Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AVS 2019 - wrażenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
    Avantgarde z Accuphase- facet puścił wielkie składy orkiestrowe, te kolumny są do nich stworzone, byłem w niedziele, rozmach i natężenie dźwięku mnie zadziwiły a podobno w sobotę grał jeszcze głośniej ;]
    Słuchałem i jak dla mnie (chodzę dość często na koncerty symfoniczne) orkiestra tak nie brzmi, może amplifikowana z podbitym basem.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      Ktoś mi wytłumaczy co uzyskuje się dając dodatkowy tweeter z tyłu? A w tym przypadku dwa, domyślam się żeby zwiększyć SPL.
      ma to budować scenę, to rozwiązanie chyba jako pierwszy stosował Arnie Nudell w kolumnach Infinity IRS (różne modele), ale mogę się mylić więc jak coś to mnie poprawcie

Skomentuj

Ktoś mi wytłumaczy co uzyskuje się dając dodatkowy tweeter z tyłu? A w tym przypadku dwa, domyślam się żeby zwiększyć SPL.
        To polepsza charakterystykę kierunkową kolumn na wysokich częstotliwościach. Mam takie tweetery w moich Snellach E/III i bardzo sobie to cenię.

Skomentuj

Ktoś mi wytłumaczy co uzyskuje się dając dodatkowy tweeter z tyłu?
          http://www.linkwitzlab.com/orion++.htm

Skomentuj

W tonsilu byli?
            Piekny front, czarny połysk piano i wkrety z gory na dol krzywo wkrecone - masakra ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              http://www.oaudio.no/

ktoś rozpoznaje jakiej firmy tuba zastosowana?
              18sound XR1496. Driver też 18sound, modelu nie znam. Na dole też musiał być 18sound, ale przy zakupie 100 sztuk się nie zgodzili zrobić wersję kastomową. Acoustic Elegance się zgodzili, dla tego na dole jest AE.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              U kogo to było?

Skomentuj

To może ja napiszę co mi się podobało w tym roku.

Na narodowym:

wysokie tony z MBL-i

Bas z Quadrali

Niestety nie byliśmy na drugim piętrze (brak sił na dalsze zwiedzanie).

Z Golden Tulip:

Grobel Audio

Z Sobieskiego:

W pokoju Lampizatora grało fajnie wokalem

W pokoju Toruńskiego Manrona z roku na rok coraz lepiej

Małe Falcony grały fajnie również wokalem

Aurisy jak co roku, jak na taki projekt, grały przyzwoicie

No i dla mnie egzotyka której nie lubiłem.
                Spodziewałem się darcia papy a usłyszałem mocny, bezpośredni dźwięk, z mega pierdyknięciem na średnicy, który nie denerwował.

I to wszystko.
                Reszta jakoś nie zapadła mi w pamięci, bo albo nie grało, albo nie szło ocenić z racji muzyki jaka była grana.

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                W tonsilu byli?
                Piekny front, czarny połysk piano i wkrety z gory na dol krzywo wkrecone - masakra ;-)
                Ale za to mieli chyba najładniejszą dziewczynę

Skomentuj

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                  U kogo to było?
                  To był jakiś nawiedzony człowiek co projektował kable zasilające "działające jak filtr prądu sieciowego" , miał 1,5 metrowe kable po 5 i 11k zł

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  No i dla mnie egzotyka której nie lubiłem.
                  Spodziewałem się darcia papy a usłyszałem mocny, bezpośredni dźwięk, z mega pierdyknięciem na średnicy, który nie denerwował.

Też ta konstrukcja mi się spodobała.

W Tonsilu prawie cały czas gralu altusy - lipa. I stała mityczna kolumna Omega, chyba ona ma tylko wyglądać, bo boją się ją zaprezentować.

Skomentuj

Na mnie wrażenie zrobily jak i w zeszłym roku Opera Grand Callas oraz nowość Pylon Jasper 25.
                    Opera za dużo góry ale bym sobie poprawił i szkoda, że Tonsil skutecznie przeszkadzał w odsluchu. A pylony za dużo basu ale to też do ogarnięcia.
                    Reszta nic specjalnego, a te najdroższe to efekciarstwo na 5 min, potem głowa puchnie.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Te z wkrętami do blachy jako wkręty głośnikowe Ci się podobały? :biggrin:

Rok temu pytałem o te wkręty, to koleś się wzburzył i mówił ze to nie on te kolumny robił i że to nie jego pytać.
                      W tym roku znów te same wkręty, więc dałem sobie spokój.

Last edited by marian; 12.11.2019, 22:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Te z wkrętami do blachy jako wkręty głośnikowe Ci się podobały? [emoji3]

Rok temu pytałem o te wkręty, to koleś się wzburzył i mówił ze to nie on te kolumny robił i że to nie jego pytać.
                        W tym roku znów te same wkręty, więc dałem sobie spokój.

Marian chodziło mi o dźwięk, a nie wykonanie kolumn [emoji854]

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Mi się wydaję, że to te same kolumny jeżdżą na prezentację. Wysokotonowy z tyłu miał pogniecioną kopułkę.
                          Przykręcone? Trzyma się? To na wuj drążyć temat :)

Co do jasperów też mi za bardzo bumiły, ale przytkać BR lub je odpowiednio postawić i pewnie by było git.

Skomentuj

Jaspery dla mnie grały świetnie , bass, fakt był jakiś nieogarnięty ,po buczywal sobie :) ale tego nie brałem bardzo pod uwagę ,dla mnie grały ... Koledze się na tyle spodobały ,że coś podobnego zrobimy razem :)

Skomentuj

Mi się wydaję, że to te same kolumny jeżdżą na prezentację. Wysokotonowy z tyłu miał pogniecioną kopułkę.
                              Przykręcone? Trzyma się? To na wuj drążyć temat
                              No bez przesady, chyba tym bardziej powinny być dopracowane i bez takiej kichy.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                Marian chodziło mi o dźwięk, a nie wykonanie kolumn
                                Wiem

Przykręcone? Trzyma się? To na wuj drążyć temat
                                Nieee, zobacz zdjęcia katalogowe czy też z neta, te same wkręty.

Skomentuj

Już cały świat słyszał o audiofilskich papierach toaletowych i ich właściwościach akustycznych...

Skomentuj

chebum: nie pamiętam kto to był, poszukam na fotkach może znajde gdzieś logo.

co do tego drivera i tuby, faktycznie najbardziej zbliżone to ten model ale driver aż mi się wierzyć nie chce że był z membrana tytanową, za miękko to grało no chyba że 18sound ma takie udane te drivery.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                      Już cały świat słyszał o audiofilskich papierach toaletowych i ich właściwościach akustycznych...

Te kable za tyle tysięcy to może nie chciał aby się pobrudziły :P

Skomentuj

pawel luk podeslal mi link do wtyczek z aliexpress
                                        tak wiec za rok bedzie "wypasiony" kabelek do zasilania

tylko nie wiem jeszcze czy pakowac w weza ogrodowego czy juz w wąż strażacki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          pawel luk podeslal mi link do wtyczek z aliexpress
                                          tak wiec za rok bedzie "wypasiony" kabelek do zasilania

tylko nie wiem jeszcze czy pakowac w weza ogrodowego czy juz w wąż strażacki?
                                          Koniecznie strażacki, żeby był kontrast z gniazdkiem hotelowym, na kablu aluminiowym pewnie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
                                          Last edited by K0Mii; 13.11.2019, 17:56.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X