                        Z propozycji które padają wielu proponuje to co im się podoba muzycznie - ale przecież impreza nie jest po to by słychać muzyki tylko sprzętu. W wielu pokojach grana jest muzyka, która gatunkowo mi nie leży ale jej realizacja i odtworzenie przykuwa uwagę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                          Jakby ktoś przyciągnął dobrego daca (np tego od 3lite?), to cd nawet jakoś szczególnie dobry nie musi być.
                                          Byle jakie jakie cd z wyjściem cyfrowym + dac .3lite i pozamiatane
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X