Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działania komercyjne czy niekomercyjne na forum, gdzie jest granica.. ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Projektujesz coś miesiącami, publikujesz na forum, a tu ktoś pisze że "to nie gra".
    Odechciewa się po prostu.
    Marian, a ile zestawów na AS "nie grało"?? Ryzyko zawsze jest, że ktoś tak powie i tyle. Dlatego budowanie marketingu przez fora internetowe jest mocno ryzykowne i dlatego wiele liczących się firm czy konstruktorów tego nie robi. I dlatego poddaję pod wątpliwość, zrobienia sobie poprzez nick " wielkiej marki" i "trzepania na tym kasy"..

Skomentuj

wiesz jak by tak było że komuś lub wszystkim się podoba to nie powstawałyby nowe projekty i byłby tylko jeden i wszyscy by go mieli a jednak tak nie jest więc to logiczne że komuś nie gra a komuś się podoba

Skomentuj

No ja tylko stwierdzam fakty, bo kiedyś już ktoś się tak tłumaczył dlaczego nie publikuje konstrukcji.

Skomentuj

Wydaje mi się że najwięcej to na tym zarabiają producenci głośników np. STX bo to tylko od projektanta zależy jaki głośnik zastosuje a później dziesiątki osób zakupią ten głośnik a nie inny u konkretnego sprzedawcy.
          I to taki producent powinien płacić dla twórcy konstrukcji projektu że sprzeda dzięki niemu kilkadziesiąt zestawów głośników.

Skomentuj

Jak by tak było te kilkadziesiąt to był by wysyp gotowych konstrukcji a jakoś fakt taki że dużo użytkowników się tym nie chwali. To też zawsze jakaś motywacja dla projektanta że ktoś wykonał trud i pracę by wykonać jego pracę.

To może zrobić taki system że użytkownicy dobrowolnie wplacaja jakieś siano np i głosują któremu je przyznać za wkład, wtedy była by jakaś rekompensata czy pieniężna czy też upominkowa

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
            X