Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

My na Audio Show 2017

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

My na Audio Show 2017

Witojcie :)
    Organizujemy się jakoś w tym roku na wyjazd?

tak, zeszloroczna ekipa ma juz plany

ale konkrety przedstawi gokar

Skomentuj

Ja planuje do AVS wykonc koncowka iAMP OPS5.
      Bede mogl ew zabrac, moze zapychac pokoj.

Skomentuj

Nikt nie założył wątku, więc wydawało się że nie zanosi się na to. Nawet jak byś my się nie wystawiali, to dobry powód by się spotkać po roku czasu :)
        Czas ruszyć ten temat!
        Jak mi nikt nie zabierze Iota-cd, kolega, to go przytacham :)

Skomentuj

a ktos chetny do pomocy?
          zeby nie bylo ze znowu cala robota spadnie na chlopakow z bydgoszczy! :p

na temat jeszcze za wczesnie
          ale zbiorke kasy mozemy zaczac
          zeby kazdy co miesiac cos od siebie dorzucil

Skomentuj

Gdzie jest te Audio Show ?

Skomentuj

Zamieszczone przez orscik Zobacz posta
              Gdzie jest te Audio Show ?
              http://gdzie-jest-audio-show.pl
              Naprawdę tak ciężko się wysilić?
              Last edited by Hermes; 11.07.2017, 08:59.
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Po 20.08 bedę miał już konkrety jeśli chodzi o pokój. Na dziś wiem tylko albo aż tyle że dla nas miejsce się znajdzie :)

Powoli zaczynamy więc planować :)
                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Słuchajcie, w tym roku plan jest taki aby iść bardziej w DIY niż udowadniać że w naszym pokoju gra najlepiej.

Oczywiście grać musi :) ale...
                  Zamiast stawiać "system" i nic więcej, jak w poprzednich latach, pokażmy idee DIY.
                  Widzę to w formie np. przepołowionych obudów głośnikowych aby pokazać co jest w środku, otwartych wzmacniaczy a nawet samych płytek, sprzęt pomiarowy, laptop + Speaker Work Shop i załadowanym pomiarem jakiejś konstrukcji itp.

Jeśli ktoś będzie chciał pokazać coś gotowego to niech przywozi, może uda się z tego złożyć jakiś system grający.

Jako bonus w planach mamy wystawienie kolumn z trzema dopracowanymi, ale różnymi, zwrotnicami które będzie można po kolei podłączać i słuchać jaka jest różnica.

Pytanie tylko czy jest zainteresowanie.
                  Nie ukrywajmy, pokój będzie kosztował a my nie chcemy dokładać z własnej kieszeni, jak również nie chcemy aby wyglądało to tak jak by ekipa z Bydgoszczy robiła sobie imprezę pod szyldem forum.
                  Akurat tak się złożyło że jest prowadzona teraz zbiórka na hosting, co może spowodować że nie uda się zebrać pieniędzy na pokój.
                  Ale jeśli będzie spory odzew i będzie widać że Wam również się chce to robić, to może się uda i w tym roku.

Skomentuj

Nawet już teraz na tym etapie super jakby się zgłaszały osoby, które coś chcą pokazać. Zobaczmy co mamy i co możemy podrzucić na imprezę.
                    Wzmacniacze, przetworniki, kable, listwy.

Czekamy na info zwrotne.
                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Mamy za maly pokoj na prelekcje i pokazy. Ludzie przychodza do naszego pokoju w polowie dla beki, zeby sie posmiac i w polowie z ciekawosci, co tam diyowcy wydlubali. Przecietnego sluchacza, ogladacza nie bedzie interesowalo jak sie robi pomiary, bo to dla niego czarna magia i z tych wykresikow i tak nic nie zrozumie.

Skomentuj

Nie zapominaj że ten pokój poniekąd jest też dla naszych userów.
                        Początkujący będzie miał możliwość zobaczyć, posłuchać i porozmawiać o sprzęcie, między innymi pomiarowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Wydaje mi się (nie byłem cały czas), że w ubiegłym roku przewinęło się sporo chłopaków z forum.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeśli ktoś kończy konstrukcję lub zastanawia się nad zrobieniem na tegoroczną wystawę i myśli o lakierze, niech da znać.
                          Spróbujemy coś wspólnie wykombinować w ramach wsparcia z mojej strony

Skomentuj

Szczerze mówiąc chętnie posłuchałbym kolumn na 3 zwrotnicach.
                            Może w tym roku uda mi się wziąć udział w imprezie :)

Skomentuj

Doloze wszelkich staran aby to się udało, w sensie pomoge jak mogę - również finansowo.
                              We wrześniu będę testowal live stream.

Bo jest pomysl żeby zrobić streaming z pokoju.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Przecietnego sluchacza, ogladacza nie bedzie interesowalo
                                Ja się już na audiostereo pytałem.
                                Po co nam pokój?
                                Dla nas, bo fajnie się spotkać i pooglądać ci kto zrobił?
                                Dla ludzi którzy potencjalnie mogą się wciągnąć?
                                Dla tych którzy przychodzą n wystawę sprzętu szukając czegoś d kupienia?
                                Inne?
                                Jeśli chodzi o punkt 3, to wg mnie możemy się nimi nie przejmować. I tak od nas nie kupią.
                                Jeśli 1 lub 2, to takie działania o jakich pisze Marian są jak najbardziej sensowne. Czyli pokazać rzeczy ciekawe dla majsterkowiczów.
                                A jeśli chodzi o audiofili, to zmieniają elementy na diamentowe żyjąc w nieświadomości ile można zrobić zwrotnicą. I dla niektórych też będzie ciekawie.
                                Anyway, dorzucę się do pokoju i zamierzam się z wami dobrze bawic.
                                I przywiozę monitory na fgx i pcx Branży. Może nie ma co ich podłączać (choć wlasciwie budżetowych konstrukcji pojawia się sporo na forum, więc zainteresowanie pewnie będzie), ale powinny być ciekawe optycznie. Choć jakość wykonania amatorska.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Początkujący będzie miał możliwość zobaczyć, posłuchać i porozmawiać o sprzęcie, między innymi pomiarowym.
                                  Pewnie, ze jest dla userow, tylko jak sobie wyobrażasz pomiary w pomieszczeniu, gdzie nie ma gdzie nogi włożyć? Chyba, ze będziesz robił impedancje...
                                  To nie jest zły pomysł ale nie w takich warunkach. A może weźmiemy kawalek fornirowanej deski i pokażemy jak sie kładzie olej?

Skomentuj

Z racji, że w jakiejś tam formie jestem zaangażowany to napiszę jak ja bym to widział :)
                                    Dwa lata temu podobało mi się, że pokój wyglądał tak jak na DIY przystało :) W tamtym roku pokój poszedł w stronę profesjonalizmu prezentacji, lecz moim zdaniem troszkę zatraciła się idea pokazywania DIY.
                                    W mojej ocenie o jednej rzeczy należy pamiętać - my nie jedziemy tam sprzedawać czegokolwiek lub porównywać się z innymi. Jedziemy tam w celu propagowania forum, którego przewodnią ideą jest DIY.
                                    Więc wydaje mi się, że pokój powinien być jak najbardziej DIY :) Zbyt PRO nie powinno być :P
                                    Moja propozycja na ten rok, którą przedstawiłem chłopakom już wcześniej, jest taka:
                                    Ja robię zestaw z trzema zwrotkami, będą to albo monitory na Seasie L16 i Vifie D25AG w WG, albo podłogówki MTM na dwóch SBA 15 NRX cm i Scanie D2904/600000.
                                    Wszystkie zwrotki będą poprawne, będą różnić się częstotliwością podziału, kompensacją BS oraz stromością filtrów. Zrobię do tego zdalny przełącznik na pilota i będzie można w locie sobie porównywać :)
                                    Do tego zrobimy sobie kawałek obrazka, gdzie będzie pokazane jak wyglądają wykresy do każdej ze zwrotek i będzie to sobie można połączyć z graniem :)
                                    Co do reszty urządzeń to widziałbym urządzenia, które są dopracowane i wizualnie i technicznie, ale jednak otworzone i do pooglądania w środku. Mi się może uda zmolestować kolegę Arkotik aby przywiózł lub pożyczył iAMPa na 4 parach z moją autorską drabinką i selektorem sterowanymi pilotem. Ja chętnie przywiozę DACa kolegi .3lite, być może nawet jako całe urządzenie z selektorem analogowym, cyfrowym i drabinką R-2R. Wszystko oczywiście byłoby otwarte i można byłoby sobie to pooglądać :) No i są to rzeczy opublikowane na forum :)
                                    Prezentacje robienia czegoś (olejowanie, mierzenie czegokolwiek, itp.) raczej bym sobie darował - nie specjalnie jest na to miejsce...a i sama impreza jest raczej do słuchania i na tym bym się skupił. Można pokazać różnice w konstrukcji, można zachęcać do wgryzania się w szczegóły na łamach forum...ale jednak kierować na forum :)

Nie wiem czy moja wizja spodoba się innym, zachęcam do dyskusji :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      A może weźmiemy kawalek fornirowanej deski i pokażemy jak sie kładzie olej?
                                      Musze sprostowac, ze to tylko zart, co by ktos nie bral tego na powaznie...

Skomentuj

Mogę nie wykanczac moich 3W i jak dwa lata temu byłby goly MDF

Wysłane z mojego Tapatalka
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                        X