Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016 - playlisty

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ma ktoś tego daca v2 uruchomionego w obudowie?
    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

To jest DIY
      Obudowa powinna być najmniejszym problemem
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
        Byle jakie jakie cd z wyjściem cyfrowym + dac .3lite i pozamiatane

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        Jakby ktoś przyciągnął dobrego daca (np tego od 3lite?), to cd nawet jakoś szczególnie dobry nie musi być.
        Okazuje się że jednak musi.
        Rok temu mieliśmy dwa odtwarzacze podłączone do lampucery kablem optycznym i okazało się że oba grają inaczej.

Po za tym i DAC i odtwarzacz muszą mieć te same wejścia i wyjścia aby można było je sparować.
        Last edited by marian; 30.08.2016, 08:55.

Skomentuj

mam philipsa cd 880 - ma wyjścia cyfrowe zarówno elektryczna jak i optyczne.. ni będę miał problemu udostępnić..

Skomentuj

Mam teaca cdp3000, ale ma tylko coax. Mogę przywieźć jak coś.

Skomentuj

Nie na temat...
              marian, żałuję, że mnie przy tym nie było
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                Hermes byłem słyszałem, różnica olbrzymia.
                Może to być wina słabego wyjścia optycznego zastosowanego w CD, miałem tak z jakiś dekoderem że po optyku jakość była tragiczna
                Last edited by Pawel074; 30.08.2016, 10:32.
                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Nie na temat...
                  Pawel074, żałuję, że mnie przy tym nie było
                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie na temat...
                    Hermes, to jest ironia czy naprawdę Ciebie nie było w momencie przepinki pomiędzy odtwarzaczami?

Skomentuj

Nie na temat...
                      Test pewnie robiliście w piątek, gdy mnie jeszcze nie było, a szkoda bo chciałbym się przekonać że na cyfrze są różnice między odtwarzaczami
                      Last edited by Hermes; 30.08.2016, 13:30.
                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie na temat...
                        Aha. Efekt był taki, że ten mój Sony w porównaniu z Yamahą grał z takim przymuleniem, że wystarczyło nam kilka sekund aby powiedzieć stanowczo NIE :)

Skomentuj

?
                          Last edited by kolmen; 02.09.2016, 23:38.

Skomentuj

Panowie trzeba temat ożywić!

Niedługo wrzucę więcej propozycji z innych gatunków, to tak póki pamiętam:

Last edited by Pawel074; 22.10.2016, 12:16.

Skomentuj

Ma być coś co zwykły Kowalski słucha?

A jak włączę Czadomena wraz z subem, to znowu będzie że:

Co jak co, ale akurat "Ruda" jest naprawdę fajnie nagranym (zmiksowanym) utworem :)
                              Last edited by marian; 22.10.2016, 14:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Ma być coś co zwykły Kowalski słucha?
                                ale nie takei cos! to juz lepszy bedzie michael jak rok temu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                  A ma ktoś tego daca v2 uruchomionego w obudowie?
                                  Pamiętaj, że dac .3lite jest na AD1865 - jedna wersja a Tobie raczej chodzi o daca który stworzyli taz i .3lite na ak4490 :) i tutaj z tego co przeglądam forum to v2 nie ma jeszcze oficjalnie.
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    ale nie takei cos!
                                    Paweł, a wytłumaczysz dlaczego?

Ja takiej muzyki nie słucham, po prostu zaproponowałem coś co puszczają w radiu i Kowalski powinien znać.
                                    Troszeczkę pół żartem pół serio, ale widzę że trochę Cię to poruszyło, więc chciał bym wiedzieć dlaczego :)

O gustach się nie rozmawia, ale jeśli ma też być "rombanka" jaką zaproponowałeś w poście nr. 20, to ja proponuję ten utwór:

...wiele bardziej melodyjny i znany

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    juz lepszy bedzie michael jak rok temu
                                    Majkel też będzie :)

Skomentuj

Paweł, a wytłumaczysz dlaczego?
                                      bo jest malo "hi-endowa" no i niestety polski wykonawca zawsze bedzie tym gorszym niz zagraniczny :/

ale jeśli ma też być "rombanka" jaką zaproponowałeś w poście nr. 20, to ja proponuję ten utwór:
                                      przeciez tez o tym pisalem!
                                      na tym utworze (ktory nie jest szczytem jakosci!) wyraznie slychac ze plyty within temptention sa kiepsko zrealizowane! :(

Skomentuj

Odnośnie setlisty, to mam takie odczucia:

Wiemy co się ludziom podobało rok temu, dlatego przygotujemy więcej takiej muzyki jak Michael.
                                        Elektronika i techno też będzie, ale żadne pukanie młotkiem typu Hard Bas oraz to co niektórzy wrzucają do tematu "muzyka z dobrym bassem".

Nie może zabraknąć jazzu i symfoni, ale takie rzeczy to bardziej na życzenie, bo jak wiadomo taka muzyka jest w prawie każdym pokoju na AS.

Metalu i Rocka też nie zabraknie

Skomentuj

Odnośnie setlisty, to mam takie odczucia:
                                          masz racje
                                          typowi audiofile beda uciekali... ale coraz wiecej jest zwyklych zwiedajacych co preferuja zwykla muzyke z radia

Nie może zabraknąć jazzu i symfoni,
                                          o wlasnie - moze muzyka filmowa? zywa, energiczna, dobrze znana

Metalu i Rocka też nie zabraknie
                                          blagam, tylko nie disco polo! :o

Skomentuj

Czaruję...