Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

My na Audio Show 2017

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Bede robic standy pod kolumny, jakies OSB i szmata czarna.
    Jeśli szmata będzie ładna i dobrze się ją ułoży, to może to fajnie wyglądać :)

Moge wiecej szmaty kupic ;]
    Jeszcze poczekaj, może ktoś się zgłosi.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Panowie, patrząc na tą listę:

...to brakuje wzmacniacza.
      Gokar mógłby przywieźć hybrydę, ale tylko jako zapasowy wzmacniacz w razie co, ponieważ on już jest sygnowany.
      Meteo, czy ten Twój IOTA-CD będzie tylko na pokaz czy będzie działał?
      Potrzebne były by dwa wzmacniacze główne.
      Kolumn będzie sporo ale jak na razie nie ma czym ich zasilić :)
      Marianie wzmacniacze, to 1szt stereo i 2szt mono :) Przydał by się jakiś potek do mono, chyba że bezpośrednio przez kompa podłączyć i sterować głośnością.
      Reszta wzmacniaczy, jako polutowane pcb, będzie jako wystawka.
      Last edited by Meteo; 26.10.2017, 21:19.

Skomentuj

Odnośnie źródła to osobiście nie jestem za cd. 2 lata temu było cd i przez to była zadyma. każdy wrzucał na oślep co mu pasowało. Same cd były za 50 zł i to były najsłabsze elementy toru. Gówno wchodzi to gówno wychodzi.
        Laptop przygotowany pod audio z wyjściem po usb asio, do daca jednego czy drugiego. Foobar, ewentualnie Tidal. Nasze playlisty, ale przygotowane, które brzmią w naszym pokoju, na naszym sprzęcie i tyle. Mniejsza zadyma podczas prezentacji i nie będzie takich akcji, że ktoś wejdzie na 5 minut akurat jak będzie leciało gówno i to opisze jako recenzja pokoju diy.
        Niestety tak bywało więc tu będę bardzo mocno próbował Was przekonać do przygotowanych playlist i bay bay dla cd....
        Last edited by gokar83; 26.10.2017, 22:04.
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Mogę wypożyczyć Wam DAC'a .3lite'a zintegrowanego z moim pre opartym na drabince R-2R do regulacji głośności. W komplecie pilot, więc nie będzie problemu z głośnością, jest też możliwość sterowania wejściami, czyli możliwość podpięcia innego źródła zostaje. No i wygląda jak prawdziwe DIY :P

DAC jest podpinany przez amanero do USB.
          Ale wypożyczenie jest na osobę, której wyślę to w tygodniu poprzedzającym wystawę i osoba ta zobowiąże się odesłać mi go w poniedziałek.

Jak chcecie to zapraszam na PW :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Micwoj, rozumiem że przywozisz stoliki?
            Ile dokładnie sztuk?
            Potrzebny był by czarny materiał na ich przykrycie.
            Stoliki potwierdzam, liczbę powiem wieczorem albo jutro (2 lub 3), obrus mam, taki gruby podobny do weluru, ale brązowy. Ale powinien nieźle wyglądać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
              obrus mam, taki gruby podobny do weluru, ale brązowy.
              Jeśli jest ciemny to OK.
              Fotkę zrób :)

Wiem, marudzę, ale chciał bym aby było estetycznie (nie pstrokato).
              Niektóre pokoje w Sobieskim są wystarczająco różnobarwne (dywany, zasłony) i sprzęt powinien stać na jednolitym, nie odznaczającym się kolorze aby był dobrze widoczny.
              Last edited by marian; 27.10.2017, 09:08.

Skomentuj

To taki ral 7008 czy 8008 mniej więcej. Zobaczymy jak będzie z miejscem, ale można postawić te 3 stoliki w rzędzie, przykryć materiałem i na to sporo wejdzie. Jeśli będzie za szeroko między kolumnami to 2 stoliki a na trzecim (tu już nie mam takiego obrusa) gdzieś z boku dodatkowa wystawka. Zresztą zobaczymy jak zaczniemy ustawiać.

Skomentuj

Ja bede miec szmate satynowa, jakos 1,5m na 6m

- - - - - aktualizacja - - - - -

czarna

Cos takiego, kuzyn podrzuci
                  http://allegro.pl/show_item.php?item=6873247404 (S82 SATYNA ATŁAS TKANINA MATERIAŁ DEKORACJE NOWOŚĆ)

Skomentuj

Ja bede miec szmate satynowa, jakos 1,5m na 6m

czarna

Cos takiego, kuzyn podrzuci
                    http://allegro.pl/show_item.php?item=6873247404 (S82 SATYNA ATŁAS TKANINA MATERIAŁ DEKORACJE NOWOŚĆ) (S82 SATYNA ATŁAS TKANINA MATERIAŁ DEKORACJE NOWOŚĆ)
                    Noo, to jest git.
                    Prawie identyczny odcień jak ta moja szmata na pseudo RTV-ce.

Daj znać ile Ci zostanie po odcięciu na standy.

Micvoj, tą szmatę co masz też zabierz, zobaczymy jak to będzie wyglądać.
                    Stoliki możesz wziąć 3 sztuki, jak nie będzie miejsca to jeden zabierzesz z powrotem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mikoski Zobacz posta
                      Rozumiem, że Tobie Paypall'em- jeśli tak poprosze jakiś namiar .
                      a co tu sie podaje? chyba maila?
                      pawel-szkoda@wp.pl

Paweł S., przypomnij ile masz tych plexi do etykiet i jakich są wymiarów.
                      No i czy przywieziesz Uniampa.
                      2szt A4 pionowe (zbyt wiotkie)
                      4szt A5 poziome
                      7szt A6 poziome
                      6szt A6 pionowe

tak, uniampa zabiore

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        7szt A6 poziome
                        6szt A6 pionowe
                        A6 będą najlepsze, 105x148mm.
                        Pionowe na kolumny a poziome na elektronikę.

Skomentuj

Panowie, mamy ten sam pokój co rok temu, czyli 408.
                          Tak więc już wiemy jakich jest wymiarów oraz znamy jego "kolor".

Patrzę na zdjęcia z zeszłego roku i mam już pewne przemyślenia co do ustawienia sprzętu.
                          W tym roku jako główne kolumny będą robiły kolumny Tomka.
                          Z resztą kolumn sobie poradzimy, będą ustawione na froncie bliżej RTV-ki lub z tyłu, a te mniejsze na stolikach.
                          Pozbywamy się dwóch krzeseł z sześciu na rzecz miejsca na stoliki od strony prawej ściany (będzie potrzebne małe lampki do oświetlenia stojącego tam sprzętu).
                          Sub Tomka prawdopodobnie będzie robił jako stolik po lewej stronie przy kaloryferze. będzie on zamienny z którymś ze stolików z prawej strony, zobaczymy jak to będzie wyglądać.

W tym roku rollup-a nie będzie na środku. W dzień zasłony będą odsłonięte.
                          W zamian za niego widział bym mały dyfuzor Schroedera na stojaku (ponieważ na stolik nie da się go położy ze względu na kable wystające ze sprzętu).
                          Ale kto takowy dyfuzor ma i mógłby przywieźć, nie wiem.
                          Ja stojak mógłbym dorobić, nie ma problemu.

Absorbery (tym razem tylko 2) w tym samym miejscu, w rogach pomieszczenia.

Myślę że tak było by optymalnie, ale to się okaże już na miejscu.
                          Jakieś sugestie?

Skomentuj

Sub jest niski. Lepiej by blyo polozyc na nim bufor dla niego

btw. luszti kiedys mial chyba takie dyfuzorki
                            Last edited by tomekk_; 29.10.2017, 16:56.

Skomentuj

Kto mógłby przywieźć jakiś fajny (dobry) odtwarzacz CD?

Optyczne czy coaxial?

Do tego Philipsa tak?
                              CD ma zarówno optyk jak i coaxial.. wysyła sygnał równolegle na obydwa..
                              DAC soekrisa z Orange pi ma osobną obudowę z selektorem wejść cyfrowych. Zdjęcia w mojej galerii

Z wzmacniaczy mam integrę audiolaba 8000s Ale to raczej ostateczności do pokoju DIY zwłaszcza że mocy nie ma wielkiego zapasu...

Skomentuj

Temat odtwarzacza zakończony, koledzy go nie chcą a ja naciskać nie będę.
                                Jak padnie laptop to będziemy puszczać muzykę z komórek :p

Skomentuj

Ja biore lapa pod stream. Bedzie zapas.

Skomentuj

bede niestety/stety z dziewczyna

Wasze kobiety juz wiedza ze to bedzie blad... ale ona jeszcze nie wie i nikt jej nie wytlumaczy :p

jak juz pierwszego dnia sie wynudzi to gdzie ja wyslac kolejnego dnia?
                                    a moze i ktos z Was musi byc z kobieta?

Skomentuj

Daj jej kartę kredytową i jakieś centrum handlowe np M1😁😉

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        bede niestety/stety z dziewczyna

Wasze kobiety juz wiedza ze to bedzie blad... ale ona jeszcze nie wie i nikt jej nie wytlumaczy

jak juz pierwszego dnia sie wynudzi to gdzie ja wyslac kolejnego dnia?
                                        a moze i ktos z Was musi byc z kobieta?
                                        Generalizujesz. Mona Narzeczona chce jechać i dobrze wie co tam się dzieje bo była już dwa czy trzy razy. I w tym roku też chce się zabrać :)
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

oj Twoja jest zupelnie inna

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta
                                          Daj jej kartę kredytową i jakieś centrum handlowe np M1😁😉
                                          zeby z pierwszego sklepu ja wyrzucili z przecieta karta?! :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X