Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SPOT Uniejów - 15-sto lecie forum

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Luszti, dzięki za dopieszczenie zwrotnicy i pokazanie co źle robiłem w SW :)
    Co robiłeś źle ?

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
      Co robiłeś źle ?
      Źle dodawałem pliki poszczególnych głośników tak, aby były widoczne na jednym wykresie, co za tym idzie, podczas zmiany wartości elementów w kompletnej zwrotnicy, wykresy poszczególnych głośników nie zmieniały się, zmieniała się tylko charka całej zwrotnicy.
      Mi to nie przeszkadzało bo nie wiedziałem że można inaczej. Radziłem sobie zmieniając wartości w pliku tam gdzie miałem pojedynczą zwrotnicę do poszczególnego głośnika, wtedy na głównym wykresie też się zmieniało.

Nikt mnie nie uczył pracy w SW, sam musiałem go opanować podpatrując np. Szoplera i jego filmiki na YT.

Było wiele rzeczy których nie wiedziałem, nawet skrótu cofania do poprzedniego elementu nie znałem... zresztą już zapomniałem co Luszti klikał

Ale przynajmniej pomiary wyszły jako tako i przy ich pomocy można było coś tam pogrzebać.
      Elementy zwrotnic które zostały wymodzone na spocie, są już zamówione.

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
        Coś więcej o tych wielkich grzmotach ? podobają mi się ale nie widzę tematu na forum
        A o co konkretnie pytasz?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

E tam taki błąd to nie błąd. Najważniejsze skonfrontować swoją metodę pomiaru z kimś innym.
          Ja też uczyłem się sam dawno dawno temu, już kilka lat nie odpalałem pomiarów i na pewno potrzebowałbym skorzystać z tutoriala ponownie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            A o co konkretnie pytasz?
            O zastosowane przetworniki ale z podziękowaniami, już znalazłem :) Aktualne tak ?

D3004/664000, MW16P oraz 2xTIW200SX

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
              D3004/664000, MW16P oraz 2xTIW200SX
              Jedyna różnica to MR16 a nie MW16.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Skrobnij cos jak Wam wyszedł filtr na midwooferze. Ciekawy jestem jak to się ma do tego, co ja wydłubałem.
                Na razie podział ok 1,7 kHz, cewka 4 mH i 8,2 uF do masy, równolegle do cewki RC 330 nF i 33 omy. To jest obudowa zamknięta, więc mocno spada efektywność w stronę niskich częstotliwości, więc i cewka spora a podział wcale nie tak nisko.

Skomentuj

Aa, to Ty masz wersje 8 ohm tego midbasu, ok. Dzieki za info!

Skomentuj

Czaruję...
                  X