Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Detailing - co, jak, czym?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pochwal się co tam wjechało i czym robione...good job.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

A więc:

Nie licząc roboty z wymianą oleju, wymianą płynu hamulcowego, rozbieranie owiewek bo coś się tłukło (pourywane zaczepy) i klejenie klejem na gorąco bo spawanie plastików nie pomagało... to:

Opłukanie wodą...
      RRCustom Wheel Gel+ plus pędzelkowanie
      Na opony RRC Tire & Rubber Cleaner plus pędzlowanie
      APC z RRC plus pędzelkowanie całości
      Spłukanie
      Osuszanie
      RRC Quick Detailer

Na plastiki czarne
      RRC Plastic Conditioner (uważajcie na niego)

Co do kasków:

Mycie MOTUL Helmet & Visior Cleaner
      WYściółka MOTUL Helmet Interior Cleaner
      Wosk SOFT99 DARK

Fotka przed i po

Last edited by ploter; 10.05.2020, 21:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        Na plastiki czarne
        RRC Plastic Conditioner (uważajcie na niego)
        Czyli jesteś w temacie [emoji16]

Skomentuj

Tak. Spierniczyłem sobie plastiki boczne w Yamaszce bo źle zaaplikowałem. Jak się umie stosować to nie ma się czego obawiać ... Masz coś fajnego sprawdzonego na czarne plastiki bardziej bezpiecznego ??
          Last edited by ploter; 10.05.2020, 23:36.

Skomentuj

KochChemie Nano Magic lub Plast Star.
            Ja tyle się naczytałam o RRC że nic od nich nie posiadam, jedynie to bym się skusił na WipeOut lub NW.

Last edited by Krystian Markow; 11.05.2020, 07:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
              NW
              Kupiłem, testowałem. Od razu zaznaczam, że jestem amatorem, ale przestrzegałem dokładnie wszystkich zaleceń: dokładne mycie, usunięcie osadów mineralnych, odtłuszczanie itd.
              Jak dla mnie efekt tylko trochę dłuższy niż marketowe produkty za kilka złotych, a ilość pracy jaką trzeba włożyć i koszt zdecydowanie większe. Jak nałożyłem ten cały aktywator, to myślałem, że go potem nie wypoleruję...
              Główna różnica na plus, to tylko trochę dłużej utrzymujący się efekt, samo działanie dokładnie takie samo.
              Do tego właśnie sprawdzałem i po mojej nie do końca pozytywnej opinii na ich sklepie ani śladu i produkt ma oczywiście 5/5 gwiazdek...

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                KochChemie Nano Magic lub Plast Star.
                Ja tyle się naczytałam o RRC że nic od nich nie posiadam, jedynie to bym się skusił na WipeOut lub NW.
                Sporo rzeczy mam od nich i naprawdę robi to robote ale... nie mam z czym porównywać
                Muszę wynająć garaż u nas na osiedlu to coś podziałam więcej

Skomentuj

I następny wciągnięty [emoji16]
                  Ja od KochChemie mam APC, Gummifix, Motorplast i Nano Magic...

Skomentuj

Wczoraj użyłem wsr od rrc i zrobił robotę.
                    Żałuje że zdjęć nie porobiłem, ale wyszło cacy.
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                      Wczoraj użyłem wsr od rrc i zrobił robotę.
                      Żałuje że zdjęć nie porobiłem, ale wyszło cacy.
                      w żelu czy zwykły ??

Skomentuj

Żel
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ostatni weekend spędziłem z przyjaciółmi na ogarnięciu ich Lexa, oj było co robić.
                          Z czystym sumieniem polecam do skór, tapicerki i podsufitki CP InnerScrub...

Skomentuj

Krystian Markow
                            Mam takie wnętrze do zamontowania w Volvo 850 , co polecisz do czyszczenia plastików??? Co do skóry która jest już twarda?. Nie przeszkadza mi to że lakier już jest wytarty, żadne gówniane szpachlowanie colourlackami nie wchodzi w grę. Chcę aby była czysta i jak się da miękka. Cena nie gra roli .

Skomentuj

Siema.

W Lexie skóra bardzo odżyła po czyszczeniu i stała się miękka.

Użyte produkty to ADBL Leather Cleaner do skóry (tylko taki miałem), do plastiku użyłem APC od Koch Chemie Green Star 1:10.
                              Miałem użyć CarPro Inside (skóra/plastik) lecz paczka zbyt późno dotarła...a chciałem potestować [emoji3525].
                              Największą robotę zrobiła rękawica CarPro InnerScrub, była używana do czyszczenia plastiku, podsufitki, skóry... w wyposażeniu już mam sześć sztuk...jest mega.
                              Gdzie nie udało się dotrzeć przy plastiku to pędzelki plus sprężone powietrze aby wydmuchać resztki, APC wycierane wilgotną fibrą.
                              Czasem używam też gotowego Cleanera od CleanTech.

Skóra zabezpieczona Kecav ReviWax - fajne matowe wykończenie.
                              Pozdrawiam.

Last edited by Krystian Markow; 13.06.2020, 23:32.

Skomentuj

Jak cena nie gra roli to kup nowe, w czym problem? Zresztą jeśli profesjonalna naprawa nie wchodzi w grę to innego wyjścia nie ma. A jak ma być porządny do renowacji skóry to Colourlock.

Skomentuj

Nowe nie ma problemu ale nie do tego wozu, tu nie bedzie nowego lakieru więc nowa tapicerka wiem fajna ale nie o to chodzi. Chcę czysto , miękko i ma być trochę zużyte aby naturalnie wyglądało..Przy kolejnym 850 T5-R będzie już bez kompromisów , jak trzeba będzie to i nowy środek się zrobi a tam jest skórka z alcantarą łączona. Nie mam zamiaru też smarować/szpachlować/lakierować tym gównem colorcośtam. Widziałem jak to wygląda dokładnie na tych samych skórach w 850tce po roku czasu , fotele śmietnik.

Skomentuj

Mam być może w odległych planach oddanie podsufitki z Jetty V do tapicera, lecz ten twierdzi, że do jej demontażu trzeba odklejać szybę, miał ktoś styczność z takim tematem? Może jakieś kombinacje z demontażem innych elementów?

Skomentuj

Wjechało trochę rzeczy i przeorganizowałem dziuplę [emoji16] podzieliłem na strefę mokrą i suchą.
                                      LE A1000 na sell.
                                      Pozdrawiam.

Skomentuj

Łeee co taka cisza, może ktoś coś bo jest mega promka w UK w sklepie AutoBrite i polecam pianę Magi - robię też zamówienie z kolegami z KA.
                                        U mnie czasu coraz mniej ale się coś dzieje, jestem pod wrażeniem jak Flex XCE się prowadzi [emoji7] i piana Adam's mega mi się po niej morda cieszy.

Skomentuj

Ja ostatnio idę w stronę oprysków zamiast piany, szczególnie jak pogoda taka jak za oknem :)

Ciekawi mnie jak się ma taki flex do mojego adbl roller-a

Skomentuj

Czaruję...
                                          X