Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AVS 2019 - wrażenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AVS 2019 - wrażenia

witam

Jak Wasze opinie o tegorocznej imprezie?

U mnie mieszane uczucia, jakby mniej tego wszystkiego. Z pozytywów "o audio", duże boenicke i w sali gdzie mcintoshe grały stały jakieś kolumny na nowych sbacoustic ktorych jeszcze nie ma.

U reszty dużo jazgotu, audiovoodoo i rozwalił mnie gość z podstawkami z papieru toaletowego i testem porownawczym. Zmieniał kabel zasilania między zwyklym a jego przy cdplayerze. Posłuchałem i wyszedłem bo nawet ja mam granice słuchania głupot takich wystawców.

Dla mnie jaspery pylona i większość konstrukcji na revelatoravh między innymi forumowy projekt grały świetnie ,a zestawy na acoutonsch dla mnie mistrzostwo ,bardzo dokładne granie ,swetnie odseparowane , to temat do przemyślenia na następny mój zestaw ,wiecie może jaki dokładnie przetwornik siedział w jasperach u góry ?była dla mnie taka jak trzeba...

Skomentuj

Hds
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

1. Avantgarde z Accuphase
        2. Bowersy z PWL
        3. Dynaudio w nautilusie
        4. Struss

w pozostalych pokojach nie spedzilem wiecej jak 2 minuty
        Last edited by Bumpalump; 10.11.2019, 13:07.
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
          1. Avantgarde z Accuphase
          2. Bowersy z PWL
          3. Dynaudio w nautilusie
          4. Struss

w pozostalych pokojach nie spedzilem wiecej jak 2 minuty
          szkoda :)

Skomentuj

Warto posłuchać MBL -a choćby dla tej stereofonii, bas trochę przesadzony ale miał być efekt WOW i jest.
            Avantgarde przy dużych składach symfonicznych super, rok temu w utworach rockowych kuło w uszy, jak byłem rocka nie puszczali.
            ESA spoko granie. Akkus z Gryphonem dawał radę.
            Fajne granie w pokoju DIY :) ale ciężko było się dopchać. szybko odpuszczałem. Za dużo Was tam siedzi :) nie ma miejsca dla odwiedzających. Monitory to dobry kierunek do tak małego pomieszczenia.
            Niektórzy producenci chcąc zwiększyć atrakcyjność swoich produktów windują cenę w górę, budują prestiż ceną a nie jakością (dźwięku).
            Wreszcie widziałem i słyszałem S.F. Extrema :)
            Ogólnie impreza ciekawa - polecam

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/28842/7735c868...1573459891.jpg
              https://diyaudio.pl/i/28842/e989ef90...1573459889.jpg
              https://diyaudio.pl/i/28842/fe875469...1573459887.jpg

Na wstępie bardzo Dziekuje forumowiczom za pokoj DIY. Mega klimat i kupa pracy. Wielkie dzięki. Moje wrażenia z AVS to: Atc... Pmc... Gość z Sonusa z tymi kolumnami na revelatorach- pozdrawiam Mariana, ktory siedzial obok jak sluchaliśmy- tam była cyfrowa taśma ciekawe rozwiązanie. Na czwartym Pan Witek, mistrz i tyle. Gryphon grzał niemiłosiernie więc ciężko było się przysłuchać z resztą jest to chyba najczęściej zagadywany wystawca na AVS i były u niego tłumy- szacun i pzdr z Rumi. Na piątym miejscu Pan Arek byłoby wyżej ale chupacabry w zeszłym roku dały dużo i w tym roku bez nich jest troche gorzej. Z ciekawostek pasywne Svedy z seasem na górze fajne granie i chyba niedrogie. No i wynalazki cebule mbl, mpower blue gryphon, plazma storczyki fajnie bylo to zobaczyć. Pzdr!

Skomentuj

Podczas imprezy zrobiłem kilka zdjęć, niestety czas nie pozwolił na zwiedzenie całego sobieskiego, tylko 4 piętra zwiedziłem. Miałem nadzieję zobaczyć jakąś konstrukcję na satori ale nie znalazłem żadnej.

1) Dobrze kontrolowany bas czysto i przestrzennie. Ktoś poznaje wysokotonówkę? Średni wygląda na Excela.

2) Bardzo fajnie grało, detalicznie, momentami trochę ostro na wysokich (może wina aktualnego nagrania). Bardzo mi się podobało granie, tylko pogłos basu trochę psuł sprawę.

3) W to mi graj, niestety poza moim zasięgiem. Bardzo detaliczne, świetnie kontrolowany bas pomimo warunków pomieszczenia.
                Konstrukcja z mambraną bierną - dwie membrany z tyłu kolumny.

W pokoju Akkusa też świetnie grające detaliczne kolumny, ale bas miał straszny pogłos, na dole grały dwa iluminatory.

4) Małe i niepozorne ale świetna stereofonia i generowanie przestrzeni, bardzo duże wrażenie na mnie zrobiły, taką przestrzeń chciałbym mieć u siebie :)

5) Zaskakująco fajnie grały te maluchy, sporo basu jak na taki głośnik - to chyba był 10 albo 13 cm głośnik.

6) Ciekawe rozwiązanie lecz moim zdaniem brakuje tym kolumnom, trochę zniekształceń było słychać

7) Niestety rozczarowanie, więcej się spodziewałem po NRX'ach

8) Sprzęt lat 80 tych ma swój urok

Ciekawostki:

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta

1) Dobrze kontrolowany bas czysto i przestrzennie. Ktoś poznaje wysokotonówkę? Średni wygląda na Excela.
                  Opera Grand Callas

Tweeter przód : SS D2905/970000
                  Tweeter tył : SS D2608/913000 (x2)
                  Nisko-średniotonowy: SEAS U18RNX/P
                  Niskotonowy : SS Revelator 22W

Są gdzieś na liście klonów, które gdyby była możliwość to wykonałbym :-)

4) Małe i niepozorne ale świetna stereofonia i generowanie przestrzeni, bardzo duże wrażenie na mnie zrobiły, taką przestrzeń chciałbym mieć u siebie :)
                  Falcon Acoustics LS3/5a (KEF B110, KEF T27 na 15 Ohm zwrotnicy)
                  Last edited by SeenT; 11.11.2019, 14:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                    Opera Grand Callas

Są gdzieś na liście klonów, które gdyby była możliwość to wykonałbym :-)

Falcon Acoustics LS3/5a (KEF B110, KEF T27 na 15 Ohm zwrotnicy)
                    Małe sprostowanie. To nie jest woofer scana dostępny w sprzedaży ogólnej. To taka hybryda nowego z tyłem od classic.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Ciekawostki:
                      Wiecie może co to za wooferki w tych kolorowych kolumienkach?

Skomentuj

Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
                        https://diyaudio.pl/i/28842/7735c868...1573459891.jpg
                        https://diyaudio.pl/i/28842/e989ef90...1573459889.jpg
                        https://diyaudio.pl/i/28842/fe875469...1573459887.jpg

Na wstępie bardzo Dziekuje forumowiczom za pokoj DIY. Mega klimat i kupa pracy. Wielkie dzięki. Moje wrażenia z AVS to: Atc... Pmc... Gość z Sonusa z tymi kolumnami na revelatorach- pozdrawiam Mariana, ktory siedzial obok jak sluchaliśmy- tam była cyfrowa taśma ciekawe rozwiązanie. Na czwartym Pan Witek, mistrz i tyle. Gryphon grzał niemiłosiernie więc ciężko było się przysłuchać z resztą jest to chyba najczęściej zagadywany wystawca na AVS i były u niego tłumy- szacun i pzdr z Rumi. Na piątym miejscu Pan Arek byłoby wyżej ale chupacabry w zeszłym roku dały dużo i w tym roku bez nich jest troche gorzej. Z ciekawostek pasywne Svedy z seasem na górze fajne granie i chyba niedrogie. No i wynalazki cebule mbl, mpower blue gryphon, plazma storczyki fajnie bylo to zobaczyć. Pzdr!
                        Accordo essence to byly. I tam taśmy nie było. Pomieszalem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panowie Dzień Niepodległości... Poświętujmy, piszcie proszę co sie Wam podobalo co nie zamiast obijac sie slowami na forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Wiecie może co to za wooferki w tych kolorowych kolumienkach?
                          Fountek FR89EX ? (3" full range, zgadzało by się)

Skomentuj

Już są jakby co.
                            Super że jest ciągłość z roku na rok:
                            http://projekty-audioshow.diyaudio.pl/sub/as2019

Skomentuj

rok temu to byl genialny przyklad jak nie tylko kolumny graja!
                              u strussa siedzielismy bardzo dlugo bo gralo bardzo dorbze
                              ale pietro wyzej graly te same kolumny z inna elektronika. i graly zupelnie inaczej!

Skomentuj

http://www.oaudio.no/

ktoś rozpoznaje jakiej firmy tuba zastosowana?

Te dwie "małe" kolumienki to mój faworyt wystawy.

Skomentuj

Avantgarde z Accuphase- facet puścił wielkie składy orkiestrowe, te kolumny są do nich stworzone, byłem w niedziele, rozmach i natężenie dźwięku mnie zadziwiły a podobno w sobotę grał jeszcze głośniej ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                                    Opera Grand Callas

Ktoś mi wytłumaczy co uzyskuje się dając dodatkowy tweeter z tyłu? A w tym przypadku dwa, domyślam się żeby zwiększyć SPL.

Skomentuj

Ktoś mi wytłumaczy co uzyskuje się dając dodatkowy tweeter z tyłu? A w tym przypadku dwa, domyślam się żeby zwiększyć SPL.
                                      Niby to dodaje tzw. "powietrza". Choć z odsłuchu wyraźnie równowaga tonalna była wyraźnie przesunięta w górne rejestry, co też widać na pomiarach tych kolumn w internecie.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Podobnież chodzi o uzyskanie jeszcze lepszej sceny

Skomentuj

Czaruję...
                                        X