Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

My na Audio Show 2017

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na razie to nie wygląda abyśmy w ogóle w tym roku się wystawili, nie uzbieraliśmy nawet 1000 zł.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez czart Zobacz posta
      A na imprezie mają być takie "sztuki" ;
      I taka muzyka
      https://www.youtube.com/watch?v=e_ooxjzzR0o
      Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Na razie to nie wygląda abyśmy w ogóle w tym roku się wystawili, nie uzbieraliśmy nawet 1000 zł.
      Jeszcze nie wiem jak wyjdzie, ale, harowałem cały miesiąc, nadgodziny, następy miesiąc też będę, więc wpadnie trochę :) Po 10-tym ....
      Last edited by Meteo; 30.09.2017, 18:43.

Skomentuj

Karol - po zakonczeniu uruchom następna zrzutkę z kwota pomniejszona.
        Ja tez wypłata po 10 tak wiec, akurat będzie.

Dozbieramy, jak nie to sukcesywnie będę wspierać.
        Niestety fb zablokował min opcje płatnej promocji, cholera wie czemu.

Będziemy dalej marudzić
        Szkoda z tylu ludzików co mamy na forum, koledzy nie wrzuca chociaż 5zl.

Ale tak to już jest z ‚organizacjami’ non profit.

Skomentuj

ja koło 13 też podeślę
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Kilka złociszy też posłałem.

Skomentuj

Fajnie byłoby jakby sie dało dolozyc slac smsa za okreslona kwote :rolleyes:

Skomentuj

wyplata. dorzucilem kolejna rate

Skomentuj

Panowie, również posłałem trochę złota. Nie wyobrażam sobie że w tym roku ominie mnie Wasz pokój. Będę pierwszy raz (zawsze coś wypadało wcześniej) i mega nakręciłem się na możliwość poznania, zobaczenia i usłyszenia. Trzymam kciuki.

Skomentuj

Wydłużyłem czas zrzutki. Mój błąd przy uruchamianiu. Nie zauważyłem czasu końca, ale teraz już jest ok.

Rok temu pamiętam, że też trochę nam zeszło więc ogólnie się nie martwię. Damy radę.

Odnośnie muzyki... Może tidal??
                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Proponowalbym wiecej znanej muzyki niz jakiegoś brzdyngolenia.
                      Koledzy z AS nawet Rammstein puszczali 'LOS' i ludzie tego sluchali z przyjmnoscia.

To moze kazdy z nas zrobi propozycje 20 utworow, ulozy sie cos z tego wspolnie?
                      Ja osobiscie mam all FLAC tak wiec, cos sie znajdzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                        Odnośnie muzyki... Może tidal??
                        To może być w razie co, gdy się pomysły skończą lub gdy ktoś o jakiś utwór poprosi a my nie będziemy mieli tego w plikach, lub gdy nam się po prostu będzie nudzić.
                        Myślę że trzeba ustalić listę i niech sobie gra, bo zastanawianie się co włączyć następne jest bardziej męczące i stresujące niż wnoszenie sprzętu do Sobieskiego.

Ile razy się zdarzyło że nie było co włączyć, więc włączało się ''byle jaki" utwór z nieposegregowanej listy, a po chwili ludzie wychodzili z pokoju bo utwór był po prostu słaby muzycznie jak i dźwiękowo.

W poprzednich latach nie było kiedy przesłuchiwać utworów przed rozpoczęciem wystawy, mam nadzieję że tym razem chociaż godzinkę na to znajdziemy.

Skomentuj

Do wystawy zostało 38 dni.

Postanowiłem nie robić otwartych obudów (potem problem co z nimi zrobić, a warsztat mały), za to jak zdążę to będą monitorki lub mini podłogówki (w zależności w jakim litrażu najlepiej zagra midbas) LOW END :)

Przypominam przyjezdnym o tym temacie: https://diyaudio.pl/showthread.php/2...VideoShow-2017

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Za to jak zdążę to będą monitorki lub mini podłogówki (w zależności w jakim litrażu najlepiej zagra midbas) LOW END :)
                            Gorzej jak nie zagra jak LOW END, a jak hi end, przez małe hi :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                              Gorzej jak nie zagra jak LOW END
                              Mam taką nadzieję z racji tego że jako wysokotonowy będzie robił najtańszy SBacoustic SB19ST-C000-4 :biggrin:

Ale nie wiem czy zdążę bo głośniki do mnie dopiero jadą.
                              Last edited by marian; 10.10.2017, 11:41.

Skomentuj

Spoko, ja blach jeszcze nie mam :) Ale zacznę puki co uruchamiać parę rzeczy ....

Skomentuj

Panowie, albo nie mogę znaleźć, albo nie można na zrzutce wpłacić Paypall'em ?

Skomentuj

nie mozna :(
                                    rok temu koledzy wplacali kase np mi i przelewalem na konto zrzutki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      nie mozna :(
                                      rok temu koledzy wplacali kase np mi i przelewalem na konto zrzutki
                                      Rozumiem, że Tobie Paypall'em- jeśli tak poprosze jakiś namiar .

Skomentuj

Panowie, patrząc na tą listę:

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        1. Gokar - hybryda (?), DAC (?), laptop (?)
                                        2. marian + Bocian - monitorki DIY Usher S-520, kable, otwarte konstrukcje kolumn, absorbery + stojaki, stoliki (te co rok temu), oświetlenie, dobre piwko
                                        3. Micwoj - monitory na fgx i pcx, stoliki
                                        4. Paweł S. - kolumny omnipolarne (?), monitorki 14 MCX+ ALX (?), plexi do etykiet
                                        5. Meteo - hybryda IOTA-CD, końcówki mocy na pokaz (?)
                                        6.Tomekk - 3way (Audax, Vifa, SB + MB), Sub LAB12 + Hypex DS8.0, bufor do suba, końcówka mocy na OPS5, striming live
                                        ...to brakuje wzmacniacza.
                                        Gokar mógłby przywieźć hybrydę, ale tylko jako zapasowy wzmacniacz w razie co, ponieważ on już jest sygnowany.
                                        Meteo, czy ten Twój IOTA-CD będzie tylko na pokaz czy będzie działał?
                                        Potrzebne były by dwa wzmacniacze główne.
                                        Kolumn będzie sporo ale jak na razie nie ma czym ich zasilić :)

Micwoj, rozumiem że przywozisz stoliki?
                                        Ile dokładnie sztuk?
                                        Potrzebny był by czarny materiał na ich przykrycie.

Paweł S., przypomnij ile masz tych plexi do etykiet i jakich są wymiarów.
                                        No i czy przywieziesz Uniampa.

Kable...
                                        Jeśli ktoś ma jakieś fajne kable do pokazania (osłuchania) to niech przywiezie.

Kto mógłby przywieźć jakiś fajny (dobry) odtwarzacz CD?

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                        Ja mogę wziąć CD880 Philipsa - ma wyjście cyfrowe..
                                        Optyczne czy coaxial?

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                        tak już od siebie DAC-a Soekrisa z maliną
                                        Do tego Philipsa tak?

Co do muzyki to zainteresowanych prosił bym o zgranie max. 30 utworów na pendrive, które waszym zdaniem brzmią świetnie i można by je włączyć na AVS.
                                        Zrobimy setlistę z najlepszych utworów.
                                        Reszta muzyki będzie włączana z Tidala i z płyt (naszych lub zwiedzających).

Skomentuj

Ja dalej nie mam chlodzenia, chlop mi termin zawala.
                                          Kolejny chlop, kolejny termin.

Zenua.
                                          Bede robic standy pod kolumny, jakies OSB i szmata czarna.
                                          Moge wiecej szmaty kupic ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X